Ceaiul verde este una din băuturile excelente pe care le puteți consuma dimineața

Băuturi pe care le puteți consuma dimineața atunci când vreți să slăbiți

Consumul unui mic dejun sănătos poate ajuta la menținerea greutății, dar și în procesul de pierdere în greutate, la fel cum și ceea ce beți dimineața poate avea un impact asupra greutății corporale. Băuturile pot fi o sursă semnificativă de zahăr și calorii în cele mai multe cazuri, de aceea este important să consumați băuturi sănătoase dimineața.

În general, alegeți alternative cât mai naturale. Evitați să adăugați îndulcitori suplimentari în băuturi pentru cea mai sănătoasă opțiune.

Iată câteva idei de băuturi sănătoase pe care le puteți consuma dimineața la micul dejun și cum vă pot ajuta acestea în lupta cu kilogramele în plus.

Smoothie

Smoothie-urile sunt ideale pentru conținutul lor de fructe, legume, proteine și fibre. Există nenumărate alternative de smoothie, astfel încât puteți găsi o opțiune pentru fiecare tip de gust.

Diferența dintre smoothie-uri și sucuri este aceea că smoothie-urile păstrează fibra din fructe și legume, în timp ce sucurile nu.

Adăugarea de legume precum spanac, varză kale sau alte verdețuri cu frunze reprezintă o modalitate ușoară de atingere a aportului zilnic recomandat de legume.

Suplimentarea cu surse de proteine naturale, cum ar fi laptele, iaurtul, untul de nuci, semințele de chia, semințele de cânepă sau pudra proteică, poate crește senzația de sațietate conferită de smoothie-uri, reducând consumul ulterior de alte alimente.

Fibrele și proteinele sunt două elemente esențiale care mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp, iar smoothie-urile vă oferă ocazia să le consumați pe amandouă. În plus, oferă șansa de a consuma fructe și legume bogate în antioxidanți.

Ceai verde

Numeroase studii sugerează o relație între aportul de ceai și pierderea în greutate, în special ceaiul verde. Ceaiul verde este o sursă de cafeină, care acționează ca un stimulent, în timp ce conține, de asemenea, și compușii catechină și galatul de epigalocatechină (EGCG).

Un articol din 2009 indică faptul că amestecul de cafeină, catechine și ECGC poate fi responsabil pentru relativul efect pozitiv asupra pierderii în greutate al ceaiului verde. Deși beneficiile ceaiului verde pentru pierderea în greutate pot varia și rămâne relativ mici, consumul de ceai verde dimineața poate contribui la eforturile de pierdere în greutate.

Cu toate aceastea, consumul de ceai verde trebuie efectuat cu anumite precauții, deoarece nivelurile ridicate de cofeină în organism nu sunt benefice, iar ceaiul verde poate scădea absorbția anumitor minerale. De asemenea, dacă urmați anumite tratamente medicamentoase, este recomandat să vă consultați cu medicul dumneavoastră înainte de a crește în vreun fel aportul de ceai verde.

Cafea

Similar cu efectele cofeinei din ceai, consumul de cafea poate avea o ușoară contribuție în eforturile de pierdere în greutate prin prisma aportului de cofeină. Cofeina poate reduce puțin pofta de mâncare, poate stimula descompunerea grăsimilor și poate fi o sursă de antioxidanți.

Țineți cont de faptul că doar consumul de cafea, nu vă va scăpa automat de kilogramele în plus, ci doar vă va oferi o ardere suplimentară de calorii. Această mică ardere suplimentară oferită de cofeină, nu trebuie confundată cu efectuarea de exerciții fizice, care are un impact semnificativ mai mare asupra ratei metabolice.

Băuturile pe bază de cafea, care conțin lapte și îndulcitori suplimentari nu vor avea același efect pozitiv asupra pierderii în greutate, datorită conținutului ridicat de calorii. De fapt, băuturile pe bază de cafea pot fi o sursă ascunsă de calorii în plus!

Apă

Consumul de apă dimineața este ideal pentru organism. Hidratarea organismului dimineața ajută la stimularea mișcărilor intestinale și poate ajuta chiar și la reducerea poftei de mâncare. Uneori, este posibil ca atunci când resimțim senzația de foame, să avem nevoie de fapt doar de mai multă apă.

Prin urmare, vă puteți începe ziua cu un pahar de apă, fie cald sau rece, pentru a vă îmbunătăți nivelul de hidratare al organismului și pentru a contribui la menținerea unui aport adecvat de apă pe parcursul zilei. Adăugați un strop de lămâie, lime, ierburi proaspete sau felii de alte fructe pentru obținerea unor arome naturale.

Lactate

Unele studii de specialitate sugerează faptul că produsele lactate pot avea un efect benefic în lupta cu kilogramele în plus. De exemplu, un studiu din 2004 a analizat efectul unei diete standard, o dietă bogată în calciu și o dietă bogată în lactate, asupra procesului de pierdere în greutate, pe parcursul a 24 de săptămâni, la un lot de subiecți care sufereau de obezitate.

Cercetătorii au descoperit că cei care au fost în grupa ce urma o dietă bogată în lactate, au înregistrat o pierdere în greutate semnificativ mai mare, comparativ cu celelalte două tipuri de diete.

Acest lucru indică faptul că produsele lactate pot avea un beneficiu suplimentar pentru pierderea în greutate, ceea ce reprezintă un motiv destul de bun pentru a începe să adăugați în dieta dumneavoastră produse lactate, dacă nu suferiți de alergii sau intoleranță la lactoză.

Băuturi ideale pentru consumul la micul dejun – pe scurt

Diferitele alternative de băuturi pe care le puteți consuma, pot avea un impact semnificativ asupra greutății corporale, precum și a altor parametri ce descriu starea generală de sănătate. De aceea este important să optați întotdeauna pentru alternative sănătoase de băuturi, în special la micul dejun.

Smoothie-urile pot reprezenta o alegere sănătoasă, deoarece pot fi bogate în fibre și proteine, care împreună contribuie la creșterea sațietății. De asemenea, sunt o modalitate ușoară de a obține porții suplimentare de fructe și legume.

Ceaiul și cafeaua sunt surse de cofeină, care pot avea un impact redus asupra greutății, prin creșterea ușoară a arderilor calorice. Deși acest impact este aproape nesemnificativ în comparație cu efectuarea de exerciții fizice, ar putea contribui relativ la pierderea în greutate.

Aveți grijă cu cantitatea de cofeină consumată, deoarece atunci când este prea mare, consumul devine nociv pentru organism. În plus, anumite băuturi pe bază de cafea sau ceai pot fi îndulcite, ceea ce anulează orice beneficiu în procesul de pierdere în greutate.

Consumul de apă simplă poate înlocui alte băuturi bogate în calorii și vă poate ajuta să oferiți organismului dumneavoastră un plus de hidratare la începutul zilei.

Consumul de produse lactate ar putea avea un beneficiu suplimentar pentru pierderea în greutate, conform unor studii de specialitate, astfel încât adăugarea unui pahar de lapte sau iaurt la o masă ar putea fi benefică.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *