Ceai de hibiscus cu gheață

5 beneficii uimitoare pentru sănătate (și efecte secundare) ale ceaiului de hibiscus

Floarea de hibiscus poate fi folosită pentru ceai și ca remediu casnic pentru anumite afecțiuni Tradițională pentru Africa de Nord și Asia de Sud-Est, planta de hibiscus poate fi folosită și în gemuri, sosuri, tocănițe etc.

Floarea uscată de hibiscus poate fi folosită ca un ceai de sine stătător sau poate fi adăugată la un amestec de ceai pentru a oferi o culoare roșie sau pentru a adăuga un plus de aromă dulce și de culoare.

La ce este bun ceaiul de hibiscus?

Ca și alte alimente vegetale, floarea de hibiscus este o sursă naturală de antioxidanți. Prin urmare, consumul de ceai de hibiscus poate ajuta la stimularea aportului de antioxidanți, care poate ajuta la protejarea celulelor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi.

Există, de asemenea, unele cercetări care sugerează că ceaiul de hibiscus este util pentru scăderea tensiunii arteriale.
Consumul ceaiului de hibiscus influențează pierderea în greutate? Unele cercetări sugerează că extractul de hibiscus i-a ajutat pe unii participanți cu pierderea în greutate, dar asta nu înseamnă că introducerea ceaiului de hibiscus în dieta dumneavoastră se va traduce printr-o talie mai subțire.

Ca și în cazul oricărui ceai, asigurați-vă că nu adăugați zaharuri sau îndulcitori ceaiului de hibiscus. Adaosul de zahăr ceaiului de hibiscus poate crește cantitatea de calorii și modul în care îți afectează corpul.

Beneficiile pentru sănătate ale ceaiului de hibiscus

Consumul de ceai neindulcit de hibiscus este practic fără calorii. De asemenea, contribuie cu o sursă de antioxidanți la dieta ta.

Persoanele sensibile la cofeină pot bea ceai de hibiscus pe post de substitut adecvat, deoarece nu există cofeină în ceaiul de hibiscus.

De fapt, fiind obținut din flori de hibiscus, din punct de vedere tehnic nu este deloc un „ceai”.

Poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale

Planta de hibiscus este utilizată în cel puțin 10 țări din întreaga lume ca agent pentru a ajuta la scăderea tensiunii arteriale.

Cu toate acestea, există vreo cercetare științifică pentru a demonstra această asociație? Conform unei analize din 2013, există unele studii care susțin că hibiscusul ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Unul dintre motivele pentru care hibiscusul poate fi benefic pentru tensiunea arterială este faptul că poate acționa ca un diuretic. Studiile au arătat că ceaiul de hibiscus poate scădea tensiunea arterială într-un mod dependent de doză.

Unele cercetări sugerează, de asemenea, că ceaiul de hibiscus poate fi la fel de puternic ca unele medicamente pentru scăderea tensiunii arteriale.

Conform WebMD, unele cercetări au concluzionat că băutul ceaiului de hibiscus timp de câteva săptămâni a scăzut tensiunea arterială în cazul participanților ușor hipertensivi.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a demonstra efectul concludent al hibiscului asupra tensiunii arteriale. Dacă aveți hipertensiune arterială, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a introduce ceaiyl de hibiscus în dietă.

Consumul ceaiului de hibiscus ar putea influența medicația pentru tensiunea arterială.

Sursa de antioxidanți

Grupul flavonoid numit antocianine este responsabil în principal de a da plantelor o culoare roșie sau violet.

Fructele de pădure, cireșele, varza roșie, hibiscul etc. sunt considerate surse dietetice ale antocianinelor antioxidante.

Cercetătorii sugerează că cel puțin o parte din scăderea tensiunii arteriale cauzată de consumul ceaiului de hibiscus provine probabil din conținutul de antocianină.

Antocianinele pot inhiba, de asemenea, oxidarea colesterolului LDL, care scade riscul de boli cardiovasculare.

Ceaiul de hibiscus și pierderea în greutate

Consumul de ceai de hibiscus poate ajuta la scăderea în greutate?

În timp consumul ceaiului de hibiscus sau oricărui alt tip de ceai nu te va ajuta, în mod magic, să scapi de grăsimea corporală, consumul de băuturi neîndulcite în locul băuturilor zaharoase, bogate în calorii este un mod ușor de a elimina caloriile goale în dietă.

Nu există dovezi clare care să sugereze că ceaiul de hibiscus este semnificativ benefic pentru pierderea în greutate.

Un studiu din 2007 a descoperit că extractul de hibiscus a influențat semnificativ creșterea în greutate în cazul șoarecii obezi, dar este nevoie de mai multe cercetări făcute pe om.

Efectele secundare ale ceaiului de hibiscus

În timp ce consumul ceaiului de hibiscus este considerat sigur pentru adulții sănătoși, există unele excepții care trebuie luate în considerare pentru că sunt efectele secundare potențiale ale consumului de ceai de hibiscus.

Cu toate acestea, dozele foarte mari de hibiscus (cel mai probabil din suplimente) pot afecta ficatul.

Ceaiul de hibiscus poate interacționa cu anumite medicamente, așa că înainte de a-l introduce în dieta dumneavoastră consultați un medic.

Scade glicemia

Ceaiul și extractul de hibiscus pot avea un efect de scădere asupra glicemiei.

Acest lucru poate interfera cu medicamentele pentru zahărul din sânge, așa că ar fi indicat să consultați medicul înainte de a consuma hibiscus dacă luați anumite tratamente medicamentoase.

De asemenea, poate fi necesar să se ajusteze dozajul dacă luați anumite medicamente. Nivelurile de zahăr din sânge pot fi de asemenea afectate dacă consumați ceai de hibiscus înainte sau după operație.

Interacțiunea cu alte medicamente

De asemenea, WebMD sugerează că hibiscusul poate interfera cu Acetaminofen (Paracetamol). Ceaiul de hibiscus poate interfera cu cât de rapid procesează organismul nostru Acetaminofenul, care este întâlnit în multe medicamente comune pentru ameliorarea durerii. Dacă administrați orice medicament pentru tensiunea arterială, discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a consuma ceai de hibiscus sau alte produse pe bază de hibiscus.

Ceaiul de hibiscus și sarcina

WebMD susține că este nesigur consumul ceaiului de hibiscus în timpul sarcinii sau în timpul alăptării. Hibiscusul poate crește riscul de avort.

Nu se știe dacă există vreun efect secundar în cazul consumului de hibiscus în timpul alăptării, astfel încât specialiștii în sănătate sugerează să greșească din cauza prudenței.

Consultați un medic dacă aveți mai multe întrebări despre consumul de hibiscus în timpul sarcinii.

Cât de sigur este să bei ceai de hibiscus?

Consumul ceaiului de hibiscus în cantități moderate este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor. Nu există suficiente cercetări care să sugereze ce cantități ar fi indicate pentru consum.

Cu toate acestea, unele cercetări sugerează menținerea aportului de hibiscus sub 2.000 – 5.000 mg / kg / zi. Consumul unei cești de ceai de hibiscus ar trebui să fie mult sub această cantitate.

Aveți grijă la îndulcitori

Aveți grijă că nu tot ceea ce are cuvântul „hibiscus” este automat sănătos. Există multe băuturi aromate cu hibiscus, care au un conținut ridicat de zahăr.

De exemplu, un Hibiscus Refresher ™ înalt de la Starbucks ™ conține 12 grame de zahăr și 60 de calorii.

Dacă comanzi o porție mare, zahărul ajunge până la 15 grame și 70 de calorii.

Se recomandă consumul de ceai neîndulcit de hibiscus, fie că este rece sau fierbinte. Dacă aveți nevoie de un plus de dulceață, adăugați puțină miere de albine reală sau sirop de arțar.

Verifică preț ceai cu hibiscus aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *