Pahar plin cu cuburi de gheață

Ajută apa cu gheață la arderea mai multor calorii?

Corpul tău arde mai multe calorii atunci când bei apă cu gheață? Da, probabil că arde, dar nu foarte multe calorii. De fapt, consumul unui pahar de apă rece cu gheață arde mai puțin de 10 calorii.

În medie, corpul adult este 60% apă. Eliminăm apă în fiecare zi prin producerea de urină, transpirație, respirație și ca produs secundar al metabolismului.

Înlocuirea zilnică corespunzătoare a apei este importantă pentru sănătate.

Apa este necesară pentru digestie, hidratarea articulațiilor, reglarea temperaturii corpului, protejarea celulelor și eliminarea deșeurilor din corp.

Cantitatea de apă necesară zilnic variază în funcție de vârstă, dimensiunea corpului, nivelul activității, mediu și alți factori de sănătate.

În general, aportul total de lichide recomandat este de 3,5l pentru bărbați și 2,5l pe zi pentru femei.

Această cantitate poate părea mai mare decât cea recomandată de 2l pe zi, dar rețineți că această cantitate este aportul total de lichide, inclusiv alimentele.

În medie, aproximativ 20% din aportul total de lichide provine din alimente. Restul de 80% reprezintă lichidele pe care le consumi.

Apa ar trebui să fie principala sursă de lichide. Cantitatea de apă de care ai nevoie poate să varieze.

Pe lângă faptul că încearcă să bea suficientă apă pe parcursul zilei, unii oameni sunt atenți și la temperatura apei pe care o consumă.

Unele site-uri web încurajează consumul de apă rece cu gheață, acesta putând provoca întărirea metabolismului, deoarece organismul trebuie să ardă energie pentru a ajusta temperatura corpului.

Cu toate acestea, chiar dacă băutul de apă rece cu gheață poate provoca o creștere foarte ușoară în arderea caloriilor, cantitatea este prea mică pentru a observa o diferență mare.

Importanța consumului de apă necesară, indiferent de temperatură

Dacă ești chiar și ușor deshidratat, s-ar putea să te simți însetat, obosit, să elimini o cantitate mai mică de urină, să ai pielea uscată, să nu te poți concentra cum trebuie sau să ai dureri de cap.

Dacă ești ușor deshidratat, asta ar putea de asemenea să declanșeze în creier un semnal care să te facă să mănânci ceva când ai putea mai degrabă să bei un pahar cu apă.

Din această cauză, dacă te hidratezi corespunzător poți să îți reglezi apetitul și să te menții în formă.

Cum știi dacă bei suficientă apă? O modalitate ușoară și rapidă de a afla dacă ești destul de hidratat pe parcursul zilei este prin culoarea urinei. Cu cât urina este mai închisă la culoare, cu atât ești mai deshidratat.

Cu cât urina este mai deschisă la culoare/mai clară, cu atât ești mai hidratat. Ai putea începe prin a bea cel puțin 8 căni de apă pe zi, dar probabil vei avea nevoie de mai multe lichide decât această cantitate, în funcție de nivelul de activitate, apa eliminată prin transpirație și alți factori de sănătate.

Dacă îți vine greu să bei mai multă apă, încearcă să reglezi temperatura. Atât apa rece, cât și cea la temperatura camerei și apa fierbinte contribuie la aportul tău de lichide.

Poate că dacă bei apă caldă, ca în cazul ceaiului, vei crește aportul de lichide, dacă aceasta este o metodă care ți se pare mai potrivită pentru tine.

Sau poate dacă lași apa la rece vei fi mai dornic să consumi apă în cantități mai mari, mai ales dacă este cald afară. Poți să pui, de asemenea, felii de fructe, castraveți sau ierburi în apă pentru a adăuga aromă naturală, fără a adăuga îndulcitori.

Cum arzi caloriile consumând apă cu gheață

Corpul tău arde mai multe calorii atunci când bei apă cu gheață? Da, se poate, dar cantitatea de calorii arse nu este foarte mare. De fapt, consumul unui pahar de apă rece cu gheață arde mai puțin de 10 calorii.

Aceasta nu este o cantitate semnificativă de calorii și nu contribuie în principal la pierderea în greutate.

Dacă îți place să bei apă la temperatura camerei, nu este obligatoriu să începi să consumi de apă cu gheață pentru a grăbi arderea caloriilor pe timpul zilei.

Consumul de apă rece în timpul exercițiilor fizice poate crește performanța

Dacă faci exerciții fizice, în special la căldură, consumul de apă rece poate fi mai bun decât apa la temperatura camerei. Apa rece ar putea să fie eliminată mai ușor decât apa caldă.

Exercițiile fizice făcute într-un mediu unde este cald pot mări temperatura corpului la un nivel periculos și pot împiedica performanța în sportul respectiv.

Prin urmare, a rămâne hidratat și a scădea temperatura corpului poate să te ajute să reziști mai mult și să te ferească de pericolul de a fi prea încins.

Un studiu din 2008 (1) a descoperit că dacă bei ceva rece înainte și în timpul exercițiilor dintr-un mediu călduros, îți poți îmbunătăți rezistența sportivă.

Timpul de exercițiu a fost mai lung la participanții care au primit băuturi reci în comparație cu participanții care au primit o băutură caldă înainte și în timpul exercițiului fizic.

Un studiu din 2006 (2) a găsit, de asemenea, beneficii ale consumului de băuturi reci în timpul exercițiilor fizice. Cercetătorii au concluzionat bând apă rece în timpul exercițiilor fizice, crești consumul de lichid, ceea ce a contribuit la atenuarea creșterii temperaturii corpului și a scăzut riscul de stres termic în timpul exercițiilor fizice.

Există avantaje ale consumului de lichide calde?

Dacă este posibil ca apa rece să ducă la arderea unei cantități mici de calorii, atunci consumul de apă caldă duce tot la arderea caloriilor într-o cantitate mică? Răspunsul poate fi da, dar din nou caloriile arse ar fi în număr foarte mic.

Deoarece apa rece este eliminată mai rapid din stomac, consumul de lichide calde poate face apa să rămână în stomac pentru mai mult timp. Prin urmare, consumul de lichide calde, cum ar fi ceaiul sau cafeaua neîndulcite, te poate ajuta să te simți plin timp îndelungat.

Unii susținători ai pierderii în greutate recomandă consumul de lichide calde ca să te facă să mănânci mai puțin.

Cu toate acestea, nu uita că dacă bei cacao fierbinte sau alte băuturi cu o valoare calorică mai mare nu îți vor face bine taliei tale, deoarece acestea au un nivel ridicat de zahăr și calorii în plus.

Concluzie: consumul de apă cu gheață arde mai multe calorii?

Da, consumul de apă cu gheață poate arde câteva calorii în plus, dar nu este o cantitate semnificativă. Atâta timp cât bei suficientă apă, nu contează temperatura la care preferi să o consumi.

Dacă apa cu gheață contribuie la creșterea aportului tău de apă, continuă să bei din acest motiv, nu pentru că ar arde mai multe calorii.

Dacă faci exerciții fiind expus la căldură, unele cercetări au arătat că băuturile reci pot ajuta la scăderea temperaturii corpului și creșterea consumului de lichide.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *