Sticle de apă alcalină

Apa alcalină: este mai bună decât apa plată?

De ce ar fi apa alcalină mai bună decât apa plată? Alimentele alcaline și suplimentele sunt populare pentru că sunt promovate ca reducând nivelul de acid din corp.

Există temeri legate de mediul acid din corp care poate crește riscul de apariție a unor boli și poate duce la inflamări în tot corpul.

Totuși, nu există dovezi clare cum că consumul de apă alcalină ar avea avantaje față de apa plată în ceea ce privește sănătatea.

Reglarea nivelului pH-ului din corp este constantă; orice schimbare mică în pH-ul din sânge poate fi letală. Corpul reglează nivelul de pH prin respirație, urină și procese metabolice.

Încă se fac cercetări cu privire la complexitatea acestei reglări și modul în care dieta afectează nivelul de acid din corp.

Se spune că alimentele acide ar crește riscul de apariție a cancerului, și apa alcalină ar putea ajuta la reducerea acestui risc.

Totuși, Institutul American de Cercetare pentru Cancer (1) nu promovează consumul de apă alcalină pentru a reduce riscul de apariție a cancerului.

Fii atent la afirmațiile care spun că apa alcalină sau alte suplimente alcaline ajută la sănătate, pentru că aceste afirmații nu sunt bazate pe cercetări științifice.

Dacă suferi de vreo afecțiune sau iei medicamente, vorbește cu medicul înainte de a lua suplimente alcaline.

Apa alcalină poate ajuta refluxul gastric?

Unul dintre beneficiile pe care le poate avea apa alcalină față de apa simplă este să ajute la refluxul de acid. Un studiu din 2012 (2) a descoperit că apa alcalină cu un pH de 8,8 poate să inactiveze enzima pepsină.

Pepsina este o enzimă din stomac care descompune proteine, iar excesul de pepsină ar putea crește refluxul gastric.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care suferă de reflux gastric pot vedea beneficiile consumului de apă alcalină cu un pH de 8,8.

Apa alcalină poate ajuta la îmbunătățirea metabolismului?

Unele afirmații privind apa alcalină sau alte suplimente alcalinizante promovează faptul că acestea pot ajuta la îmbunătățirea metabolismului. Consumul de apă alcalină în locul apei obișnuite nu va oferi niciun avantaj metabolic.

Nu există nicio cercetare care să sugereze că apa alcalină te va face să arzi mai multe calorii sau să îți accelereze metabolismul.

Apa alcalină poate ajuta neutralizarea acidului din organism?

Nu s-a dovedit că consumul de apă alcalină în locul apei obișnuite nu afectează semnificativ nivelul de pH al corpului. Nivelul de pH al corpului este strâns legat de multe procese, iar nivelul de pH din întregul corp variază foarte mult.

De exemplu, stomacul este extrem de acid, dar intestinul subțire este mult mai alcalin. PH-ul sângelui este între 7,35 și 7,45.

Hidratează mai bine decât apa plată?

Până în prezent, nu există dovezi care să susțină afirmațiile potrivit cărora apa alcalină poate hidrata organismul mai bine decât apa obișnuită. Apa obișnuită hidratează corpul foarte bine..

Scala de pH este utilizată pentru a determina cât de acid sau alcalin este un lucru. Cu cât este mai scăzut numărul pe scala pH-ului, cu atât este ceva mai acid.

Un pH în jurul valorii de 7 ar fi considerat neutru, orice valoare peste acest lucru este în general considerată bazică sau alcalină. Orice sub 7 pe scala de pH este considerat acid.

Apa de la robinet are de obicei un pH de 7,5, iar apa îmbuteliată poate avea un pH cuprins între 6,9 și 7,5 (3). Apa alcalină care este comercializată din apă artificială din robinet poate avea un pH cuprins între 7 și aproximativ 9 pe scala de pH.

Nu există dovezi care să sugereze că diferența de pH între apa simplă și apa alcalină ar afecta capacitatea de hidratare a organismului.

Există vreun beneficiu pentru consumul de apă alcalină?

Unele tipuri de apă alcalină care sunt considerate provenind dintr-o sursă naturală de izvor pot fi mai bogate în minerale precum potasiu, calciu sau magneziu.

Apa care trece peste roci poate purta cantități minerale mai mari decât alte surse de apă. În acest caz, consumul de apă alcalină poate furniza o sursă mică de minerale.

Un aspect descurajator pentru a bea apă alcalină îmbuteliată este că aceasta poate fi costisitoare.

În majoritatea țărilor occidentale, se poate consuma apă simplă gratuit sau apă îmbuteliată la un preț scăzut.

De asemenea, dacă suferi de probleme renale, consumul de apă alcalină poate fi dăunător sănătății tale.

Trebuie să consulți medicul înainte de a încerca apa alcalină dacă ai probleme de sănătate cu rinichii.

Dacă nu ai probleme renale, consumul de apă alcalină nu este dăunător. Dacă vrei să bei apă alcalină, fă-o. Cu toate acestea, nu există dovezi clare că există beneficii semnificative pentru sănătate față de apa obișnuită.

Dieta și nivelul pH-ului

Modul în care produsele alimentare sunt descompuse și digerate ar putea afecta indirect pH-ul corpului. Deși pH-ul sângelui este strict reglat, modul în care corpul tamponează acidul din organism poate fi în detrimentul mineralelor osoase.

Cu toate acestea, impactul alimentației și sănătatea oaselor are mulți factori pe lângă aciditatea alimentelor pe care le consumi și este nevoie de mai multe cercetări pentru a vedea efectele asupra alimentașiei care afectează nivelul pH-ului.

Un studiu din 2008 (4) a ajuns la concluzia că consumul de apă minerală alcalină, care a fost, de asemenea, o sursă de calciu, poate contribui la o slăbire a oaselor.

Apa alcalină care este o sursă de bicarbonat, care este alcalin, împreună cu o sursă de calciu ar putea oferi beneficii pentru sănătatea oaselor.

Fructele și legumele sunt considerate alimente alcaline, în timp ce unele cereale, carne și unele produse lactate sunt considerate acide.

Pe scurt, consumul de proteine adecvate cu un aport mare de fructe și legume poate oferi beneficii pentru sănătatea oaselor, iar o alimentație bogată în fructe și legume este asociată cu multe beneficii pentru sănătate (5).

Concluzie

Organismul are o reglare strictă a nivelului de pH al sangelui. Consumul de apă alcalină în locul apei obișnuite nu pare să ofere beneficii semnificative pentru sănătate, deși nu au fost făcute numeroase studii de cercetare asupra efectelor apei alcaline.

Un studiu de cercetare a arătat că consumul de apă alcalină cu un pH de 8,8 poate ajuta la protejarea împotriva refluxului acid.

Cu toate acestea, alte afirmații din partea apei alcaline care sugerează că crește metabolismul, combate cancerul sau oferă avantaje metabolice nu au fost dovedite pe baza cercetărilor.

Unele surse de apă alcalină pot fi mai bogate în minerale decât alte surse de apă, dar achiziționarea de apă alcalină poate fi costisitoare.

Verifică preț apă plată premium aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *