Gustare înainte de somn formată din fructe și cereale

10 gustări sănătoase înainte de culcare

Ce gustări sunt potrivite pentru consum înainte de culcare?

Dacă aveți obiceiul să serviți cina destul de devreme înainte de culcare, este posibil să simțiți nevoia unei gustări înainte de somn, pentru a evita să vă treziți în mijlocul nopții din cauza faptului că vă e foame.

Cu toate acestea, pentru a evita întreruperea somnului sau creșterea în greutate nedorită, este esențial să alegeți tipul potrivit de gustare pentru a ușura senzația de foame pe timp de noapte.

Chiar aveți nevoie de o gustare?

Seara este un moment obișnuit chiar și pentru cei care își respectă dietele cu sfințenie, când apare senzația unei nevoi de gustare, adesea nu tocmai sănătoasă.

Este, în general, un moment în care ne relaxăm și este adesea ușor să cădem pradă produselor alimentare nu atât de sănătoase pe cât ar trebui, mai ales dacă stăm în fața televizorului, ceea ce în timp, dacă consumul este unul exagerat, va duce cu siguranță la creșterea în greutate.

Înainte de a servi o gustare seara târziu, este important să vă gândiți bine dacă vă este foame.

Sau doar mâncați pur și simplu ca o modalitate de relaxare sau răsfățare după o zi grea?

Vă veți trezi înainte de micul dejun dacă nu mâncați o gustare sau sunt doar calorii suplimentare de care nu aveți nevoie cu adevărat?

Dacă foamea de noapte este o adevărată problemă pentru dumneavoastră, atunci poate fi necesară o gustare.

Cu toate acestea, este important să faceți această gustare cât mai hrănitoare posibil și relativ scăzută în calorii și grăsimi pentru a evita creșterea în greutate nedorită.

Opțiunile bune de gustare înainte de culcare contribuie la menținerea sănătății și a unui somn bun.

Faptul că somnul este afectat de consumul de alimente pe timp de noapte este un lucru individual.

Unii oameni vor dormi bine indiferent de ce consumă înainte de somn, în timp ce alții vor avea probleme în acest sens din cauza anumitor alimente.

Dacă aveți nevoie de o gustare înainte de somn, poate fi necesar să încercați câteva opțiuni diferite pentru a vedea care funcționează cel mai bine pentru dumneavoastră.

Mai presus de toate, gustările înainte de culcare ar trebui să fie sănătoase, hrănitoare și, în mod ideal, sărace în calorii, mai ales dacă aveți grijă să nu luați în greutate.

Gustările pe bază de carbohidrați sunt considerate a fi cea mai bună opțiune pentru un somn bun, deoarece se crede că influențează creșterea nivelurilor de triptofan din sânge, ceea ce crește, în consecință, nivelul serotoninei din organism.

Acest lucru ne face să ne simțim obosiți, motiv pentru care ne simțim adesea somnolenți după o masă bogată, pe bază de carbohidrați.

Din punct de vedere al sănătății, cel mai bine este să alegeți carbohidrați pe bază de cereale integrale, deoarece acestea oferă mai multe fibre, minerale și vitamine decât sursele rafinate.

Este, de asemenea, probabil să vă mențină mai plini pentru mai mult timp și, prin urmare, este mai puțin probabil să vă treziți în mijlocul nopții pentru un drum până la frigider.

Alimentele pe bază de proteine au fost, de asemenea, sugerate ca având capacitatea de a induce somnul, deși există unele controverse în acest sens, unele afirmând că proteinele sunt mai greu de digerat și, de fapt, pot avea un efect negativ asupra somnului.

Pentru unii oameni, o mică gustare pe bază de proteine poate fi o opțiune bună înainte de culcare, care va menține senzația de sațietate, cu condiția, însă, să vă asigurați că este și săracă în grăsimi, pentru a evita excesul de calorii și perturbarea digestiei.

Aveți grijă la gustările care pot părea hrănitoare, dar care sunt ușor de mâncat în exces, de exemplu nuci.

Alegeți întotdeauna soiuri nesărate, crude și limitați mărimea porției de servire la un pumn mic.

Se crede că migdalele sunt benefice pentru un somn bun, datorită conținutului ridicat de magneziu, care poate promova somnul.

Opțiuni de gustări nutritive potrivite înainte de culcare:

-O banană

-Ovaz

-Cereale integrale (folosiți lapte cu conținut scăzut de grăsimi)

-O mână de migdale nesărate

-Un ou fiert tare

-Biscuiți din cereale integrale (puteți adăuga, de asemenea, un strat subțire de unt de arahide)

-Un pahar de lapte cu conținut scăzut de grăsimi

-Porumb simplu

-Câteva felii de pâine prăjită integrală cu unt de migdale sau o felie subțire de brânză cu conținut scăzut de grăsimi.

Se consideră că brânza de vaci sau iaurtul cu conținut scăzut de grăsimi amestecat cu cireșe, este o gustare deosebit de bună pentru o noapte odihnitoare, deoarece este în mod natural bogată în melatonină, o substanță chimică care induce somnul.

Ce produse alimentare trebuie evitate înainte de culcare:

Cofeină

Știm cu toții ce este cofeina, un stimulent care ne ajuta să stăm treji. Prin urmare, este logic să evitați acest lucru înainte de culcare.

Pentru unii oameni, o cafea cu câteva ore înainte de culcare nu face nicio diferență în calitatea somnului, în timp ce pentru alții, o cafea după prânz va duce la o noapte albă.

Alcool

În timp ce unii jură că un pahar de vin înainte de culcare este modalitatea perfectă de a dormi bine, totuși, studiile au arătat că, deși efectul inițial al alcoolului poate fi acela de a ne adormi, acesta perturbă somnul mai târziu, pe parcursul nopții.

Aceasta înseamnă că ne putem trezi neliniștiți și lipsiți de somn. Alcoolul conține, de asemenea, calorii goale, care oferă o valoare nutritivă foarte mică și cu siguranță nu vor ajuta la menținerea senzației de sațietate.

Mese mari, bogate în alimente grele

Din nou, acesta este un lucru individual, dar mulți oameni consideră că o masă grea consumată prea aproape de momentul somnului poate de fapt să perturbe calitatea acestuia.

Mâncărurile bogate în grăsimi ar trebui, de asemenea, evitate, deoarece acestea sunt susceptibile de a promova refluxul gastroesofagian.

Din acest motiv, precum și pentru controlul greutății, gustările înainte de culcare trebuie să aibă un conținut scăzut de grăsimi și să fie de dimensiuni mici.

Gustări ambalate

Aceste produse alimentare sunt bogate în zahăr, grăsimi și sare, care nu sunt potrivite pentru promovarea unui somn bun.

În afară de acest aspect, sunt și bogate în calorii și oferă o valoare nutrițională mică sau deloc, ceea ce înseamnă că pot provoca cu ușurință creșterea în greutate fără a contribui la sănătatea dumneavoastră.

Gustările precum chipsuri de cartofi, ciocolată și biscuiți cu arome pot fi, de asemenea, incredibil de ușor de consumat în exces, fiind adesea dificil să vă limitați doar la o porție de dimensiuni mici.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *