Căței de usturoi

6 beneficii dovedite pentru sănătate ale usturoiului

Usturoiul a fost folosit de secole pentru beneficiile sale. Acesta poate afecta sănătatea inimii, poate stimula funcțiile imunitară, poate proteja împotriva anumitor tipuri de cancer, poate oferi o sursă de antioxidanți, poate ajuta sistemul digestiv și poate fi benefic în timpul sarcinii.

Iată o sinteză asupra tuturor afirmațiilor despre usturoi și cercetările din spatele acestora.

Sanatatea inimii

Usturoiul poate ajuta la scăderea riscului de boli de inimă prin scăderea acumulării colesterolului în artere. Un studiu din 2006 publicat de The Journal of Nutrition sugerează că acesta poate inhiba formarea colesterolului în organism și poate reduce oxidarea colesterolului. Usturoiul poate îmbunătăți sănătatea inimii deoarece scade cantitatea de homocisteină din organism. Nivelurile ridicate de homocisteină pot crește riscul de boli cardiace și cardiovasculare. De asemenea, acesta poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Un compus din uleiul de usturoi numit dialisil trisulfură poate ajuta la protejarea celulelor cardiace după un atac de cord, potrivit cercetărilor de la Școala de Medicină a Universității Emory. Același compus poate ajuta la inhibarea apariției unei afecțiuni cardiace fatale numită cardiomiopatie la persoanele cu diabet.

Mai multe studii de cercetare la om trebuie făcute pentru a determina mecanismul acestui beneficiu.

Ajutor pentru imunitate

Usturoiul este un remediu vechi pentru prevenirea răcelii, transmis de-a lungul secolelor. Cu toate acestea, există vreun merit pentru aceste afirmații? Un compus din usturoi numit alicină poate ajuta la creșterea sănătății imune pentru a combate răceala.

Cercetătorii americani susțin că utilizarea usturoiului poate ajuta la scăderea riscului de răceală, dar nu există dovezi că acesta are vreun efect asupra duratei simptomelor.

Sănătatea mentală

Studiul din 2006 din Journal of Nutrition sugerează că usturoiul poate ajuta, de asemenea, la prevenirea dezvoltării bolii Alzheimer. Nivelurile ridicate de colesterol pot crește riscul de dezvoltare a unui compus numit β-amiloid, care se observă în dezvoltarea bolii Alzheimer.
Deoarece acesta poate inhiba producția de colesterol, usturoiul poate contribui și la scăderea producției de β-amiloid. Compușii din usturoi pot proteja în mod specific neuronii creierului și pot crește circulația către țesutul cerebral.

Antioxidanții și combaterea cancerului

Usturoiul conține multe substanțe fitochimice și antioxidanți care pot ajuta la scăderea inflamației în organism. Acești antioxidanți pot ajuta, de asemenea, la protejarea celulelor de daunele cauzate de radicalii liberi și pot ajuta la scăderea riscului dezvoltării celulelor canceroase. Un studiu de cercetare chinez a concluzionat că riscul de a dezvolta cancer pulmonar cu a scăzut cu 40% în rândul persoanelor care au consumat usturoi crud de două ori pe săptămână.

Cercetătorii au colectat date de la peste 1.000 de pacienți cu cancer și peste 4.500 de persoane sănătoase în perioada 2003-2010. Pentru persoanele fumătoare, cercetătorii spun că usturoiul crud poate avea în continuare un efect protector împotriva cancerului pulmonar. Mai mult, acesta poate scădea riscul cu până la 30%.

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Carolina de Sud sugerează că un compus care conține sulf în usturoi poate ajuta la distrugerea unui anumit tip de cancer cerebral. Sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege modul în care acesta poate ajuta la protejarea împotriva acestei boli.

Sănătatea digestivă

Sa demonstrat că usturoiul are un efect antimicrobian puternic în organism. Substanțele din acesta ar putea proteja împotriva bolilor transmise prin alimente și a bolilor digestive. În special, usturoiul poate combate bacteria Campylobacter, una dintre cele mai frecvente cauze ale bolilor digestive.

Beneficii pentru sarcină

Un studiu din 2013 publicat de The Journal of Nutrition sugerează că usturoiul și fructele uscate în timpul sarcinii ar putea ajuta la scăderea riscului de naștere înainte de termen. Infecțiile microbiene pot crește riscul de naștere prematură, iar usturoiul poate ajuta la combaterea infecției microbiene, reducând astfel riscul de naștere prematură.

Concluzie

Multe studii au concluzionat beneficiile usturoiului, inclusiv pentru sănătatea inimii, sănătatea mentală, digestivă, creșterea imunității, protejarea împotriva anumitor tipuri de cancer și, eventual, reducerea riscului de naștere prematură. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina cum se produc aceste efecte, cât de mult și ce tip de usturoi are cel mai mare avantaj.

De asemenea, poate ajuta la scăderea producției de colesterol, la scăderea tensiunii arteriale, la protejarea celulelor, eventual la distrugerea anumitor celule canceroase, la reducerea riscului de demență, la protejarea împotriva bacteriilor cauzate de alimente.

Consultă un medic înainte de a lua un supliment de usturoi sau de a-ți schimba drastic dieta. Reține, cancerul este o boală cu mai multe fațete, iar suplimentele de usturoi nu ar trebui utilizate în locul tratamentelor medicale. Discută cu un medic dacă ai întrebări cu privire la usturoi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *