Două borcane cu miere
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

4 îndulcitori naturali care sunt buni pentru consum

Zahărul nu are nici un fel de valoare nutritivă, pe lângă faptul că este o sursă de calorii. Consumul de zahăr anual la nivel mondial este de aproximativ 170 de milioane de tone, acest consum crescând anual cu 1-2%, ceea ce înseamnă că ar trebui să ne așteptăm la un consum tot mai ridicat în viitor. Toate formele de zahăr furnizează undeva la 4 kcal/gram. Cu toate acestea, anumite tipuri de îndulcitori furnizează și alți nutrienți în afară de calorii goale.

Indiferent ce formă de îndulcitor alegeți, cantitatea pe care o utilizați este importantă. Chiar dacă folosiți alternative mai sănătoase de îndulcitori, aceștia conțin în continuare calorii și pot avea un impact negativ asupra nivelului de zahăr din sânge, atunci când sunt consumați în exces. Așadar, acești îndulcitori naturali oferă beneficii suplimentare pentru sănătate, în comparație cu zahărul obișnuit, dar trebuie, totuși, utilizați cu moderare.

Miere

Mierea a fost folosită ca sursă naturală de tratament antibacterian de mulți ani. Mierea are și proprietăți antiinflamatorii, care pot ajuta la combaterea inflamațiilor din organism. Mierea poate fi, de asemenea, folosită pentru a ajuta la tratarea inflamației de la nivelul stomacului și a intestinului subțire.

Mierea conține și antioxidanți; posibil acesta este motivul pentru care mierea poate funcționa ca un antiinflamator. Mierea poate fi utilă pentru calmarea iritațiilor cauzate de durerile în gât și tuse, în special la copii.

Rețineți că sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege beneficiile terapeutice ale mierii și modul în care componentele mierii afectează organismul uman. Există diferite tipuri de miere, care variază în ceea ce privește conținutul nutrițional.

Zahărul este cunoscut a contribui la inflamația din organism, iar inflamația este asociată cu dezvoltarea mai multor boli cronice. Înlocuirea zahărului cu miere ar putea furniza organismului antioxidanți, în loc de componente care contribuie la creșterea inflamației.

Mierea naturală pură este greu de găsit, deoarece populația de albine a început să se împuțineze în ultimii ani. Optați pentru miere care este pură 100% și încercați pe cât posibil să cumpărați de la surse locale, pentru a vă asigura de puritatea mierii.

Aveți grijă, însă, să nu hrăniți copiii cu vârsta sub 1 an. Mierea este o sursă potențială de botulism, care poate fi letală pentru sugari.

Sirop de arțar

Siropul de arțar este similar cu mierea prin faptul că este plin de potențiale beneficii pentru sănătate, datorită conținutului de antioxidanți. De fapt, siropul de arțar are la fel de mulți antioxidanți ca unele fructe și legume. Siropul de arțar este, de asemenea, o sursă de minerale, cum ar fi zincul și manganul.

Majoritatea siropului de arțar provine din Canada, iar gama de siropuri de arțar pure disponibile este destul de variată. Verificați eticheta nutrițională a siropului de arțar înainte de cumpărare. Conține 100% sirop de arțar? Sau este realizat în principal din sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză?

Siropul de arțar pur este mai scump decât alternativele de sirop mai ieftine, dar beneficiile pentru sănătate ale siropului de arțar pur îl pot face să merite banii în plus. Când preparați o rețetă ce necesită îndulcitor și alegeți o variantă lichidă, cum sunt mierea sau siropul de arțar, poate fi necesar să reduceți alte ingrediente lichide din rețetă.

Zahăr de curmale

Zahărul de curmale este produs doar din curmale, fiind măcinat din curmale uscate. Zahărul de curmale furnizează multiple minerale și fibre în comparație cu zahărul obișnuit, deoarece curmalele sunt bogate în fibre, fier, calciu, magneziu, cupru, seleniu și potasiu.

Zaharul de curmale poate fi mai greu de găsit în comparație cu alți îndulcitori naturali. Zaharul de curmale merge foarte bine cu produsele ce necesită coacere sau cu iaurt și fulgi de ovăz. Nu se dizolvă în lichide, deci este posibil să nu fie cel mai bun pentru a adăuga un gust dulce băuturilor.

Puteți coace cu el, dar zahărul de curmale se poate arde ușor, așadar, trebuie să fiți atenți atunci când băgați produsele la cuptor.

Melasă

Melasa neagră pură este în mod special bogată în fier, antioxidanți, potasiu, magneziu și mangan. Melasa este un produs secundar rezultat din procesarea sfeclei de zahăr, pentru a o transforma în zahăr de masă; reprezintă deșeurile rămase din zahăr, am putea spune.

Melasa nu are un gust la fel de dulce ca și alți îndulcitori, ba chiar poate avea un gust ușor amar. Din acest motiv, cea mai bună soluție este să folosiți melasa pentru coacere sau să înlocuiți o parte din cantitate de zahăr.

Concluzie

Acești patru îndulcitori naturali pot furniza beneficii suplimentare pentru sănătate, în afară de calorii și carbohidrați. Deși pot fi o alternativă mai sănătoasă a zahărului de masă obișnuit, acești îndulcitori pot crește în continuare riscul de creștere în greutate și diabet de tip 2, atunci când sunt consumați în exces.

Îndulcitorii lichizi precum mierea, siropul de arțar și melasa furnizează minerale și antioxidanți pe care zahărul alb nu le oferă. Acești îndulcitori lichizi pot fi folosiți, printre altele, pentru coacere sau dizolvare în lichide.

Cu toate acestea, aveți grijă atunci când cumpărați miere și sirop de arțar. Asigurați-vă că sunt 100% sirop de arțar/miere și nu pline de sirop de porumb bogat în fructoză.

Zahărul de curmale poate fi mai greu de găsit în magazine, dar este fabricat în întregime din curmale. Zahărul de curmale oferă mai multe fibre și minerale în comparație cu zahărul de masă. Nu se dizolvă cu ușurință în apă și poate fi cel mai bine utilizat la coacere sau stropire pe alimente pentru obținerea unui gust dulce.

Consumul de zahăr este tot mai întâlnit și efectuat în cantități cât mai mari. Dumneavoastră cum ați putea elimina excesul de zahăr din dietă? Încercați să reduceți cantitatea de zahăr adăugat din dieta dumneavoastră și înlocuiți zahărul cu aceste alternative naturale și mai sănătoase.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *