Picături de rouă depuse pe o plantă de aloe vera

Beneficiile sucului de aloe vera și efectele sale secundare

Aloe vera a fost privită de secole ca un leac comun pentru numeroase afecțiuni. În anii 1800, aloe vera era utilizată ca tratament pentru constipație, iar în anii 1930 era folosită ca tratament topic pentru dermatită.

Aloe vera conține aproximativ 75 de compuși activi, care pot oferi multiple beneficii pentru sănătate. Aloe este formată în mare parte din apă, dar conține și vitamine, minerale, enzime, antrachinone (acționează ca un laxativ), acizi grași, aminoacizi și hormoni.

Consumul de suc de aloe vera este asociat cu multe beneficii pentru sănătate, inclusiv: promovarea sănătății digestive, susținerea sistemului imunitar, o sursă de antioxidanți și promovarea sănătății pielii.

Deși există numeroase afirmații privind beneficiile pentru sănătate asociate cu sucul de aloe vera, cercetările științifice necesare pentru a susține aceste afirmații lipsesc.

De fapt, unele studii de cercetare au arătat că aloe vera poate fi potențial dăunătoare.

Ca în cazul oricărui supliment, modul în care sucul de aloe vera influențează organismul, poate fi la rândul lui influențat de modalitatea prin care a fost produs suplimentul, puritatea acestuia, sursa și calitatea ingredientelor.

Liniile directoare pentru producerea suplimentelor nu sunt reglementate întotdeauna. Înainte de a adăuga suc de aloe vera sau alte produse de aloe vera în dieta dumneavoastră, este recomandat să vă consultați cu medicul dumneavoastră.

Beneficii pentru sănătate

Aloe vera are proprietăți antiseptice, care ar putea ajuta sistemul imunitar să combată anumite bacterii și viruși.

De asemenea, poate conține unele proprietăți care pot ajuta împotriva tumorilor. Sucul de aloe vera este o sursă potențială de vitamine, precum A, C și E și de minerale, precum calciu, magneziu, zinc, cupru, mangan și potasiu.

Sucul de aloe vera este adesea asociat cu promovarea sănătății pielii, deoarece are un conținut ridicat de antioxidanți și poate oferi protecție pielii împotriva radiațiilor de la soare.

Antrachinonele din aloe vera acționează ca un laxativ, prin creșterea conținutului de apă în intestin și prin stimularea trecerii alimentelor prin intestine.

În timp ce există multe beneficii potențiale pentru sănătate, asociate cu sucul de aloe vera, țineți cont de faptul că aceste afirmații nu sunt susținute cu cercetări științifice.

Sunt necesare mai multe cercetări, pentru a înțelege mai bine efectul, pe care consumul de suc de aloe vera îl are asupra organismului.

Consumul de suc de aloe vera ar putea avea și anumite efecte secundare, după cum sunt enumerate mai jos.

Creșterea riscului de sângerare

Consumul de suc de aloe vera ar putea crește riscul de sângerare la unii indivizi cu tulburări de coagulare a sângelui sau în cazul de medicamente care afectează riscul sângerării.

Prin urmare, trebuie să aveți grijă înainte de a consuma suc de aloe vera, dacă aveți o tulburare de coagulare a sângelui sau aveți risc de tulburări de coagulare a sângelui.

Alergii

Ceea ce poate veni ca o surpriză pentru anumiți oameni, este că aloe vera face parte din aceeași familie ca usturoiul, ceapa și lalelele.

Prin urmare, dacă cineva este alergic la usturoi sau ceapă, consumul de produse de aloe vera ar putea provoca o reacție alergică.

Sănătate sau suferință pentru tractul intestinal?

Consumul de produse de aloe vera poate fi asociat cu îmbunătățirea sănătății digestive.

Chiar dacă aloe vera poate fi asociată cu îmbunătățirea sănătății digestive, unele persoane ar putea avea o reacție negativă la produsele cu aloe.

Sucul de aloe vera ar putea cauza de fapt crampe stomacale, diaree sau constipație la unele persoane. Aloe vera nu trebuie luat ca remediu pentru dureri abdominale severe sau intestin blocat.

Dacă cineva are boli hepatice sau renale, aloe vera nu trebuie ingerat.

Aloe vera a fost folosită de secole ca ajutor pentru digestie, deci de ce ar exista o preocupare a efectelor secundare negative ale aloe vera asupra sănătății digestive?

Modul în care este procesat sucul de aloe vera, ar putea genera un efect diferit, comparativ cu utilizarea de aloe vera în  secolele anterioare. Alte condiții individuale de sănătate pot afecta, de asemenea, modul în care interacționează sucul de aloe vera cu organismul.

Zahărul din sânge

Un efect secundar al sucului de aloe vera este acela că poate scădea nivelul glicemiei. Consumul de suc de aloe vera împreună cu alte suplimente sau prescripții care scad nivelul glicemiei, ar putea avea efecte negative.

Dacă luați ceva pentru a ajuta la controlul nivelului de zahăr din sânge, asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma suc de aloe vera.

Suc de aloe și sarcină

Nu este recomandat femeilor însărcinate să consume suc de aloe vera. Ingerarea sucului de aloe vera poate crește riscul de contracție a uterului.

Aplicația topică de aloe vera ar trebui să fie sigură în timpul sarcinii, însă cel mai bine este să vă consultați cu medicul dumneavoastră mai întâi, pentru a primi recomandări individuale.

Cancer

În cadrul unui studiu care a analizat efectele extractului de aloe vera din frunze, la șobolani, a fost relevat faptul că șobolanii care au primit extractul, au prezentat un risc crescut de cancer colorectal. În mod evident, este nevoie de mai multe cercetări în acest sens, efectuate pe oameni, pentru a vedea dacă există același efect.

Cu toate acestea, acest studiu intensifică preocupările indivizilor vis-a-vis de probabilitatea ca produsele din aloe vera să scadă sau să crească riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer.

Concluzie: sucul de aloe vera este sigur pentru consum?

Sucul de aloe vera conține anumite substanțe nutritive benefice, cum ar fi vitaminele, mineralele și compușii, care au proprietăți antiseptice și antitumorale.

Cu toate acestea, chiar dacă există multe beneficii pentru sănătate care sunt asociate cu sucul de aloe vera, există puține cercetări pentru a susține afirmațiile în cauză. Prin urmare, trebuie să consumați suc de aloe vera cu prudență și moderație.

Aloe vera poate interacționa cu diferite medicamente, în timp ce poate înrăutăți anumite afecțiuni de sănătate.

Prin urmare, se recomandă să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma aloe vera. În general, aplicațiile topice de aloe vera sunt considerate a fi sigure, însă ingerarea de aloe poate genera efecte secundare.

O altă preocupare legată de ingerarea produselor de aloe vera este puritatea și siguranța suplimentelor care nu sunt bine reglementate.

Modul în care produsele de aloe vera sunt fabricate și calitatea acestor produse pot varia foarte mult.

Dacă doriți să încercați utilizarea sucului de aloe vera, este recomandat să optați pentru sucuri organice și filtrate, care să fie de calitate și care să nu conțină arome sau ingrediente artificiale adăugate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *