Două tinere mănânca dulciuri și renunță la dietă
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Când trebuie să renunțați la o dietă?

Dietele pot fi dificil de urmat și pot avea un impact uriaș asupra vieții dumneavoastră. Prin urmare, de unde știți care este momentul potrivit pentru a renunța la o dietă?

Din păcate, răspunsul la această întrebare nu este unul simplu. Mulți indivizi și-au atins greutatea dorită după săptămâni, luni sau chiar ani de dăruire și perseverență, doar pentru a pune din nou kilogramele în plus nedorite imediat cum și-au relaxat obiceiurile alimentare. Alții încep regimuri dietetice foarte stricte, care pur și simplu nu sunt fezabile pe termen lung, motiv pentru care cel mai adesea renunță în scurt timp de la începere, revenind la vechile obiceiuri alimentare și la greutatea inițială.

Dietele pot fi privite din două unghiuri, fie puteți accepta că, pentru a vă menține greutatea dorită, va trebui să urmați o dietă pentru tot restul vieții, fie puteți evita „dietele” și pur și simplu să adoptați un model alimentar sănătos, care să fie durabil și non-restrictiv, deci să nu vă simțiți ca și cum ați fi la dietă tot timpul.

Perceperea unei alimentații sănătoase mai degrabă ca un stil de viață decât ca pe o dietă, poate fi mult mai ușor de întreținut pe termen lung.

Puteți renunța la dietă atunci când atingeți greutatea dorită?

Adevărul este că pentru a pierde în greutate trebuie să consumați mai puține calorii decât ardeți prin activitățile fizice întreprinse de-a lungul unei zile. Mulți oameni pierd în greutate cu succes după o dietă cu conținut scăzut de calorii, dar de îndată ce ajung la greutatea dorită, tind să revină la vechile obiceiuri alimentare. Acest lucru înseamnă adesea că din nou consumă mai multe calorii decât au nevoie, deci și kilogramele în plus se vor întoarce curând.

Pentru a vă menține noua greutate, trebuie să fiți în echilibru energetic, adică să consumați aceeași cantitate de calorii pe care o ardeți. Acest lucru poate însemna că vă puteți relaxa puțin dieta în comparație cu momentul în care obiectivul dumneavoastră era scăderea în greutate și să adăugați câteva delicii suplimentare sau îngăduințe; cu toate acestea, dacă vă abandonați complet dieta, este posibil ca greutatea să revină.

Amintiți-vă, de asemenea, că, dacă ați pierdut în greutate, numărul de calorii necesare pentru menținerea greutății va fi mai mic decât în cazul greutății anterioare, care era mai mare. Nu există nicio altă modalitate pentru a ține sub control noua greutate, dacă doriți să o mențineți trebuie să continuați o anumită formă de dietă sau cel puțin să vă schimbați obiceiurile alimentare într-o manieră mai sănătoasă.

De ce dietele foarte stricte duc în general la recâștigarea greutății

Dietele foarte restrictive care elimină grupe întregi de alimente, implică o mulțime de timp și bani suplimentari și sunt dificil de întreținut în situații sociale, iar din păcate, în general, acestea au ca rezultat recâștigarea greutății în cele din urmă. Mulți oameni urmează aceste tipuri de diete atunci când doresc să slăbească rapid pentru un eveniment important sau pur și simplu se satură de kilogramele în exces și vor o soluție rapidă.

Ceea ce nu este adesea luat în considerare, este că aceste diete nu sunt de obicei soluții pe termen lung și, de îndată ce încetați să le urmați și reveniți la alimentația normală, veți reveni și la greutatea inițială, ba chiar e posibil să puneți mai multe kilograme în plus.

De ce o dietă sănătoasă este pentru întreaga viață

Deci, o dietă rapidă, de obicei, duce la recâștigarea greutății în timp și trebuie să vă mențineți constant aportul de calorii mai mic pentru a vă menține greutatea dorită. Înseamnă asta că ar trebui să urmăm cu toții o dietă pe durata întregii vieți?

Răspunsul la obținerea și menținerea unei greutăți sănătoase este să vă asigurați că există un echilibru în dieta dumneavoastră, care să nu recurgă la extreme și să fie ușor de întreținut, menținând în același timp caloriile consumate la un nivel inferior. Totul ține de mici schimbări sănătoase în cadrul stilului de viață, care probabil ca abia vor putea fi observate, dar care vor face, totuși, o diferență uriașă pentru starea generală de sănătate.

În acest fel, nu veți simți niciodată că urmați o dietă, nu există numărarea caloriilor sau a vinovăției atunci când vă suprasolicitați. Nu există alimente cărora vi se interzice să le consumați și nu există alimente dietetice speciale sau formule scumpe.

Este important să ne amintim că alimentele care intră în corpul nostru oferă mai mult decât doar calorii, acestea furnizează și substanțe nutritive esențiale de care avem nevoie pentru funcționarea corespunzătoare a organismului. Atunci când sunteți mai conștienți de ceea ce introduceți în corpul dumneavoastră, vă îmbunătățiți sănătatea, în timp ce veți aprecia mai mult mâncarea și veți reuși să mențineți în continuare o greutate sănătoasă.

Trebuie remarcat faptul că pentru persoanele care sunt supraponderale, poate fi necesară o abordare inițială mai strictă în ceea ce privește controlul caloriilor; totuși, prin adoptarea unor obiceiuri sănătoase pe termen lung, odată cu atingerea obiectivului, există o șansă mult mai mare de a menține greutatea dorită. Exercițiile fizice sunt, de asemenea, o componentă cheie a oricărui plan de pierdere în greutate sau de întreținere, care vor face o mare diferență.

Schimbări ușoare pentru a menține o greutate sănătoasă

  • optați pentru alimente mai puțin procesate
  • alegeți carne slabă și îndepărtați grăsimile vizibile sau pielea de pe pui
  • păstrați dimensiunile porțiilor mai mici, folosind farfurii mai mici și fără să le reumpleți
  • mâncați cu atenție, luând în considerare întotdeauna ce vă intră în gură, ce vă intră în corp și dacă sunteți cu adevărat flămânzi
  • alegeți băuturi cu conținut scăzut de calorii
  • optați pentru produse lactate cu conținut redus de grăsimi
  • alegeți metode de gătit cu conținut scăzut de grăsimi, cum ar fi la grătar și aburi, de asemenea, alegeți alimentele care sunt gătite în acest fel atunci când mâncați la restaurant
  • înlocuiți grăsimile saturate nesănătoase cu alternative nesaturate
  • alegeți mai multe feluri de mâncare pe bază de legume și evitați alimentele pe bază de smântână
  • evitați să păstrați alimente nesănătoase în casă dacă vă este greu să rezistați să nu le consumați
  • recunoașteți faptul că unele alimente ar trebui să fie considerate alimente ocazionale și consumați-le ca atare
  • așteptați 20 de minute după ce ați terminat masa pentru a determina dacă vă este încă foame înainte de a vă pune încă o porție

Situații în care ar trebui să renunțați la dietă

Deși, în majoritatea cazurilor, alegerea de a urma sau nu o dietă este în întregime o decizie individuală și personală, există anumite situații în care dietele, în special cele foarte restrictive, sunt inadecvate și nu ar trebui continuate. Astfel de situații includ:

  • sarcină
  • anumite afecțiuni de sănătate
  • pierdere extremă în greutate
  • efecte secundare precum deficiențe de vitamine, letargie, simptome gastrice, amețeli și orice alte probleme adverse de sănătate.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fructe de rambutan

Este bun Rambutanul pentru tine?

Rambutanul face parte din aceeași familie cu licii. Ambele fructe au o pulpă albă, cu o sămânță necomestibilă la mijloc. Gustul rambutanului este similar cu

Abdomenul lucrat al unei femei ce a evitat balonarea

11 modalități de a preveni balonarea

Cercetările sugerează că între 6-31% din populația generală se confruntă cu balonare, iar persoanele cu afecțiuni digestive precum sindromul de intestin iritabil pot experimenta balonare