Barman servește două băuturi alcoolice într-un bar

Care este cea mai bună și eficientă băutură pentru a arde grăsimile?

Există multe concepții greșite în ceea ce privește băuturile care ard grăsimi. În primul rând, nu puteți arde grăsimi doar pentru că ingerați o băutură anume. Deși există destul de multe păreri contradictorii în acest sens, combinarea anumitor ingrediente într-o băutură nu poate arde grăsimile pur și simplu.

Pentru ca nivelul de grăsime din corp să scadă, este necesar ca sursele de grăsime stocate să fie folosite și transformate în energie. Acest lucru se întâmplă atunci când aportul de calorii este redus și/sau nevoile de energie ale organismului cresc.

Creșterea arderilor este cel mai ușor de controlat prin efectuarea de exerciții fizice.

Majoritatea nevoilor energetice ale corpului se îndreaptă către menținerea funcțiilor de bază ale corpului, precum frecvența cardiacă, energia necesară funcționării normale a creierului, nervilor și a mișcării diafragmei.

Cu toate acestea, schimbarea drastică a acestui nivel necesită timp și schimbări în greutate (nu din consumul a ceva).

O altă zonă pentru care corpul folosește energie este reprezentată de procesul digestiv.

Alimentele și băuturile pe care le ingerăm trebuie să fie scindate în molecule minuscule, pe care organismul să le poate absorbi.

Acest proces necesită energie, dar reprezintă o fracțiune foarte mică din energia totală a arderii.

Iată adevărul despre unele băuturi obișnuite, care sugerează că pot arde grăsimile din corp.

Fiți precauți în legătură cu suplimentele alimentare care promit că pot intensifica arderile de grăsimi, deoarece mai mult ca sigur este absolut exagerată această promisiune.

Ceai verde

Ceaiul verde este una dintre cele mai populare băuturi asociate cu arderea grăsimilor, deoarece, de fapt, are unele componente care pot ajuta la creșterea ratei metabolismului.

Cofeina acționează ca un stimulent care poate avea un efect asupra creșterii ratei metabolismului, iar anumiți antioxidanți numiți catechine găsite în ceaiul verde pot avea, de asemenea, un impact asupra ritmului metabolic.

Problema asocierii ceaiului verde cu arderea grăsimilor este efectul, dacă este cazul, al ceaiului verde asupra creșterii ratei metabolismului, care este mic.

De asemenea, studiile care privesc efectul ceaiului verde asupra pierderii în greutate, folosesc doze foarte mari de ceai, de până la 15 căni pe zi.

Experții în sănătate recomandă, de asemenea, să stați departe de suplimentele de ceai verde, deoarece acestea ar putea fi dăunătoare pentru ficat.

Dacă doriți să adăugați ceai verde în dieta dumneavoastră, nu este o idee rea.

Ceaiul verde furnizează antioxidanți care pot avea unele avantaje pentru sănătate.

Doar încercați să nu uitați că adăugarea a câteva căni de ceai verde în dietă, nu va duce la pierderea bruscă a grăsimilor din organism.

Cafea

Ca și ceaiul verde, cafeaua conține cofeină care ar putea crește rata metabolismului.

Totuși, la fel ca în cazul ceaiului verde, efectul este unul mic.

Consumul de cafea nu poate reface metabolismul pentru a transforma rata de ardere a grăsimilor.

Unele beneficii pentru sănătate au fost asociate cu consumul de cafea, însă pierderea semnificativă în greutate nu este una dintre ele.

Cafeaua poate face parte dintr-o dietă sănătoasă, dar pierderea în greutate provine din combinația multor factori, nu doar a unei băuturi.

O mică atenționare în ceea ce privește cafeaua: băuturile pe bază de cafea pot fi destul de bogate în calorii.

Latte-urile aromate pot fi destul de bogate în zahăr.

Așadar, dacă sunteți în căutarea obținerii de beneficii de pe urma consumului de cafea, indicat este să beți cafeaua simplă, neagră sau doar cu cantități reduse de îndulcitor sau lapte.

Apă cu lămâie

O altă băutură asociată cu arderile de grăsimi este apa cu lămâie.

