Persoane care alearga pe o poteca
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Cum să îți accelerezi metabolismul dimineața

Indiferent dacă apeși frecvent butonul de snooze sau ești gata imediat ce sună alarma, ai de câștigat daca îți stimulezi metabolismul imediat te trezești.

Următoarele sfaturi te pot ajuta să arzi câteva calorii suplimentare, să îți menții metabolismul la un nivel ridicat în timpul zilei și te pot ajuta să ai mai multă energie.

În timp ce niciunul dintre aceste sfaturi nu te-ar putea ajuta să pierzi 15 kg, te pot ajuta să treci la un stil de viață sănătos care, cu timpul, te poate ajuta cu scăderea în greutate.

Pasul 1 – Exerciții fizice dimineața

Beneficiile exercițiilor fizice sunt multe, iar exercițiul fizic este o componentă cheie a pierderii în greutate și a menținerii greutății. Nu numai că exercițiile fizice ard calorii, dar și îmbunătățesc arderea acestora pe tot parcursul zilei.

Un studiu din 2011 a constatat că o sesiune de exerciții  intense timp de 45 de minute a dus la creșterea de calorii arse până la 14 ore după sesiunea de antrenament. Cercetătorii au descoperit că persoanele testate au ars cu 200 de calorii mai mult în acea zi.

Chiar și exercițiile scurte și intense făcute de dimineață pot da un impuls metabolismului. Este demonstrat că exercițiile fizice de intensitate stimulează mușchii și sporesc arderea grăsimilor.

Ambele tipuri de exerciții, moderate și de intensitate ridicată, pot fi benefice pentru stimularea metabolismului. Dacă în mod normal faceți exerciții moderate dimineața, încercați să adăugați și câteva exerciții intense pentru a stimula metabolismul. Cu toate astea, înainte de a vă schimba stilul de antrenament, se recomandă să consultați medicul, deoarece exercițiile de intensitate ridicată pot fi contraindicate în unele cazuri.

Pasul 2 – Beți ceai verde

Ceaiul este plin de antioxidanți puternici care pot ajuta la protejarea organismului de daunele cauzate de radicalii liberi. O dietă bogată în antioxidanți este asociată cu scăderea riscului pentru anumite tipuri de cancer și boli cardiovasculare.

Ajută consumul de ceai la stimularea metabolismului?

Unele studii sugerează că în special ceaiul verde, poate crește metabolismul, deși foarte puțin. Cofeina, catehinele și ECGC găsite în ceaiul verde pot avea un efect sinergic asupra asocierii pozitive dintre ceaiul verde și pierderea în greutate.

Efectul ceaiului verde asupra greutății corporale pare a fi oarecum genetic, deoarece unele populații, cum ar fi cele din Asia, pot avea un impact mai mare al metabolismului decât alte etnii. Unii oameni pot fi, de asemenea, sensibili la cofeină, iar consumul prea mare de ceai verde ar putea să nu fie benefic.

Pasul 3 – Mănâncă proteine la micul dejun

Există câteva motive pentru care consumarea unor proteine dimineața pot da un impuls metabolismului tău. Unele studii au arătat că consumul de proteine dimineața poate inhiba aportul de alimente mai târziu în cursul zilei. Proteina are cea mai mare valoare de sațietate dintre macronutrienți. Acest lucru înseamnă că atunci când mâncați proteine, vă veți simți mai plin.

Proteinele consumă, de asemenea, cea mai mare cantitate de energie pentru a se descompune, astfel încât să puteți arde câteva calorii în plus când consumați proteine într-o masă. Consumul de cantități egale de proteine în timpul zilei ar putea stimula sinteza proteinelor mai mult decât consumul unei cantități mici de proteine în timpul zilei si supraîncărcarea cu acestea la cină.

Este ușor să consumi proteine la micul dejun. Iaurtul grecesc, brânza de vaci, ouăle, semințele de cânepă sau alte produse lactate sau din lapte de soia pot fi surprinzătoare și ușor de digerat dimineața. Împreună cu o sursă sănătoasă de grăsimi și un carbohidrat bogat în fibre, cum ar fi fructele și legumele pentru o masă completă.

Pasul 4 – Mergi mai mult

Chiar dacă faceți exerciții, încercați să faceți mai multă mișcare dimineața și pe tot parcursul zilei. Cu cât stați mai mult, cu atât mai mare riscul pentru apariția bolilor. Pauzele din timpul zilei de lucru te pot ajuta să stimulezi metabolismul prin arderea câtorva calorii suplimentare.

Optați pentru exerciții ușoare precum câțiva pași în jurul biroului, câteva trepte urcate sau, dacă vă simțiți cu adevărat puternic, încercați niște exerciții pentru triceps sprijinindu-vă brațele de scaunul de la birou.

Pasul 5 – Taie zahărul și dulciurile

Tăierea zahărului din dietă este benefică oricând, deoarece poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge a insulinei. Când sângele are un nivel ridicat de zahăr îi semnalează corpului sa stocheze mai multă energie ca grăsime.

Sari peste îndulcitor în ceaiul sau cafeaua de dimineață și cumpără alimente neîndulcite, iaurt, ovăz sau alte produse. Adăugați fructe pentru o opțiune dulce mai sănătoasă, care nu va ridica nivelul de zahăr din sânge.

Concluzie

Există câteva schimbări pe care le poți face dimineața care ar putea ajuta sau împiedica eforturile tale de scădere în greutate. Exercițiile fizice nu sunt doar o ardere calorii, dar pot contribui la creșterea orelor metabolice după antrenament. Consumul de ceai verde poate oferi un impuls suplimentar în metabolism, precum și consumul unei surse de proteine pentru micul dejun.

Oricând poți face mișcare suplimentară, fă-o. Aceste ajustări mici ar putea ajuta corpul să consume energie suplimentară. Eliminarea zahărului poate stimula metabolismul prin faptul că nu promovează insulină și glucoză ridicată dimineața, ceea ce va promova depozitarea grăsimilor și vă va face foame imediat după.

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *