Fructele colorate sunt excelente pentru sănătatea pielii

Alimente benefice pentru o piele perfectă

Ceea ce mănânci (sau ce nu mănânci) poate avea un impact direct asupra sănătății pielii. Există mulți factori care influențează acest lucru pe care este posibil să nu îi poți controla, precum cei genetici și de mediu. Pe de altă parte, îți poți schimba cu ușurintă dieta intr-una benefică pentru ten!

Multe substanțe nutritive în alimente pot afecta sănătatea pielii și capacitatea acesteia de a lupta împotriva inflamației. Iată o listă cele care te pot ajuta să obții o piele perfectă.

Fructe și legume roșii, portocalii, violete, albastre și galbene

Fructele și legumele colorate sunt o sursă bogată de antioxidanți. Aceștia pot fi cei mai importanți nutrienți pentru protejarea pielii. Ei ajuta la protejarea celulelor corpului de daunele provocate de radicalii liberi care pot fi produși din poluare, raze solare și din procesele metabolice naturale ale organismului.

Antioxidanții pot împiedica apariția ridurilor și inflamațiilor. Există numeroase tipuri de antioxidanți, iar prin consumul unei varietăți mari de fructe și legume vei obține cât mai muți.

Majoritatea cercetărilor sugerează că dietele sunt mult mai eficiente pentru obținerea de antioxidanți, spre deosebire de consumul de suplimente. Suplimentele nu conțin alte substanțe nutritive benefice pentru îngrijirea pielii, în comparație cu fructele și legumele.

De exemplu, fructele și legumele conțin și vitamine, minerale și fibre care funt benefice pentru întregul organism.

Nuci, pești și semințe

O altă modalitate de a combate inflamația din organism este să consumi o dietă bogată în Omega 3. Una dintre funcțiile acestui compus în organism este reducerea inflamației, lucru ce ar putea ajuta la o mulțime de probleme ale pielii.

Majoritatea oamenilor nu consumă suficiente surse de Omega 3. Pentru a combate această problema, mănâncă mai mult pește gras și mai multe nuci și semințe. Nucile, semințele de chia și semințele de in sunt alternative bune pentru vegetarieni sau persoanele care nu preferă peștele.

Probiotice

Cu cât cercetătorii au inceput să înțeleagă diferitele beneficii ale probioticelor, cu atât au devenit acestea mai populare. Probioticele sunt bacterii benefice pentru tractul intestinal și joacă un rol critic pentru imunitate. Acestea pot fi găsite în produsele fermentate, cum ar fi iaurtul, chefirul și legumele murate.

Cercetările au arătat că bacteriile din intestin pot influența sănătatea pielii. Probioticele pot ajuta la scăderea inflamației din organism, care ne-ar putea apărea împotriva iritației pielii. Probiotice pot fi consumate cât timp ce luam medicamente pentru piele, dar doctorii nu recomanda înlocuirea medicamentelor in totalitate. 

Cu ajutoru unor studii de cercetare s-a demonstrat faptul că probioticele scad riscul apariției de eczeme, ajută la combaterea acneei și pot ajuta la controlul apariției rozaceei. Efectul acestora și scăderea semnelor de îmbătrânire ale pielii necesită mai multe cercetări, dar există unele studii care sugerează că probioticele ar putea ajuta pielea să arate mai tânără.

Condimente

Condimentele, asemănător fructelor și legumelor, sunt surse bogate de antioxidanți care pot ajuta la protejarea pielii. Unele cercetări din Japonia au arătat beneficiile oferite de curcumă. Când aceasta fost administrat șoarecilor aflați sub radiații UVB pe termen lung, a ajutat la creșterea grosimii pielii, dar și la reducerea elasticității asociată cu apariția ridurilor.

Ghimbirul, scorțișoara și menta au, de asemenea, proprietăți antiinflamatorii și pot fi benefice. Reține faptul că toate condimentele sunt o sursă de antioxidanți, astfel încât adăugarea unor arome în alimentele tale le pot face și gustoase, și benefice. 

Apă

Deshidratarea poate crește apariția ridurilor și poate afecta calitatea pielii. O hidratare corectă poate reduce gradul de apariție a acestora. Exista multe afirmații puternice cu privire la apa potabilă și sănătatea pielii. Reține că suprahidratarea nu îți va face ridurile să dispară în mod magic; excesul de apă nedepozitată va fi îndepărtat din rinichi.

De câtă apă ai nevoie? Acest lucru depinde de sex, vârstă, nivelul de activitate și condițiile de mediu. Îți poți verifica nivelul de hidratare dupa culoare urinei pe tot parcursul zilei. Ar trebui să fie galbenă pal sau aproape incoloră în marea majoritate a timpului. În caz contrar, există șanse mari să fii deshidratat.

Concluzie

Sănătatea pielii poate afectată demediu, dietă, hidratare și genetică. Nutrienții din alimentele noastre pot avea un impact puternic asupra acesteia. Substanțele nutritive adecvate pot reduce inflamația, aceasta fiind cea mai bună modalități de a spori sănătatea pielii.

Putem obține aceste rezultate prin consumul de alimente bogate în antioxidanți, cum ar fi fructe, legume, condimente și consumând alimente bogate în Omega 3 precum peștele, nucile și semințele. Probioticele pot oferi, de asemenea, un sprijin suplimentar în scăderea inflamației, iar administrarea probioticelor în plus față de medicamentele pentru piele poate oferi și mai multe beneficii.

Persoanele hidratate au un aspect mai sănătos al pielii deoarece deshidratarea poate crește numărul ridurilor. Totuși, chiar daca consumi apă în excess asta nu va însemna că ridurile actuale iți vor dispărea.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *