Frigiderul este o invenție grozavă care a crescut semnificativ intervalul de timp în care produsele alimentare pot fi păstrate fără a se strica. Cu toate acestea, deși este un instrument esențial pentru stocarea alimentelor în siguranță în cazul anumitor produse, nu toate alimentele reacționează bine la temperaturile mai scăzute, existând riscul de a-și pierde aroma sau chiar de a se strica mai repede atunci când sunt depozitate în frigider. Prin urmare, v-am pregătit în continuare o listă cu alimentele pe care nu ar trebui să le păstrați în frigider.
Roșii
Maturarea și gustul roșiilor pot fi afectate drastic atunci când sunt depozitate în frigider. O reacție care produce gustul acru caracteristic al roșiilor este perturbată la temperaturi scăzute. În mod ideal, roșiile ar trebui păstrate la temperatura camerei și pot fi menținute până la o săptămână într-un climat moderat. Dacă păstrați roșiile în frigider, încercați să le scoateți cu cel puțin o oră înainte de momentul consumului, deoarece acest lucru va îmbunătăți aroma.
Ceapă
Ceapa are tendința de a se înmuia în frigider și, de fapt, este mai bine depozitată într-un loc cald, departe de lumina directă a soarelui. Un alt argument bun pentru a ține ceapa departe de frigider este că are tendința de a-și împărtăși aroma produselor alimentare din jurul ei, ceea ce poate fi foarte neplăcut.
Cartofi
Un mediu rece, cum este cel din frigider, este în general prea rece pentru depozitarea cartofilor și, deoarece aceștia au o durată de valabilitate destul de lungă fără refrigerare, nu este necesar să îi depozitați în frigider. Deși poate părea că vor ține mai mult în frigider, frigul face ca amidonul din cartofi să fie transformat în zahăr, ceea ce înseamnă că vor avea un gust dulce și se vor închide la culoare. Pentru cele mai bune rezultate, cartofii trebuie depozitați într-un loc răcoros și ferit de lumina soarelui.
Avocado
Atunci când avocado este depozitat în frigider, există riscul că nu se va coace corespunzător, va deveni mai închis la culoare, iar aroma va avea de suferit. Prin urmare, cel mai bine este să depozitați fructele de avocado necoapte la temperatura camerei, pentru a le permite să devină moi și să dezvolte cea mai bună aromă. Fructele de avocado coapte pot fi păstrate în frigider pentru a încetini procesul de deteriorare. Dacă ați tăiat un avocado copt și doriți să îl depozitați în frigider, înfășurați-l bine în folie alimentară, pentru a întârzia cât mai mult timp oxidarea acestuia.
Busuioc
Busuiocul proaspăt ținut la frigider se deteriorează destul de rapid. Busuiocul produce gaz etilenic, care este responsabil pentru coacerea fructelor, dar provoacă degradarea verdețurilor cu frunze verzi, în special într-un spațiu restrâns. Pentru ca busuiocul să țină mai mult, depozitați-l la fel ca pe flori, cu tulpinile tăiate, într-o vază cu apă. De asemenea, puteți acoperi partea superioară cu o pungă de plastic, dar ușor, astfel încât să lăsați umezeala să rămână, dar gazul etilen să iasă.
Usturoi
La fel ca și în cazul cepei, usturoiul poate deveni moale și mucegăit în frigider și are tendința de a contamina alte produse cu aroma sa. Usturoiul este cel mai bine depozitat într-un loc răcoros, departe de lumina directă a soarelui, într-un recipient care îi permite să respire și într-un mediu uscat pentru a preveni încolțirea.
Banane
Bananele sunt fructe tropicale și, deși le putem obține de obicei de la supermarket pe tot timpul anului, este important să ne amintim că acestea sunt fructe care prosperă într-un climat mai cald. Dacă păstrați bananele în frigider, enzimele care contribuie la procesul de coacere sunt inactive. În schimb, un set diferit de enzime care sunt responsabile pentru deteriorarea celulelor sunt activate la temperaturi mai scăzute.
Aceasta înseamnă că bananele se înnegresc rapid atunci când sunt depozitate în frigider, dar nu sunt neapărat coapte și moi. La fel ca și ceapa, bananele tind să ofere și altor produse depozitate în apropiere o aromă de banană, în special grăsimilor precum untul.
Bananele se păstrează cel mai bine la temperatura camerei. De asemenea, ar trebui să fie separate de alte fructe dacă nu doriți să se coacă prea repede.
Castraveți
Castraveții sunt depozitați în mod obișnuit în frigider, dar nu este chiar locul cel mai potrivit pentru ei. Este posibil ca aceștia să aibă de suferit din cauza frigului, după mai mult de trei zile de depozitare, așa că nu are rost să încercați să le extindeți termenul de valabilitate băgându-i la frigider. Depozitarea la frigider îi va înmuia și deteriora mult mai repede. Prin urmare, castraveții trebuie păstrați la temperatura camerei, departe de alte fructe și legume, pentru a vă asigura că le extindeți cât mai mult perioada de valabilitate.
Miere
Deși nu va afecta cu adevărat termenul de valabilitate al produsului, depozitarea mierii în frigider tinde să provoace cristalizarea foarte rapid, lăsând un produs cu o textură neplăcută. Mierea este atât de bogată în zahăr încât va rezista mult timp la temperatura camerei, deci chiar nu este nevoie să o puneți în frigider.
Citrice
Temperaturile scăzute pot provoca daune fructelor de tipul lămâi, lime și portocale. Acest lucru perturbă procesele necesare maturării și poate duce adesea la un exterior cu pete închise la culoare și fructe uscate lipsite de gust.
Rețineți faptul că achiziționarea de alimente cât mai proaspete, vă asigură o perioadă de valabilitate cât mai mare. Încercați să mergeți la cumpărături la piață, pentru a obține fructe și legume produse de fermierii locali, în loc să cumpărați de la supermarket, unde produsele pot fi depozitate destul de mult timp înainte de a ajunge la rafturi.