Ideea conform căreia consumul de apă cu lămâie poate stimula arderea grăsimilor se bazează în mare parte pe o simplicare exagerată a unui studiu din 2008.

Acest studiu efectuat pe șoareci a relevat faptul că anumiți compuși din lămâie, pot ajuta la îmbunătățirea ratei metabolismului la șoarecii care au fost hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi.

Problema generalizării acestor rezultate este că în primul rând, studiul a avut în vedere efectele la șoareci, nu la oameni; aportul de lămâie al șoarecilor a fost unul foarte mare; iar în studiu a fost utilizată coaja de la lămâie, și nu sucul.

Adăugarea de lămâie stoarsă sau alte fructe pentru a vă aromatiza apa poate fi o idee bună, pentru a crește per total nivelul de fluide pe parcursul unei zile.

În plus, s-ar putea să vă bucurați de o sursă suplimentară de vitamina C și alți antioxidanți, însă doar consumul de apă cu lămâie nu va stimula arderile de grăsimi.

Apă rece

Poate consumul de apă rece să ardă mai multe calorii comparativ cu apa caldă? Răspunsul este da, însă într-un procentaj foarte scăzut.

Conform cercetărilor din domeniu, consumul de apă rece în loc de apă caldă caldă ar putea arde 8 calorii în plus.

În imaginea de ansamblu a metabolismului și a pierderii în greutate, această cantitate este nesemnificativă.

Concentrarea pe alte aspecte ale pierderii în greutate, cum ar fi eliminarea surselor de calorii goale, este o strategie mai bună pentru a viza pierderea în greutate.

Dacă a bea apă rece vă ajută să obțineți mai multe lichide, poate fi util.

Consumul de apă rece vă poate hidrata și mai rapid corpul, mai ales dacă vă este foarte cald.

Cu toate acestea, nu va provoca nici o creștere reală a arderilor de grăsime.

Băuturi îndulcite artificial

Ideea conform căreia consumul de băuturi dietetice sau de alte băuturi cu îndulcitori artificiali, promovează pierderea în greutate este una greșită.

Consumul de sodiu alimentar nu determină organismul să înceapă să ardă grăsimi.

Cu toate acestea, dacă schimbați formularea și întrebați dacă consumul de băuturi îndulcite artificial poate ajuta la pierderea în greutate, există unele dezbateri între cercetători.

Unele studii au descoperit faptul că atunci când oamenii beau băuturi îndulcite artificial în locul băuturilor zaharoase, acestea pot promova pierderea în greutate.

Cu toate acestea, unele studii efectuate pe populații au descoperit, de asemenea, că cei care beau frecvent băuturi îndulcite artificial pot prezenta un risc mai mare de creștere în greutate.

Așadar, nu cădeți în capcana conform căreia consumul de băuturi îndulcite artificial primește undă verde, pentru un consum la liber.

Experții din domeniul sănătății sugerează să fiți precauți când consumați acest tip de băuturi, chiar dacă din punct de vedere tehnic nu sunt o sursă de calorii.

Acestea pot afecta centrul sistemului de recompense al creierului și pot duce la consumul excesiv de alte alimente, precum pot avea un impact negativ asupra sănătății intestinale.

Similar cu alte alimente și băuturi, deviza de bază este utilizarea cu moderație a băuturilor îndulcite artificial.

Concluzie

Alegerile pe care le faceți atunci când optați pentru o băutură sau alta, pot avea un impact semnificativ asupra reglării greutății.

Consumul de băuturi zaharoase a fost asociat cu creșterea riscului de creștere în greutate și diabet de tip 2.

Pe de altă parte, consumul de cantități adecvate de apă pe parcursul zilei poate fi util pentru menținerea greutății.

Un studiu din 2016 a găsit o asociere semnificativă între hidratarea necorespunzătoare și IMC (indicele de masă corporală) crescut.

Cu toate acestea, doar pentru că beți o băutură care se presupune că ajută la pierderea în greutate, nu înseamnă că veți reuși să influențați radical rata metabolică pentru a crește arderile de grăsimi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *