Tânăra gătește o masă consistentă

Care ar trebui să fie cea mai consistentă masă a zilei?

De ce este alimentația un subiect care provoacă atâta confuzie? Unii susțin că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei și, prin urmare, ar trebui să fie și cea mai mare masă dintr-o zi. Alții sunt de părere că postul intermitent și evitarea consumului alimentar înainte de ora 11 dimineața sunt benefice. Este recomandat să consumăm mai multe mese de dimensiuni mici de-a lungul unei zile sau trei mese principale și echilibrate? Ce indicații sunt greșite și care sunt corecte, și care ar trebui să fie cea mai mare masă a zilei?

Ei bine, nu există un răspuns corect sau greșit. Nutriția este un lucru foarte individual. Ceea ce funcționează în fiecare caz în parte, nu poate fi standardizat și încadrat în anumite limite foarte stricte.

Cu toții suntem atât de diferiți. Ne trezim în momente diferite. Avem slujbe diferite. Nu toți efectuăm exerciții fizice în mod regulat. Fiecare are nevoie de o anume cantitate de calorii consumată, pentru a menține un nivel de energie constant, și de diferiți nutrienți, pentru starea generală de sănătate.

Prin urmare, fiecare trebuie să descopere ceea ce funcționează în cazul lui, iar pentru asta este necesar să experimentați puțin diferite metode, până o găsiți pe cea mai potrivită pentru dumneavoastră.

Cu toate acestea, există câteva recomandări universal valabile:

#1 – Consumul unei mese mari, care conține carbohidrați simpli, va avea un impact negativ asupra nivelului de zahăr din sânge, iar, în plus, senzația de foame va reveni în cel mai scurt timp și nivelul de energie va scădea iar în aproximativ 90 de minute ulterior consumului.

În timp ce unii ar putea crede că aceasta ar fi o soluție excelentă pentru cină și benefică pentru un somn bun, luați în considerare faptul că ingerarea de carbohidrați declanșează un răspuns în producția de insulină, care interferează cu eliberarea hormonului HGH (hormon uman de creștere) noaptea.

Deci, indiferent de momentul din zi în care consumați o masă mare, încercați să evitați consumul doar de carbohidrați concentrați, cum ar fi un bol de paste sau clătite cu sirop.

#2 – Dacă nu mâncați suficientă mâncare în timpul zilei, este foarte probabil să ajungeți seara să mâncați foarte mult și eventual chiar alimente nesănătoase.

O masă aproape inexistentă dimineața, o masă mică la prânz și cea mai mare masă din zi servită seara, nu este o abordare de succes.

#3 – Consumul continuu de mâncare, adică mai multe mese de dimensiuni mai mici, în timpul zilei, nu oferă niciodată într-adevăr sistemului digestiv o pauză, ceea ce nu este bine. Este, de asemenea, greu să urmăriți cât de multe calorii ați consumat deja, deoarece consumul este continuu, iar senzația de satisfacție este niciodată deplină.

#4 – Consumul alimentar efectuat în momentele în care chiar avem nevoie de energie, pare să aibă cele mai promițătoare efecte. Digestia este îmbunătățită, atunci când suntem de fapt activi și în mișcare. Studiile arată, de asemenea, că organismul folosește mai bine nutrienții atunci când aceștia au fost consumați la micul dejun sau la prânz.

Care ar trebui să fie cea mai mare masă a zilei:

Pentru pierderea în greutate

Dacă încercați să slăbiți, puteți începe cu planificarea a trei mese principale într-o zi, plus o gustare servită la ora amiezii, accentul fiind pus pe micul dejun și prânz. Având în vedere că probabil încercați să limitați numărul de calorii consumate, acest lucru ar putea fi mai ușor de realizat cu cina, atunci când  organismul dumneavoastră începe oricum să rămână fără energie. În plus, un mic dejun sau un prânz mai consistent vă oferă un început de zi mai energic și mai optimist.

Deoarece forma concentrată de carbohidrați (zaharuri și amidon) ar putea declanșa un răspuns în producția de insulină (în funcție de concentrație și combinație), este recomandat să vă monitorizați aportul de carbohidrați.

Hormonul insulină stochează energie suplimentară din carbohidrați sub formă de grăsime. Cu toate acestea, dacă programul dumneavoastră zilnic presupune activități fizice intense, este recomandată suplimentarea de zaharuri și amidon la început de zi, pentru a menține nivelul de energie pe parcursul zilei.

Dacă vă este foame atunci când vine momentul să dormiți, atunci aveți nevoie să consumați mai multe proteine și grăsimi sănătoase la prânz și cină.

Pentru persoanele cu diabet

Un nivel echilibrat al glicemiei este crucial. Dacă mâncați prea târziu în zi, corpul vă va anunța că este timpul să mâncați. Consumul unei combinații dintre toți macronutrienții importanți, cum sunt proteinele, grăsimile și carbohidrații complecși, la fiecare masă este vital, precum și o sincronizare corectă și dimensiuni egale.

O gustare mică de carbohidrați înainte de culcare ar putea fi o idee bună, pentru a susține nivelul echilibrat al glicemiei în timpul nopții și pentru a promova un somn bun.

Pentru toți ceilalți

Din nou, nu există un răspuns standard la această întrebare. Fiecare individ este unic, așa că și dietele noastre alimentare ar trebuie să urmeze același principiu. Cu toate acestea, este recomandat să faceți din micul dejun și din prânz mesele mai mari din zi, fiind benefic pentru organism în ceea ce privește capacitatea de utilizare a nutrienților și a caloriilor.

De asemenea, astfel veți avea necesarul de energie furnizat în timpul zilei, când este nevoie de el, și nu seara, când nu mai aveți nevoie de energie, ceea ce determină energia să fie depozitată, ducând la creșterea în greutate. Să nu uităm nici de beneficiile mentale ale începerii zilei cu stomacul și mintea satisfăcute.

O cină mai mică contribuie, de asemenea, la un somn bun, deoarece organismul nu este ocupat să digere mâncarea. Astfel, marcați începerea postului de peste noapte. S-a dovedit a fi benefică acordarea organismului a cel puțin 10 ore de pauză de la digestie.

Ce înseamnă cea mai mare masă?

De asemenea, luați în considerare semnificația „cea mai mare masă”. Este important dacă efectuați multă activitate fizică ziua, deoarece în funcție de nivelul de activitate, cea mai mare masă va arăta foarte diferit. Nu doar în ceea ce privește conținutul de calorii, ci și în aportul lor nutrițional.

De asemenea, puteți mânca o porție mare de paste, care furnizează multe calorii, dar foarte puține substanțe nutritive sau un bol mare de varză kale, cu puține calorii, dar tone de nutrienți. Mâncarea densă în nutrienți nu trebuie să fie deloc de dimensiuni mari pentru a vă oferi un plus de s

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *