Tavă cu pești ce urmează să fie preparați la cuptor

5 alimente care-ți mențin silueta

Este important să ai o dietă controlată, atunci când vrei să-ți menții silueta. Unele alimente pot să te ajute să-ți menții dimensiunea taliei, iar altele favorizează adăugarea de kilograme.

În general, alimentele dense în nutrienți pot să te ajute să-ți menții silueta, deoarece au un număr redus de calorii și, având un volum mare, te vor face să te simți plin, oferind și nutrienții de care are nevoie organismul. Printre alimentele dense în nutrienți se află legumele, fructele, cerealele integrale, leguminoasele și proteinele ​​slabe.

Următoarele cinci alimente te pot ajuta să-ți menții silueta, deoarece cresc sentimentul de sațietate, reglând și concentrația de zahăr din sânge.

Semințe chia

Semințele de chia reprezintă o importantă sursă nutrițională. Sunt semințe minuscule, care se umflă cu lichid, ceea te va ajuta să-ți menții sentimentul de sațietate, pentru mai mult timp. Sunt o sursă bogată de fibre și proteine, doi dintre nutrienții care te pot ajuta să-ți menții silueta datorită faptului că vei reduce aportul de alimente de la mesele ulterioare.

Fibrele stabilizează nivelul zahărului din sânge. Un nivel stabil al zahărului în sânge transmite, către creier, un semnal de sațietate. Semințele de chia sunt bogate în omega 3, care este necesar pentru a combate inflamațiile din corp și pentru a proteja celulele.

Deoarece semințele de chia se umflă, trebuie să bei apă atunci când mănânci produse care conțin astfel de semințe. De asemenea, poți pune o lingură sau două de semințe de chia într-un recipient de 500 grame de apă. Compoziția trebuie agitată periodic și lăsată să stea cel puțin 20 de minute. Semințele de chia se vor umfla și se vor înmuia.

De asemenea, poți pune semințe de chia în iaurt, salate, supe sau produse de patiserie. Spre deosebire de semințele de in, semințele de chia nu trebuie să fie măcinate pentru a fi absorbite. Aztecii și mayașii foloseau semințele de chia pentru a avea mai multă energie, pe perioade lungi de timp.

Mere și pere

Un măr pe zi te ferește de doctori. În plus, te poate ajuta și să-ți menții silueta. Merele și perele necesită un timp mai îndelungat pentru a fi mâncate, datorită faptului că trebuie mestecate, iar aceste fructe au un conținut ridicat de apă și fibre. Ingerarea de mere sau pere poate să-ți crească sentimentul de sațietate. Totuși, sucul de mere nu are același efect pe care-l are mestecarea unui fruct întreg.

Un studiu din 2003, realizat de cercetători din Brazilia, a observat un grup de femei supraponderale care mâncau fie mere, fie pere, fie prăjituri de ovăz, suplimentar, de trei ori pe zi, în cadrul unei diete care a durat timp de 12 săptămâni. După 12 săptămâni, cercetătorii au descoperit că participanții care au mâncat mere sau pere au slăbit semnificativ mai mult, față de grupul care a mâncat prăjituri cu ovăz.

Pește sălbatic

Peștele sălbatic este o sursă importantă de omega 3 și de proteine. Printre macronutrienți, proteinele produc cea mai mare sațietate, ceea ce înseamnă că vor rămâne mai mult timp în stomac. Consumul de proteine crește satisfacția și poate reduce consumul de alimente, la mesele ulterioare.

Peștele sălbatic are un conținut mai mare de uleiuri benefice inimii, în comparație cu peștele de crescătorie. Așadar, încearcă să mănânci cât mai des posibil pește sălbatic. Sfat: mănâncă pește sălbatic chiar la micul dejun, pentru a începe ziua cu o alimentație sănătoasă și sățioasă.

Nuci

Este posibil ca nucile să nu aibă un conținut scăzut de calorii, dar o porție de aproximativ 50 grame pe zi te poate ajuta să-ți menții constantă greutatea. Consumul de nuci a fost asociat cu un risc redus de boli cronice, inclusiv boli de inimă și diabet de tip 2. Vezi și: Cele mai bune nuci și semințe

Un studiu din 2007 a concluzionat că dacă mănânci frecvent nuci, atunci ai și un risc redus de îngrășare. Este bine să nu depășești cantitatea recomandată – un pumn de nuci pe zi. Dacă vei consuma mai mult, atunci poate crește riscul de îngrășare. Vezi și: Efecte secundare ale excesului de migdale

Iaurt

Dacă vrei să obții beneficii maxime, atunci alege iaurturi cu un conținut mai ridicat de proteine, cum ar fi iaurtul grecesc, dar și cu conținut redus de zahăr. Cum te ajută iaurtul să-ți menții silueta? Posibil că efectul se datorează calciului din iaurt.

Conform studiilor de specialitate, calciul alimentar ajută la scăderea riscului de obezitate. Un studiu din 2007 a analizat efectul specific al iaurtului asupra pierderii în greutate. Participanții la studiu, persoane obeze care urmau o dietă săracă în calorii, au fost așezați în două grupe: prima, în care aportul de calciu era limitat, iar a doua în care subiecții primeau mai mult calciu, prin intermediul iaurtului. Ambele diete au avut același număr de calorii, aceleași cantități de macronutrienți și de fibre.

După 12 săptămâni, grupul care consuma mai mult iaurt a slăbit semnificativ mai mult, față de celălalt grup. Cercetătorii au ajuns la concluzia că înlocuirea izocalorică a iaurtului cu alte alimente poate reduce semnificativ țesutul adipos.

Concluzie

Respectarea unei diete sănătoase și echilibrate, precum și efectuarea de exerciții fizice, sunt necesare pentru pierderea în greutate și păstrarea siluetei. Unele alimente pot să te ajute să-ți menții silueta, fiind bogate în fibre și / sau proteine. Aceste alimente cresc sațietatea, ceea ce înseamnă că nu-ți va fi foame, imediat după ce ai mâncat.

Iaurtul poate oferi suport suplimentar pentru menținerea greutății, din cauza calcului și proteinelor pe care le conține. Nucile sunt relativ bogate în calorii și par să ofere, în continuare, beneficii privind pierderea în greutate și păstrarea siluetei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *