Stridiile sunt considerate alimente afrodiziace
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

5 alimente afrodiziace naturale

Există mai multe povestiri cu iz de anecdotă privind alimente care acționează ca afrodiziace naturale, dar sunt puține dovezi științifice pentru a susține astfel de idei.

De fapt, conform WebMD, Autoritatea pentru alimentație și medicamente din SUA consideră că afrodiziacele nonmedicale sunt ineficiente. De regulă, doar miturile sunt cele care contribuie la reputația de alimente ”afrodiziace”.

De exemplu, ciocolata este, adesea, considerat a fi un afrodiziac, sugerându-se că mayași și azteci ar fi utilizat boabe de cacao la bordeluri.

În Grecia antică, smochinele erau un simbol al iubirii și erau considerate afrodiziace (1).

Alimentele care sunt considerate a fi afrodiziace pot oferi un complex de nutrienți, în așa fel încât corpul să poată produce testosteron, estrogen sau serotonină.

Chiar dacă anumite alimente pot acționa pentru stimularea hormonilor, este forțat să consideri că alimentele respective sunt afrodiziace.

Cu toate acestea, unii oameni și tradiții continuă să sugereze că anumite alimente pot acționa ca un afrodiziac natural.

Stridiile

Stridiile sunt, adesea, considerate ca fiind afrodiziace naturale, însă este corect sau nu?

Potrivit unui articol publicat de dieteticianul Jessica Baye în 2013, în Woman’s Day (2), ar putea să existe un sâmbure de adevăr, în această afirmație.

Stridiile ar putea să aibă un efect afrodiziac, întrucât sunt unul dintre alimentele cu cel mai ridicat nivel de zinc.

Zincul este necesar pentru a produce hormonul testosteron, așa că există ideea că dacă consumi alimente bogate în zinc, cum ar fi stridiile, poți avea mai mult testosteron.

Oare dacă consumăm mai mult zinc, atunci vom avea un nivel de testosteron mai ridicat?

Conform unui studiu (3), poate să existe o corelație între consumul de zinc și nivelul de testosteron, în cazul bărbaților sănătoși.

Bărbații care aveau un mic deficit de zinc, dar care au consumat un supliment de zinc, au avut un nivel de testosteron mai ridicat, după 6 luni.

Un studiu din 2010 (4) a constatat că suplimentele de zinc la bărbații care făceau tratamente de dializă, a condus la creșterea nivelului seric al hormonilor sexuali.

Chiar dacă un regim alimentar cu aport ridicat de zinc poate crește nivelul de testosteron la bărbați, acesta ar putea să nu aibă un impact direct asupra creșterii libidoului.

În cazul în care ești preocupat de nivelul scăzut de testosteron, atunci trebuie să vorbești cu medicul specialist.

Ciocolata

Ciocolata este considerată un afrodiziac, deoarece acesta este un aliment bogat, sățios.

Civilizațiile antice foloseau cacao pe post de afrodiziac, dar oare este corect să fie considerată o poțiune a dragostei?

Conform unui articol din 2014 din PBS (5), oamenii de știință au concluzionat că ciocolata conține doi compuși care au un anumit efect afrodiziac.

Ciocolata este o sursă de fenetilamină. Acest compus se presupune că este eliberat în creier, atunci când ne îndrăgostim.

Ciocolata conține, de asemenea, triptofan, care este un amino-acid care intră în compoziția hormonului serotonină.

Potrivit unui articol publicat în Woman’s Day (6), citând un studiu italian, există o corelație între aportul de ciocolată și creșterea libidoului.

Chiar dacă studiul nu dovedește că un consum crescut de ciocolată va acționa ca un afrodiziac, probabil că nu va strica.

Rodia

Rodia a fost asociată cu fertilitatea, viața și abundența, datorită conținutului ridicat de semințe.

De asemenea, există un vechi mit privind-o pe zeița greacă a dragostei, Afrodita, care a plantat primul arbore de rodie (7).

Rodiile sunt o bogată sursă de antioxidanți, iar studiile au demonstrat că rodiile pot avea efecte anti-inflamatorii, proprietăți anti-cancer, sunt benefice pentru sănătatea inimii și pentru diabet (8).

Unele cercetări sugerează, de asemenea, că rodia poate fi considerată un afrodiziac natural.

Un studiu din 2008 (9) a concluzionat că sucul de rodie a îmbunătățit calitatea spermei la șobolani. Mai multe cercetări sunt necesare pentru a stabili dacă același efect poate fi observat și la oameni.

Conform unui studiu PBS din 2011 (10), consumul zilnic de suc de rodie a redus nivelul de cortizon, în rândul subiecților cercetării respective.

Scăderea nivelului de cortizon poate ajuta la creșterea testosteronului. Nivelul mai mare de testosteron poate crește dorința sexuală și poate ajuta la ameliorarea stresului.

Sfecla

În mitologia greacă se spune că Afrodita a mâncat sfeclă pentru a fi mai atrăgătoare și, de asemenea, se crede că romanii din antichitate considerau că sfecla crește pasiunea (11).

Sfecla ar putea să aibă un efect afrodiziac, întrucât are un conținut ridicat de bor.

Unele cercetări (12) sugerează că borul poate ajuta la reglarea hormonilor sexuali.

Un studiu a stabilit că suplimentarea nivelului de bor timp de 1 săptămână, la bărbații sănătoși, a condus la o creștere semnificativă a nivelului de testosteron liber.

Mâncarea picantă

Mâncarea picantă este, de mult timp, considerată ca afrodiziac.

Unul dintre motivele pentru care mâncarea picantă poate avea un astfel de efect este capsaicina, care se găsește în ardeiul iute, iar acesta poate crește ritmul cardiac și metabolismul.

De fapt, alimentele picante pot să crească temperatura corpului și, astfel, acționează ca un afrodiziac.

Totuși, trebuie să fii atent la condimentele picante, astfel încât să nu depășești nivelurile normale!

Băutura alcoolică care ar putea fi un afrodiziac

Poate fi surprinzător, dar alcoolul nu este un afrodiziac. Consumul exagerat de alcool poate reduce de nivelul de energie și poate afecta fluxul sanguin.

De fapt, consumul de alcool în exces poate fi unul dintre numeroasele motive ale disfuncției erectile (13).

Dacă consumi un pahar de alcool pe zi, cu moderație, probabil că nu-ți va fi afectat, în mod negativ, apetitul sexual, dar consumul de alcool în exces poate avea efectul opus unui afrodiziac.

Consumul de alcool ar putea să aibă efecte benefice, însă doar dacă este consumat cu moderație. Dacă consumul depășește un nivel moderat, atunci poate să apară consecințe negative asupra sănătății.

Vezi și: Alcoolul cu ​​cele mai puține calorii

Deoarece șampania este carbogazoasă, poate fi mai ușor să bei o cantitate mai mică.

Prin urmare, în conformitate cu articolul din 2013 publicat de dr. Schwartz în Woman’s Day (14), șampania poate fi considerată o băutură alcoolică cu efect afrodiziac.

Concluzie

Chiar dacă aceste cinci alimente sunt considerate a fi afrodiziace, trebuie să știi că, încă, cercetările în acest domeniu sunt limitate.

Multe dintre aceste alimente permit organismului eliberarea de hormoni sexuali, cum ar fi estrogenul, testosteronul, iar acestea sunt principalele motive pentru care alimentele respective pot fi considerate afrodiziace.

Unele alimente, cum ar fi sfecla și stridiile, sunt bune surse de minerale, respectiv de bor și zinc. Unele studii au arătat că suplimentarea nivelului de zinc sau de bor poate ajuta la creșterea nivelului de testosteron.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ciorchini de struguri albi în vița de vie

Strugurii – Beneficii pentru sanatate

Strugurii sunt plini de nutrienți esențiali, inclusiv fibre, potasiu, fier și diverși antioxidanți. Resveratrolul care este un antioxidant puternic, se găsește în pielea strugurilor roșii