Unele cercetări au arătat că hibiscusul poate favoriza eforturile de pierdere în greutate. Cu toate acestea, consumul de ceai de hibiscus nu constituie un elixir miraculos pentru o pierdere dramatică în greutate. Fără a face și alte modificări în ceea ce privește alimentația, ceaiul de hibiscus nu poate genera pierderi semnificative în greutate.
Ceaiul de hibiscus este obtinut dintr-un amestec de flori si frunze uscate, alaturi de caliciul plantei, ceea ce îi oferă o culoare roșie.
Ceaiul de hibiscus poate fi considerat dulce-acrișor, cu note de aromă dulce și este similar cu aroma de merișoare. Ca și alte ceaiuri, ceaiul de hibiscus poate fi o sursă de antioxidanți și poate avea beneficii esențiale asupra sănătății.
Planta de hibiscus este originară din Africa de Nord și Asia de Sud-Est, dar acum crește în majoritatea regiunilor subtropicale. Caliciul și alte părți ale plantei hibiscus au fost folosite de secole pentru remedii naturiste pe bază de plante pentru tratarea diverselor afecțiuni.
Cu toate acestea, există cercetări care să susțină afirmațiile privind beneficiile asupra sănătății sau pierderea în greutate asociate consumului de ceai de hibiscus? Unele cercetări au sugerat că ceaiul de hibiscus poate ajuta la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale.
Unele cercetări au sugerat, de asemenea, că hibiscusul poate avea un rol benefic în pierderea în greutate, dar este nevoie de mai multe cercetări pentru a demonstra acest lucru. Concluzia ar fi că ceaiul de hibiscus nu este un ceai magic pentru pierderea dramatică în greutate
Conținut:
Ajută ceaiul de hibiscus la slăbit?
Conform unui articol din 2014 publicat de Fox News, cercetările din Food & Function Journal au analizat efectele extractului de hibiscus asupra pierderii în greutate.
Participanții obezi au fost incluși într-una din cele două categorii: un grup placebo și unul pe bază de tablete cu extract de hibiscus. Participanților li s-a oferit 450 de miligrame de trei ori pe zi.
De-a lungul celor douăsprezece săptămâni ale studiului, grupul care a luat extractul de hibiscus a avut o circumferință mai mică a taliei, și un procent mai scăzut de grăsime corporală.
Cercetătorii sugerează că pierderea în greutate a fost minimă, dar aceste rezultate confirmă faptul că introducerea ceaiului hibiscus la eforturile suplimentare de pierdere în greutate ar putea fi benefică.
Consumul de ceai de hibiscus nu va fi un remediu miraculos pentru pierderea în greutate și nu va anula obiceiurile alimentare nesănătoase. Dacă consumați ceai de hibiscus, amintiți-vă că adăugarea de îndulcitori în ceai poate spori numărul de calorii și de zahăr în dietă, ceea ce poate îngreuna eforturile de slăbire.
Este consumul de ceai de hibiscus sănătos?
Ceaiul și extractul de hibiscus au un grad scăzut de toxicitate. Studiile sugerează că atunci când este consumat zilnic în cantități moderate, ceaiul de hibiscus este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor.
Cu toate acestea, o revizuire din 2014 sugerează că dozele de 300 mg / kg / zi pe o perioadă de 3 luni pot avea efecte adverse asupra ficatului.
Dozele foarte mari de extract de hibiscus pot fi dăunătoare pentru ficat și ar trebui evitate. Dacă luați medicamente pentru tensiune arterială, discutați cu echipa dumneavoastră de asistență medicală înainte de a consuma hibiscus și medicamente pentru tensiune arterială.
Ceaiul de hibiscus poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale
Conform publicației Medical News Today, în Iran, ceaiul de hibiscus a fost folosit de secole pentru a trata tensiunea arterială ridicată. Unele studii de cercetare confirmă faptul că ceaiul de hibiscus poate avea un efect pozitiv asupra tensiunii arteriale.
Un studiu randomizat din 2010, controlat pe baza efectului placebo, a făcut ca participanții să bea trei porții a câte 240 ml de ceai de hibiscus sau trei băuturi placebo pe zi timp de 6 săptămâni. Cercetătorii au măsurat tensiunea arterială înainte și la intervale săptămânale.
Cercetătorii au descoperit după 6 săptămâni, grupul hibiscus a avut presiunea arterială sistolică semnificativ mai mică comparativ cu grupul placebo. Nu a existat nicio diferență semnificativă în tensiunea arterială diastolică între grupuri.
Interesant este că persoanele din grupul hibiscus care au avut tensiune arterială mai mare la începutul studiului au prezentat îmbunătățiri mai semnificative ale tensiunii arteriale. Acest studiu sugerează consumul de ceai de hibiscus într-o cantitate rezonabilă, demonstrând că trei porții de 240 ml, pe zi, pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale.
Un studiu din 2013 a analizat datele obținute de unele cercetări făcute atât asupra animalelor, cât și asupra oamenilor, asociate cu ceaiul de hibiscus și efectele lui asupra tensiunii arteriale. Studiile realizate asupra animalelor au arătat că intoducerea hibiscusului în alimentația lor poate reduce tensiunea arterială în funcție de doză.
Studiile umane controlate au descoprit o legătură între consumul zilnic de ceai de hibiscus sau extract de hibiscus și reducea semnificativă a tensiunii arteriale la persoanele cu hipertensiune arterială ușoară și diabet de tip 2.
Poate ceaiul de hibiscus să ajute la scăderea colesterolului din sânge?
Un alt beneficiu adesea asociat consumului de ceai de hibiscus este scăderea colesterolului din sânge.
Cu toate acestea, cercetarea care asociază ceaiul de hibiscus cu scăderea colesterolului din sânge, sugerează că nu are un efect la fel de puternic precum în cazul scăderii tensiunii arteriale.
O revizuire din 2013 a analizat datele din 6 studii care analizează asocierea dintre ceaiul de hibiscus și nivelul de colesterol din sânge.
Cercetătorii au concluzionat că datele din aceste 6 studii nu sugerează o posibilă asociere între consumul de ceai de hibiscus și scăderea nivelului de colesterol din sânge.
Este nevoie de mai multe cercetări de dimensiuni mai mari pentru a investiga în continuare dacă ceaiul de hibiscus are un rol benefic asupra colesterolului din sânge.
Antioxidanții din ceaiul de hibiscus
Culoarea roșie din caliciul plantei de hibiscus provine din grupul antioxidant al antocianinelor. Antocianinele oferă nuanțe de roșu, albastru și violet fructelor și legumelor.
Conform unei analize din 2010, antocianinele oferă proprietăți antiinflamatoare și anticarcinogenice. Consumul de antocianine poate ajuta la un risc mai mic de boli cardiovasculare, obezitate și, eventual, diabet de tip 2.
Concluzie: Ceaiul de hibiscus și pierderea în greutate
Ceaiul de hibiscus este o sursă de antioxidanți, iar unele cercetări arată că hibiscusul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Studiile de cercetare privind impactul hibiscului asupra nivelului de colesterol din sânge au avut rezultate mixte.
Unele cercetări au arătat că hibiscusul poate ajuta la pierderea în greutate, dar este nevoie de mai multe studii pentru a demonstra acest lucru. Consumul de ceai de hibiscus nu constituie un elixir miraculos pentru o pierderea semnificativă în greutate. Este posibil să sporească eforturile de pierdere în greutate, dar este important de reținut faptul că doar introducerea ceaiului de hibiscus în dieta dumneavoastră fără a face alte modificări de comportament, nu va cauza pierderi semnificative în greutate.
Consumul ceaiului de hibiscus poate ajuta la tensiunea arterială și la furnizarea unei surse de antioxidanți antociani. Cu toate acestea, aveți grijă să nu conumați băuturi îndulcite cu hibiscus. Zaharul și caloriile în plus pot anula pierderea în greutate și beneficiile pentru sănătate.
Verifică preț ceai cu hibiscus aici!