Castraveții murați sunt un topping tradițional îndrăgit în orice sandwich, condimente sau chiar în anumite feluri de mâncare asociate cu diferite culturi. Există multe modalități de a face castraveți murați și multe profiluri de arome pentru asezonarea acestora. Factorul comun în prepararea castraveților murați este reprezentat de plasarea castraveților proaspeți într-o saramură cu condimente, ierburi și o bază acidă.
Castraveții eliberează apă pe măsură ce soluția de saramură este absorbită. Din acest motiv, castraveții par mai mari decât castraveții murați și au un conținut mai mare de apă.
Castraveții murați sunt considerați a fi legume și au un conținut scăzut de calorii. Ei furnizează minerale și sunt mai bogați în sodiu, ceea ce poate reprezenta un impediment în consum.
Castraveții murați pot face parte dintr-o alimentație sănătoasă, dar pentru că sunt mai bogați în sodiu trebuie consumați cu moderație. De asemenea, luați în considerare cumpărarea castraveților murați care nu au zahăr adăugat în ei, pentru a vă asigura că vă bucurați de cea mai sănătoasă alternativă.
Cu toate acestea, conținutul mai mare de sare și soluția de oțet din saramura castraveților murați poate avea beneficii pentru ameliorarea spasmelor musculare, conform unor cercetări din domeniu.
Nu toate studiile au arătat rezultate concludente în acest sens, iar cercetătorii nu sunt încă siguri cum saramura castraveților murați poate ajuta la ameliorarea spasmelor musculare.
Conținut:
Valoarea nutrițională a castraveților murați
Un castravete murat de dimensiuni medii furnizează mai puțin de 10 calorii, astfel încât castraveții murați pot fi considerați cu siguranță un aliment sărac în calorii.
Din fericire, saramura în care sunt ținuți castraveții, nu distruge fibra acestora, motiv pentru care castraveții murați sunt o sursă de fibre benefice pentru organism.
Un castravete murat de dimensiuni medii furnizează puțin sub 1 gram de fibre.
Castraveții murați asigură organismului cantități mici de potasiu, vitamina A, fier și vitamina C. În schimb, castraveții murați se regăsesc la capătul inferior al axei pe care se plasează legumele în funcție de nivelul de nutrienți conținuți; alte legume furnizează niveluri mult mai mari de vitamine și minerale.
Prin urmare, consumul de castraveții murați ca una dintre sursele principale de legume într-o zi, este posibil să nu fie cea mai bună alegere.
Prea mult sodiu?
Castraveții murați sunt bogați în sodiu. Un castravete murat de dimensiuni medii furnizează peste 700 mg. de sodiu, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din cantitatea de sodiu recomandată, pe care majoritatea oamenilor ar trebui să o obțină într-o zi.
Majoritatea adulților consumă prea mult sodiu în dieta lor, mult mai mult decât cele 2.300 de mg. recomandate pe zi. O cantitate prea mare de sodiu consumată, determină organismul să atragă și să rețină mai mult lichid în fluxul de sânge decât în mod normal.
Acest lucru poate crește riscul de hipertensiune arterială și chiar de atac de cord sau de accident vascular cerebral.
Persoanele cu un risc mai mare de probleme de sănătate legate de un aport mai mare de sodiu includ: persoane cu vârste de peste 50 de ani, persoane care suferă de tensiune arterială ridicată, cei cu diabet și afro-americanii.
Consumul unui singur castravete murat nu reprezintă un motiv de îngrijorare pentru majoritatea adulților sănătoși, dar amintiți-vă că trebuie să aveți în vedere aportul total de sodiu dintr-o zi. Dacă consumați mai mulți castraveți murați împreună cu alte alimente bogate în sodiu, puteți trece cu ușurință de aportul zilnic recomandat de sodiu.
Pe lângă un aport mai mare de sodiu, majoritatea adulților nu obțin suficient potasiu din dietă. Alimentele bogate în potasiu sunt fructele și legumele proaspete. Prin urmare, consumul de fructe și legume proaspete și de alimente mai puțin procesate cu conținut ridicat de sodiu, poate fi benefic pentru sănătate.
Saramura castraveților murați și spasmele musculare
Saramura castraveților murați, bogată în oțet și sare, a fost folosită în trecut ca leac pentru spasmele musculare.
Cu toate acestea, cercetările cu privire la beneficiile pe care le putem obține din saramura castraveților murați sunt în număr mic. Un studiu de specialitate efectuat pe bărbați tineri sănătoși, a relevat faptul că atunci când saramura castraveților murați a fost administrată după deshidratarea indusă de efort, a ajutat la ameliorarea spasmelor musculare.
Aceste spasme musculare au fost provocate artificial de stimularea electrică a degetului mare. Pentru unii dintre participanți, consumul de saramură a ajutat la ameliorarea spasmelor în mai puțin de 90 de secunde.
Cercetătorii nu sunt încă siguri cum saramura castraveților murați poate ajuta la ameliorarea spasmelor musculare, întrucât în anumite cazuri spasmele s-au oprit înainte chiar ca conținutul din stomac, inclusiv saramura, să treacă mai departe în organism.
Pot exista multe motive pentru apariția spasmelor musculare, iar antrenamentul, hidratarea și nutriția corespunzătoare pot influența spasmele.
Prin urmare, înainte de a consuma saramura castraveților murați înainte, în timpul sau după antrenamentele fizice, discutați cu un medic, nutriționist sau antrenor personal pentru a primi recomandări individuale.
Fermentat sau murat?
Relația dintre bacteriile care căptușesc tractul digestiv și sănătatea organismului reprezintă un domeniu de cercetare în continuă dezvoltare. Probioticele, bacteriile benefice din corp, ar putea afecta organismul prin funcția imunitară, sănătatea digestivă și pot influența chiar riscul de obezitate.
Alimentele probiotice includ alimente fermentate precum kefirul, ceaiul de kombucha și legumele fermentate precum kimchi.
Există anumite voci care susțin faptul că și castraveții murați sunt, de asemenea, o sursă de probiotice. Deci, asta înseamnă că un consum ridicat de castraveți murați, va crește nivelul de bacterii sănătoase din intestin?
Nu neapărat. Nu toate alimentele murate sunt fermentate, iar fermentația este cea care produce probiotice. În mare parte, depinde de procesul prin care au fost făcuți castraveții murați. În timp ce unii producători folosesc tehnici tradiționale de fermentare a castraveților murați, alții utilizează o tehnică de murare.
Castraveții murați făcuți în casă sau disponibili în comerț, pot fi făcuți rapid cu o bază acidă, precum oțetul, și încălziți la o temperatură ridicată. Fermentarea durează mai mult timp și nu implică nici un fel de tratament termic. Prin urmare, probabil că majoritatea castraveților murați nu furnizează o sursă prea mare de probiotice, în comparație cu alte legume fermentate.
Dacă doriți să obțineți mai multe surse de alimente probiotice în dieta dumneavoastră, prepararea diverselor legume sau a produselor lactate fermentate poate fi soluția, acestea fiind surse naturale bogate în probiotice.
Concluzie
Castraveții murați, deși sunt un aliment foarte popular, nu oferă atât de multe beneficii nutriționale. Ei oferă cantități mici de minerale și vitamine, în comparație cu alte legume.
Castraveții murați au un conținut ridicat de sodiu, din care majoritatea adulților obțin deja prea mult oricum.
Castraveții murați pot fi savurați ca și condiment sau pe post de gustare ocazională, dar nu ar trebui să ocupe un loc principal în dieta dumneavoastră.
Saramura castraveților murați este adesea asociată cu ameliorarea spasmelor musculare, asociate cu efectuarea de exerciții fizice.
Saramura castraveților murați poate asigura o ușoară ameliorare a spasmelor musculare, însă cercetătorii nu sunt încă siguri de ce și în ce fel. De asemenea, saramura nu poate ameliora spasmele survenite din alte cauze.
Castraveții murați pot fi savurați ca parte a unei diete sănătoase, dar nu reprezintă aceleași valori nutritive ca alte legume.
Consumați-i pe post de condiment scăzut în calorii și aveți grijă la castraveții murați care au zaharuri adăugate și cantități mari de sodiu.