Cană plină cu lapte cu cacao

10 alternative sănătoase pentru ciocolată cu mai puțin de 100 de calorii

Probabil că aproape toți la un moment dat în viață am resimțit pofta de ciocolată. De fapt, pentru mulți oameni care încearcă să slăbească, ciocolata este inamicul dietetic numărul unu, fiind un aliment cu care este ușor de dezvoltat o relație de tipul dragoste/ură.

Recunoscută ca fiind bogată în grăsimi și calorii, contribuind semnificativ la creșterea în greutate, atunci când este consumată prea des, ciocolata este deseori răsfățul la care pur și simplu nu putem renunța.

Ciocolata și dieta sunt mutual exclusive?

Mulți susțin că dependența de ciocolată este rădăcina problemelor legate de dietă și, într-adevăr, s-a constatat că ciocolata conține mulți compuși, care au efecte stimulatoare asupra centrilor de plăcere din organism.

Cu toate acestea, există multe alte alimente care sunt mai bogate în aceste substanțe chimice, care nu sunt nici pe aproape atât de poftite ca ciocolata. Deci nu există o scuză în sensul asta. Mulți dintre noi ne agățăm, de asemenea, de cercetările care susțin că ciocolata conține antioxidanți și este bună pentru inimă, ca o scuză suficientă pentru a consuma o cicolată întreagă.

Deși conținutul de antioxidanți este un adevăr, alături de acești compuși care promovează sănătatea există, de asemenea, o cantitate imensă de grăsimi, zaharuri și calorii, ceea ce, fără îndoială, poate contribui la creșterea în greutate.

Ar fi mult mai benefic să mâncați o roșie sau câteva căpșuni, care sunt la fel de pline de antioxidanți, precum și alte vitamine, în timp ce sunt sărace în calorii și practic lipsite de grăsimi. De asemenea, este important să ne amintim că, deși ciocolata neagră cu un procent ridicat de cacao va oferi aceste beneficii, un baton de ciocolată imens nu va furniza aceleași proprietăți sănătoase.

De ce avem poftă de ciocolată?

Deci, de ce tânjim atât de mult la ciocolată? Poate unul dintre motive este că pofta se bazează pe stigmatizarea ciocolatei. Mulți o văd ca pe ceva de evitat și astfel se lipsesc de ea, ceea ce duce la pofte mai puternice mai târziu. Sau poate este pur și simplu gustul excelent și conținutul ridicat de zahăr și grăsimi de care suntem dependenți.

Fie că mâncați ciocolată ca o gustare, pentru că vă este foame, fie pentru a vă satisface o poftă dulce, dacă mâncați prea mult și prea des, veți observa curând un impact negativ asupra greutății corporale. Dacă obișnuiți să mâncați multă ciocolată, cel mai bine ar fi să evitați să mai cumpărați.

Dacă nu aveți în casă, la îndemână, atunci când vă vine pofta de ciocolată, efortul necesar pentru a merge la magazin să vă luați ciocolată, este posibil să fie suficient pentru a vă descuraja. Când vă e poftă de ciocolată, încercați să mergeți la plimbare sau să vă distrageți atenția cu o altă activitate.

Dacă acest lucru nu funcționează, încercați să înlocuiți ciocolata cu o alternativă mai sănătoasă, dar care are un conținut scăzut de calorii. Pentru a vă ușura eforturile, v-am pregătit o listă cu 10 asemenea alternative, care sunt delicioase și conțin sub 100 de calorii.

10 alternative sănătoase pentru ciocolată, care au sub 100 de calorii

(Valorile calorice date sunt medii și pot varia de la un produs la altul)

Banană congelată cu ciocolată

(1/2 banană mică înmuiată în 2 pătrățele de ciocolată neagră topită și congelată)

75 de calorii

Această gustare implică ciocolată, astfel încât să obțineți în continuare acel gust de ciocolată, dar în combinație cu o banană sănătoasă, cu conținut scăzut de grăsimi, este probabil să consumați mai puțină ciocolată reală. Banana oferă, de asemenea, vitamine și minerale importante, cum ar fi potasiu, și adaugă fibre și volum gustării, ceea ce înseamnă că senzația de sațietate se va menține pentru mai mult timp. Ca bonus suplimentar, banana înghețată are gust similar cu înghețata de banane.

Lapte cu cacao

(Preparat cu o ceașcă de lapte fără grăsimi și două lingurițe de pudră de cacao neîndulcită)

100 de calorii

O altă modalitate de a obține acea aromă de ciocolată fără grăsimi și calorii, este reprezentată de un pahar de lapte cu cacao. Această băutură oferă, de asemenea, o doză bună de calciu pentru oase puternice și proteine pentru a vă menține plini. Dacă băutura este prea amară pentru gustul dumneavoastră, puteți adăuga îndulcitori artificiali.

