Poate fi copleșitor să te uiți pe rafturile de nutriție și sănătate a unei librării. Cărți dietetice promit același lucru: strategii dietetice de succes. Din păcate, par să existe o mulțime de astfel de strategii. Care dintre ele ți se potrivește?
Aceasta este o întrebare foarte grea și aproape imposibil de răspuns. La urma urmei, cu toții suntem unici și ceea ce mănânc eu s-ar putea să nu funcționeze pentru stilul tău de viață. Dar, indiferent de ce carte alegi, toate par să aibă unele asemănări în privința planurior dietetice.
Conținut:
Trebuie să fi atent la aportul de carbohidrați, amidon și zahăr
Unele cărți ar putea sugera limitarea carbohidraților la cină, altele permit carbohidrații pentru câteva zile din săptămână iar altele nu vor permite aportul de carbohidrați din cereale și zahăr rafinat.
Carbohidrații cu amidon și zaharurile simple joacă un rol important în succesul dietei, indiferent structura acesteia. Cercetările arată că acești compuși pot duce la boli diabet, pe lângă creșterea în greutate. Dacă sunt consumate în exces au un efect asupra hormonilor care reglează acumularea de grăsimi.
Prin urmare, evitarea zaharurilor și a carbohidraților cu amidon va forța în mod natural corpul să intre în depozitele sale de grăsimi pentru a le arde pentru combustibil, chiar dacă numărul total de calorii consumate rămâne același. Pare un vis, nu-i așa?
Echilibrarea nivelurilor hormonilor
E complicat. Super complicat. Și nimeni nu se va aștepta vreodată să reușești de unul singur. Reține faptul că succesul dietei constă în mai mult decât numărul de calorii pe care îl consumi.
Hormonii sunt mici ‘mesageri’ care îi spun corpului să se apuce de lucru. Cererile lor ar putea suna astfel: Păstrați această glucoză. Eliberați acest acid gras. Creșteți celule noi. Pompează sângele mai rapid. Limitați fluxul de sânge la sistemul digestiv. În niciun caz nu vei dormi acum. Și așa mai departe, și așa mai departe. Aceste cerințe pot interfera cu dorința ta de a pierde în greutate.
Cu toate acestea, o alimentație bună este crucială pentru producerea hormonilor potriviți și pentru echilibrarea acestora. Prin urmare, strategiile eficiente vor lua în considerare acest lucru.
Începe să mănânci mai sănătos cu ajutorul sucurilor naturale
Sucurile naturale sunt o modalitate excelentă de a începe un mod mai sănătos de a mânca, dar nu neapărat pentru a pierde în greutate. Vei da jos kilogramele deoarece vei mânca mai puțin, dar greutatea va reveni în cel mai scurt timp dacă acesta este singurul motiv pentru care urmărești acest sfat.
Această abordare nu este ușoară și cu siguranță nu este pentru toată lumea. Îți va demonstra cât de mult înseamnă pentru tine mâncarea, mestecatul și slăbirea. Vei deveni conștient de ritualurile de consum doar atunci când renunți la ele pentru o perioadă de timp.
Nu va fi plăcut. Îți vei dori să te dai bătut. Vei pune la îndoială această strategie începând cu a doua zi, dar tocmai de aceea va fi o lecție bună despre relația ta cu mâncarea. Doar atunci îți vei da seama ce rol important au mesele și gustările din timpul zilei.
Așa cum am spus, această strategie nu este pentru pierderea permanentă în greutate. Iar principalul motiv pentru care oamenii o fac este în scopuri de ‘curățare’, pentru a scăpa de toxine și de deșeuri care s-au acumulat în organism.
Înainte de a încerca acest lucru, asigură-te că ai acordul unui profesionist din domeniul sănătății și că ai un plan de nutriție înainte și după acesta. Dacă nu urmezi acești pași este posibil să îți faci mai mult rău decât bine.
Păstratea unui jurnal alimentar
În fiecare zi, la ora prânzului, te afli în fața unei brutării sau covrigării, cu o plăcintă, merdenea sau o gogoașă în mână. Sună cunoscut?
Dar de ce ești cu adevărat aici? Mori de foame? Îți cumperi un premiu pentru munca grea pe care ai depus-o în timpul zilei? Sau ai nevoie doar de o scurtă pauză, care te duce ‘accidental’ la magazinul preferat?
Un jurnal alimentar poate fi un experiment care îți va deschide ochii. Notându-ți când, ce și de ce mănânci va expune motivele din spatele consumului excesiv de calorii. Apoi poți investiga care sunt nevoie tale reale și poți găsi alte modalități de a te satisface.
Acest exercițiu reflectant este unul dintre cele mai bune strategii pentru succesul dietei, deoarece mai întâi poți afla despre obiceiurile tale alimentare și apoi poți începe să le corectezi, unul câte unul.
Recunoașterea faptului că ai nevoie de ajutor
Regimul este o muncă grea și din cauza aceasta îți dorești să vezi rezultate. Nimic nu este mai frustrant decât munca grea care nu dă roade. Așa că fă-ți curaj și ia legătura cu experții. Consultă un nutriționist, un antrenor personal sau alți profesioniști din domeniul sănătății care vor răspunde nevoilor tale și te vor ghida pe tot parcursul dietei.
Nu îți place să depinzi de instrucțiunile experților? Te poți înscrie la un curs de gătit. Participă la o conferință de sănătate sau la o discuție despre sănătate. Sau, ideal, poți merge într-o vacanță cu scopul de a învăța mai multe despre sănătate. Departe de problemele tale de zi cu zi îți va fi mai ușor să explorezi ce îți este necesar pentru a te face să te simți bine.
Concluzie
Nu trebuie să traversezi singur această junglă dietetică. Mulți au încercat înaintea ta. De ce să nu învățăm din greșelile și poveștile lor de succes? Dacă un program nu îți oferă nicio idee pe care o poți aplica acasă sau dacă încearcă doar să-ți vindă produsele lor dietetice, precum suplimentele, atunci nu-ți pierde timpul și banii. Probabil că nu este un program de succes.
Sper că îți vei găsi un regim eficient. Faptul că acum citești acest articol este un pas important!