Kumquat, fructe din familia citricelor
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Beneficiile uimitoare asupra sănătății ale consumului de Kumquats (dovedite științific)

Introducând kumquats în alimentația ta poate să aducă multe beneficii asupra sănătății. Kumquat este bogat în fibră pentru că poți mânca stratul exterior subțire. Pe lângă că este o sursă bună de fibre, kumquat oferă mulți antioxidanți, vitamine și minerale.

Kumquat este considerat un submembru al familiei de citrice. Gustul este similar cu cel al unei portocale, dar are o formă mult mai mică și ovală.

Modul în care mănânci un kumquat poate să difere, de asemenea, de alte fructe citrice. În mod normal, decojești o portocală, mandarină, grapefruit, etc., pentru a mânca interiorul dulce al fructelor.

Cu toate acestea, kumquat-ul poate fi consumat în întregime, deoarece coaja este foarte subțire și nu există niciun strat de pieliță albă.

De fapt, coaja este considerată cea mai dulce parte din kumquat, iar miezul și sucul sunt acre.

Kumquat-ul nu este un fructe tradițional în toate, ci este specific zonelor unde cresc arbori de kumquat din California sau Florida.

De asemenea, cultura asiatică folosește kumquat în gastronomie sub diverse forme. Kumquat-ul poat fi consumat simplu, utilizat în salate, făcut marmeladă, folosit în pansamente, produse coapte sau în alte moduri variate.

Consumând mai mult kumquat te poate ajuta în ceea ce privește sănătatea. Kumquat este bogat în fibre pentru că poate fi consumată și coaja.

Pe lângă faptul că este o sursă bună de fibre, kumquat-ul oferă, de asemenea, numeroși antioxidanți, vitamine și minerale.

Nutriția bazată pe kumquat

Cât kumquat reprezintă o porție? Deoarece kumquat este un fruct mic, poți mânca o cantitate de mărimea unui pumn. Un mic kumquat cântărește în medie aproximativ 20 de grame. Prin urmare, o porție de 100 de grame poate fi de aproximativ 5 kumquați.

O porție de 100 de grame de kumquat înseamnă:

  • 71 de calorii
  • Mai puțin de 1 gram de grăsime
  • 6 grame de carbohidrați (5% DV)
  • 7 grame de fibre (28% DV)
  • 9 grame de zahăr
  • 9 grame de proteine (3% DV)

Mai puțin de 100 de calorii la 100 de grame de kumquat înseamnă totodată o sursă bogată de alți nutrienți. Prin urmare, kumquat-ul este considerat un aliment dens în nutrienți.

Beneficiile pentru sănătate ale fructului kumquat

1. Este bogat în fibre și slab în calorii

Fibra este unul dintre nutrienții pe care americanii nu îl consumă atât de des pe cât ar trebui. Cantitatea zilnică recomandată la momentul actual este de aproximativ 25-30 de grame pe zi, însă majoritatea americanilor nu consumă decât 15 grame pe zi.

Consumând cât mai multă fibră în alimentație poate reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare, diabetului, cancerului la colon și poate ajuta la digestie.

2. Kumquat-ul este o sursă bună de antioxidanți

Pe lângă faptul că este bogat în fibre, kumquat-ul, ca toate fructele, este o sursă sănătoasă de antioxidanți.

O porție de 100 de grame de kumquat oferă 73% DV vitamina C și 5% DV vitamina A (sub formă de beta-caroten).

Pe lângă aceste două vitamine antioxidante, kumquat-ul oferă și alte tipuri de antioxidanți numiți flavonoizi.

Un studiu din 2011 (1) arată că fructul de kumquat conține 13 tipuri de flavonoide.

De ce este important să mâncați alimente, cum ar fi kumquat, care furnizează flavonoide?

O cercetare din 2014 (2) asupra flavonoidelor și cum influențează acestea sănătatea a dovedit că luând flavonoidele din mâncare înseamnă un risc redus de: anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare și boli neurodgenerative.

Flavonoidele nu sunt doar niște antioxidanți care protejează celulele împotrivav deteriorării, acestea pot influența și enzime semnificative.

3. Kumquat-ul este o sursă impresionantă de minerale

În timp ce cantitatea de minerale nu este poate atât de mare precum cea de vitamina C, introducând kumquat în alimentația ta poate să îți sporească aportul de minerale pe care mulți oameni nu au grijă să le consume în alimentația lor.

O porție de 100 de grame de kumquat conține:

5% din doza zilnică de potasiu recomandată. Potasiul joacă un rol important în echilibrarea fluidelor și a nivelului tensiunii arteriale. Multe persoane nu primesc cele 4.700 mg de potasiu recomandate pe zi.

Adăugarea mai multor fructe, legume, lactate și leguminoase poate crește aportul de potasiu.

Aportul redus de potasiu, combinat cu un aport mare de sodiu poate crește riscul de apariție a hipertensiunii. Consumă mai mult kumquat precum și alte fructe pentru a-ți mări aportul de potasiu.

Dacă ai restricții în ceea ce privește cantitatea de potasiu sau suferi de probleme la rinichi, discută cu medicul tău înainte de a mări cantitatea de potasiu pe care o consumi.

6% din doza zilnică de calciu recomandată. Chiar dacă există alte alimente ce sunt surse mai bogate de calciu, introducând kumquat în alimentația ta, vei adăuga o sursă suplimentară din acest mineral ce ajută la întărirea oaselor.

Adesea se crede că lactatele sunt surse principale de calciu, dar kumquat și verdețurile pot reprezenta surse vegane de calciu.

5% magneziu din doza zilnică recomandată. 300 de procese din corp necesită magneziu, și anume sinteza proteinelor, funcționarea mușchilor, a nervilor și reglarea cirulației sangvine.

Precum în cazul potasiului, majoritatea personaelor nu respectă aportul zilnic recomandat de magneziu. Prin urmare, adăugarea mai multor alimente care furnizează magneziu te poate ajuta să-ți satisfaci aportul de RDA. Alte alimente care sunt surse de magneziu includ: nuci, frunze verzi, cereale integrale și leguminoase.

Modalități de a mânca kumquats

Poți consuma kumquat sub multe forme, nu doar ca fruct întreg. Înainte de a încerca un kumquat pentru prima dată, rețineți că stratul exterior este cea mai dulce parte spre deosebire de alte citrice, iar sucul interior poate fi acru.

Kumquat-ul poate fi, de asemenea, tăiat fin pentru salate, iaurt sau topping pentru ovăz.  Dacă vrei să experimentezi mai mult cu kumquat, încearcă următoarele rețete:

Rețineți că în unele zone puteți obține mandarinquat, care este o încrucișare între o mandarină și kumquat sau un limequat care este o încrucișare între lime și kumquat.

Kumquat-ul oval sau nagami este cel mai populare, având formă portocalie, ovală. Kumquat-ul rotund are o formă rotundă și o culoare aurie, fiind considerat mai dulce decât soiul oval.

Verifică preț suplimente magneziu aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *