Mere verzi savuroase
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

10+1 motive pentru a mânca mere în fiecare zi!

Avantajele consumului zilnic de mere

„Un măr pe zi, ține doctorul departe” este proverbul bine cunoscut care abordează beneficiile pentru sănătate ale merelor. Dar de ce sunt merele, și nu portocalele sau bananele, atât de speciale? S-au dovedit a fi unul dintre fructele cele mai complete din punct de vedere nutrițional. Merele reprezintă o gustare rapidă, ușoară și hrănitoare care mențin senzația de sațietate timp de câteva ore, datorită conținutului ridicat de fibre.

În general, un măr cântărește undeva între 150 și 240 de grame și furnizează 100-120 de calorii. Motivele pentru care este recomandat consumul unui măr în fiecare zi sunt numeroase, iar mai jos sunt cele mai importante și mai bune de știut dintre acestea:

Vitamina C

Deși fiecare măr furnizează o cantitate diferită de vitamina C, merele consumate cu coajă pot furniza o cantitate mare din această vitamină. Cantitatea de vitamina C din mere variază de la 6 la 30 de grame, deci merele pot fi considerată o sursă foarte bună în acest sens.

O doză bună de vitamina C vă poate proteja de infecții, în timp ce poate menține sănătatea oaselor și a dinților. Mai mult decât atât, s-a demonstrat că vitamina C reduce tensiunea arterială și, prin urmare, riscul de hipertensiune arterială.

Merele și bolile de inimă

Merele sunt bogate în flavonoide și acest lucru oferă un avantaj suplimentar beneficiilor sale pentru sănătate. Conform cercetărilor recente, flavonoidele pot preveni bolile cardiovasculare, precum și pe cele coronariene.

Prevenirea unor tipuri de cancer

Da, conform cercetărilor, merele pot preveni cancerul. Mai exact, oamenii de știință au descoperit că aportul de mere poate reduce riscul de cancer pulmonar și de colon, precum și cancerul de prostată.

Conținut ridicat de fenoli

Deși concentrația polifenolilor din mere variază și depinde de o varietate de factori (mediu, depozitare, sezon de creștere etc.), merele se află în primele 3 alimente care furnizează cantități mari de fenoli și pot fi consumate în întreaga lume.

Conform cercetărilor, fenolii au un dublu beneficiu asupra nivelului de colesterol din sânge. Mai exact, reduc nivelul LDL (colesterolul rău), în timp ce cresc HDL (colesterolul bun).

Fibre

Cu excepția faptului că fibrele pot lupta împotriva grăsimilor, tipul de fibră solubilă care se găsește în mere se poate lega de grăsimile din intestinul subțire, ceea ce ulterior poate reduce nivelul colesterolului total și poate duce la o sănătate mai bună.

Boli ale creierului

Merele pot preveni și diminua riscul bolilor cerebrale precum Alzheimer și Parkinson. Cercetările actuale au descoperit că persoanele care mănâncă în general fructe bogate în fibre, precum merele, au un potențial puternic de a elimina riscul de Parkinson asociat cu îmbătrânirea.

În ceea ce privește Alzheimer, un studiu actual care a folosit șoareci ca subiecți, a constatat că aportul de suc de mere constant poate avea potențialul de a proteja împotriva bolii Alzheimer și de a combate consecințele îmbătrânirii creierului.

Mai exact, șoarecii din studiu care au consumat o dietă bogată în mere, au prezentat niveluri crescute ale neurotransmițătorului acetilcolină (care este responsabil pentru această boală) și, comparativ cu acei șoareci cărora li s-a administrat o dietă obișnuită, s-au descurcat mai bine în testele de labirint (testele sunt teste nonverbale ale inteligenței).

Plămâni mai sănătoși

Conform ultimelor cercetări, există o corelație inversă a consumului obișnuit de mere și a bolilor pulmonare, cum ar fi astmul, emfizemul și bronșita.

În general, oamenii de știință au ajuns la concluzia că consumul obișnuit de mere este asociat cu un risc scăzut de astm și simptomele asociate acestuia.

Profil de vitamine aproape complet

Merele sunt o sursă completă a principalelor vitamine și minerale. Mai exact, este bogat în vitamina C, vitamina A, vitamina K, vitamina E, precum și potasiu, magneziu calciu, fosfor, fier și zinc.

Ajută la pierderea în greutate

Merele conțin acid ursolic. S-a dovedit că acest acid, care este regăsit în coaja de măr, mărește masa scheletică, în timp ce poate reduce obezitatea și intoleranța la glucoză.

Mai mult, alimentele cu un profil ridicat de fibre vă pot umple fără a obține multe calorii. Acest lucru vă poate ajuta să vă gestionați greutatea corporală. Conform celor mai recente cercetări, s-a constatat că merele sunt eficiente în dietele de slăbit datorită conținutului redus de energie, dar ridicat de fibre.

Carii dentare reduse

Deși un măr nu vă poate înlocui periuța de dinți, este important să știți că mestecarea și mușcarea unui măr stimulează imediat interiorul gurii, ceea ce înseamnă o reducere a cariilor dentare. Acest lucru are loc prin reducerea cantităților de bacterii din gură.

Gust

Merele sunt folosite în atâtea rețete (deserturi, salate, alimente, sucuri) datorită gustului excelent! De asemenea, este adevărat că un măr poate fi răcoritor în timpul verii.

Deci, de ce nu mâncați deja un măr pe zi?

În general și potrivit oamenilor de știință, oamenii consumă aproximativ un măr pe săptămână. Desigur, consumul unui măr pe săptămână este mult mai bun decât nimic; totuși, asta înseamnă că ratați toate avantajele pe care merele le pot oferi stării generale de sănătate a dumneavoastră.

Astfel, deoarece merele sunt atât de sănătoase, ușor de mâncat și au un gust minunat, avem doar o întrebare pentru dumneavoastră: De ce să vă limitați să consumați doar unul pe săptămână și nu unul în fiecare zi (sau poate chiar mai multe)?

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tânără mănâncă o felie de pizza

Ce presupune dieta schimbării caloriilor?

Schimbarea caloriilor este o tehnică regăsită în mod obișnuit într-o serie de diete și cărți populare, inclusiv „The Alternative-Day Diet” și „Crack the Fat-Loss Code:

Tânără bea în pat un suc de portocale

5 strategii pentru o dietă eficientă

Poate fi copleșitor să te uiți pe rafturile de nutriție și sănătate a unei librării. Cărți dietetice promit același lucru: strategii dietetice de succes. Din