Lapte cu ciocolată

(Conținut scăzut de grăsimi și calorii, 200 ml)

100 de calorii

Pe piață sunt disponibile multe băuturi cu ciocolată cu conținut scăzut de grăsimi, fără zahăr, care vă pot satisface pofta de ciocolată și vă pot oferi substanțe nutritive valoroase, precum calciu. Unele sunt chiar fortificate pentru a conține și mai multă valoare nutritivă. Multe mărci au disponibile produse cu porții de servire controlate și de dimensiuni mici, care sunt excelente de avut la îndemână la locul de muncă sau atunci când sunteți pe fugă, în timp ce vă ajută să nu depășiți limita de 100 de calorii pe gustare.

Fructe deshidratate

Un pumn mic

40-80 de calorii (în funcție de tipul de fructe)

Fructele uscate sunt o modalitate excelentă de a satisface o poftă dulce și de a obține și niște nutrienți în acest proces. Fructele deshidratate conțin aceleași vitamine și minerale ca și versiunile proaspete, dar într-o formă mai concentrată.

Acest lucru înseamnă că au un gust mai dulce, pentru a reduce poftele. Cu toate acestea, este important să ne amintim că acestea sunt o sursă destul de concentrată de calorii, deci este esențial să controlăm dimensiunile porțiilor.

Cumpărați pachete mici, cum ar fi cutii de stafide, pentru o gustare delicioasă și portabilă, cu dimensiunea porțiilor controlată. Asigurați-vă că alegeți soiuri naturale și le evitați pe cele ambalate în ulei sau cu adaos de zahăr, deoarece acest lucru se va adăuga la numărul de calorii.

Ciocolată neagră

2 pătrățele

30-80 de calorii (în funcție de dimensiunea pătratului, marca și procentrul de cacao)

Deși aceasta nu este cu adevărat o alternativă la ciocolată, este cea mai bună modalitate de a satisface pofta de ciocolată, dar minimizând caloriile. Alegeți cel mai mare procent de cacao pe care îl puteți suporta ca și gust, deoarece acestea conțin cei mai benefici antioxidanți.

Pentru a vă ajuta să rămâneți la doar două pătrate, cumpărați o ciocolată scumpă și savurați fiecare moment. Dacă cheltuiți puțin mai mult, veți dori să o păstrați mai mult, iar în plus experiența va fi una superioară, având în vedere calitatea produsului.

Cereale cu aromă de ciocolată

(Aproximativ jumătate din mărimea de servire recomandată cu 100 ml de lapte fără grăsimi)

97 de calorii (cereale cu ciocolată pe bază de grâu)

Cerealele nu sunt doar pentru micul dejun. Porțiile mici pot face gustarea nutritivă ideală, iar opțiunile cu aromă de ciocolată vă pot oferi gustul dorit de ciocolată. Optați pentru soiuri bogate în fibre, sărace în grăsimi și zahăr și îmbogățite cu alte vitamine, cum ar fi fier, pentru cele mai multe beneficii.

Verificați dimensiunea recomandată a porției și serviți doar jumătate din aceasta, pentru o gustare cu mai puține calorii.

Desert cu ciocolată cu conținut scăzut de grăsimi

100 de grame porția de servire

80 de calorii

Pe piață există o gamă largă de deserturi aromate cu ciocolată cu conținut scăzut de grăsimi și zahăr. Cele mai multe dintre acestea vă vor oferi, de asemenea, o cantitate de calciu și proteine, deci pot fi o opțiune mai hrănitoare decât ciocolata. Multe dintre aceste deserturi sunt concepute pentru persoanele care sunt la dietă, fiind disponibile în porții mici de servire.

Cireșe și alte fructe de pădure

1 cană

50-90 calorii (în funcție de tipul de fructe de pădure)

Fructele de pădure și cireșele au, de asemenea, senzația de dulce pe care o asociem cu ciocolata. Acestea sunt dulci și aromate și reprezintă desertul perfect după cină. Fructele de pădure sunt fructele cu cele mai puține calorii și sunt pline de antioxidanți și fibre, ceea ce le face un înlocuitor ideal pentru ciocolată.

Cea mai bună parte este că puteți mânca cantități mai mari, aportul caloric fiind foarte mic, astfel încât acestea sunt un topping excelent.

Înghețată cu conținut scăzut de grăsimi și zahăr și iaurturi congelate

100 de calorii pe porția de servire

Există foarte multe tipuri disponibile de înghețată care conțin mai puțin de 100 de calorii pe porția de servire. Tehnologia alimentară modernă permite ca aroma acestor produse să fie în mod constant îmbunătățită, fiind o opțiune bună pentru a satisface o poftă dulce sau o poftă de ciocolată, dacă se aleg soiurile de ciocolată.

Majoritatea acestor produse promovează faptul că au doar 100 de calorii pe o porție de servire, astfel încât este ușor să știți cât puteți mânca pentru a avea un anume aport caloric.

Budincă de iaurt cu ciocolată

92 de calorii

Aceast tip de budincă reprezintă o soluție delicioasă de ciocolată de casă, cu conținut scăzut de calorii. Oferă calciu și proteine, dar cu toată aroma bogată a unui gustări încărcate cu calorii. Se amestecă iaurt natural fără grăsimi cu 2 lingurițe de pudră de cacao neîndulcită, pentru o gustare de tip mousse, disponibilă la doar o fracțiune din calorii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *