Ladă cu pere
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

4 beneficii incredibile ale sucului de pere

Conform Departamentului de Agricultură al Statelor Unite, adulții ar trebui să consume cel puțin 1.5 – 2 porții de fructe pe zi. O felie dintr-un fruct precum o pară sau o banană reprezintă o porție. O cană de suc de fructe sau una de fructe de pădure sau struguri înseamnă tot o porție în programul tău zilnic.

Din păcate, majoritatea americanilor, în jur de 90% adulți, nu consumă cantitatea recomandată de fructe pe zi.

Dacă nu consumi suficiente fructe sau legume, asta înseamnă probabil că nu consumi suficientă fibră, antioxidanți, potasiu și alți nutrienți importanți.

Prin urmare, mărind cantitatea de fructe și legume pe care o consumi poate fi o schimbare importantă în alimentația ta. De fapt, studiile arată că având o alimentație bogată în fructe și legume poate reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare, a unor tipuri de cancer, a problemelor digestive, poate regla apetitul (și, prin urmare, greutatea) și poate afecta pozitiv reglarea cantității de zahăr din sânge.

Consumând mai mult suc de fructe poate fi o metodă rapidă de a-ți mări aportul de fructe zilnic. Chiar dacă preparându-ți propriul suc de fructe înseamnă mai mulți nutrienți, nu uita că sucul nu este același lucru cu mâncatul fructului întreg.

Bând suc de fructe nu îți oferă fibra necesară pentru încetinirea nivelului de glucoză eliberat în sânge.

Așa că, nu uita niciodată că majoritatea fructelor pe care le consumi ar trebui să fie sub formă neprocesată, dar că și sucul de fructe poate să-ți ofere numeroși nutrienți din fructe.

Trei pere roșii

Beneficiile asupra sănătății ale sucului de pere

1. Sursă de antioxidanți

Asemenea altor fructe, perele sunt o sursă de antioxidanți. Într-o 100 de grame de pere sunt în jur de 27 și 41 de mg de fenoli, care pot fi considerați antioxidanți vegetali.

Majoritatea antioxidanților se găsesc în coajă, așa că nu decojiți perele înainte de a le mânca sau de a le face suc!

Perele ce provin de la producătorii locali pot avea cantități mai mare de antioxidanți decât perele care au călătorit kilometrii întregi pentru a ajunge la tine.

Având o alimentație bogată în leguminoase este recomandată pentru a căpăta o varietate mai largă de antioxidanți.

Antioxidanții pot proteja celulele împotriva deteriorării provocate de îmbătrânire și boli cronice. Antioxidanții sunt antiinflamatori ceea ce poate însemna că te protejează de bolile cronice.

2. Bogat în vitamina C

Vitamina C acționează ca un antioxidant, dar este necesară pentru producerea de colagen, pentru regenerarea altor antioxidanți din organism, este utilă în sinteza proteinelor și în vindecarea rănilor. Fructele și legumele sunt unele dintre cele mai bune surse de vitamina C.

Prin urmare, dacă nu mănânci suficiente fructe și legume zilnic, aportul de vitamina C este insuficient.

O pară de mărime medie oferă în jur de 10% DV vitamina C.

Așadar, să mănânci pere sau să bei suc de pere poate fi o cale de a-ți mări aportul de vitamina C.

3. Te poate feri de ulcer

Anumite componente din pere au fost testate în studiile realizate pe animale. Studiile pe șobolani au demonstrat că unele substanțe din pere au efecte anti-ulcer.

Acest lucru se poate datora antioxidanților din pere; antioxidanții protejează și ajută la vindecare în cazul ulcerului.

Îi protejează substanțele din pere pe oameni împotriva ulcerului? Este nevoie de mai multă cercetare pentru a clarifica dacă au efecte și la oameni.

Dacă suferi de ulcer sau ești suspect de ulcer, vorbește cu doctorul tău înainte de a bea suc de pere.

4. Este o susră bogată de potasiu

Adulții au nevoie de aproape 4700 de mg de potasiu, și, din păcate, majoritatea adulților nu consumă suficient potasiu în alimentație.

O cauză este faptul că adulții nu consumă suficiente fructe și legume, și fructele și legumele sunt o sursă sănătoasă de potasiu.

Potasiul este necesar pentru echilibrarea lichidelor, contracția mușchilor, sănătatea osoasă și reglarea presiunii sângelui.

O pară oferă în jur de 206 mg de potasiu, ceea ce înseamnă 5% necesar zilnic.

Prin urmare, dacă mănânci doar o pară pe zi nu este suficient. De aceea este important să consumi o varietate și o cantitate mare de fructe și legume, zilnic.

Alte alimente bogate în potasiu sunt: cartofii, bananele, spanacul, cartofii dulci, lactatele și roșiile.

Dacă îți faci propriul suc, adaugă diverse fructe și legume, inclusiv perele pentru a avea o sursă bună de potasiu.

Obține fibră din pere, preparându-ți smoothie-uri

O pară înseamnă în jur de 6 grame de fibră, 24% necesar zilnic. Dacă doar bei suc de pere, pierzi fibrele din acestea. Dacă vrei să consumi mai multe fructe și legume, încearcă să îți prepari și smoothie-uri.

Smoothie-urile, spre deosebire de sucuri, îți oferă posibilitatea de a consuma întreg fructul, inclusiv fibră. Există multe metode prin care să prepari un smoothie din pere, inclusiv un smoothie de afine și pere inspirat din Bucătăria Natashei sau unul din pere, banane, scorțișoară inspirat din Running to the Kitchen.

Sensibilitatea la FODMAP și perele

Dacă urmezi o dietă slabă în FODMAP (oligozaharide fermentabile, dizaharide, monozaharide și polioli) trebuie să ai grijă la mere și pere pentru că sunt fructe bogate în FODMAP pentru că au o cantitate mare de fructoză.

Dacă doctorul te-a sfătuit să urmezi o dietă slabă în FODMAP, sucul de pere sau pur și simplu consumul de pere nu ar fi cea mai bună variantă pentru tine.

Diferența dintre fructe întregi și suc de fructe

Sucul de fructe are un altfel de efect asupra organismului tău decât mâncatul efectiv al fructului întreg. Un studiu din 2013 a analizat efectele fructului întreg sau cele ale sucului de fructe în cazul riscului de apariție a diabetului de tip 2.

Cercetătorii au descoperit că mâncând mai multe fructe întregi, inclusiv merele și perele, reduce riscul apariției diabetului de tip 2.

Cu toate acestea, consumul ridicat de suc de fructe s-a dovedit a crește riscul de apariție a diabetului de tip 2.

Deși sucul de pere conține nutrienți importanți pentru alimentația ta, fructele întregi sunt și mai bogate în nutrienți deoarece consumi și fibrele odată cu acestea.

Pe lângă sucul de pere și smoothie-urile din pere, perele pot fi consumate în salate, folosite ca topping-uri pentru iaurt, ovăz sau ca îndulcitori naturali în preparate din carne.

Verifică preț pentru sucul de pere aici!

Verifică preț suc natural de pere aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cumpărarea de alimente organice a devenit mult mai frecventă în ultimii ani. Mai multe magazine alimentare încep să adauge secțiuni de alimente organice pentru persoanele

Stridiile sunt considerate alimente afrodiziace

5 alimente afrodiziace naturale

Există mai multe povestiri cu iz de anecdotă privind alimente care acționează ca afrodiziace naturale, dar sunt puține dovezi științifice pentru a susține astfel de