Pahar cu lapte de orez
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Ce este laptele de orez? Este sănătos?

Laptele de orez se face atunci când orezul măcinat este amestecat cu apă până când se transformă într-un lichid consistent. Din moment ce orezul este un carbohidrat, laptele de orez are o anumită dulceață naturală când acești carbohidrați sunt descompuși în timpul fabricării laptelui de orez. Laptele de orez nu este în mod natural bogat în vitamine sau minerale, dar este adesea fortifiat artificial cu acestea.

Există anumite cazuri în care consumul de lapte de orez poate fi avantajos, dar sunt și cazuri în care ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a alegere laptele de orez. Iată câteva opțiuni pe care trebuie să le luați în considerare atunci când decideți dacă laptele de orez este bun pentru dumneavoastră.

Nu conține lactoză și este vegan

Laptele de orez poate fi o alternativă pentru persoanele care au o intoleranță la lactoză sau aleg să evite produsele lactate din alte motive. Laptele de orez nu conține lactoză în mod natural, deci poate înlocui laptele de vacă.

Laptele de orez poate fi, de asemenea, o alternativă pentru persoanele care urmează o dietă vegană. O dietă vegană evită în mod strict toate produsele de origine animală, deci laptele de orez fiind doar pe bază de plante, se poate încadra într-o dietă vegană. Dacă cineva caută o alternativă vegană, fără lactoză, laptele de orez se încadrează în această categorie.

Hipoalergenic

Se estimează că aproximativ 15 milioane de americani au alergii la alimente, acestea crescând în anii 1990, potrivit datelor furnizate de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Primele opt alimente care provoacă majoritatea alergiilor alimentare includ lapte, grâu, ouă, arahide, nuci (inclusiv migdale), soia, pește și crustacee.

Cine are alergii alimentare sau o combinație de alergii alimentare poate consuma în mod obișnuit lapte de orez deoarece alergiile la orez nu prea există. Laptele de vacă și alte alternative de lapte vegetal, cum ar fi laptele de soia sau cel de migdale, pot fi surse problematice de alergeni pentru persoanele cu alergii alimentare.

Valori nutritive comparativ cu laptele de vacă

Laptele de vacă a fost în mod tradițional o sursă bogată de proteine, calciu, vitamina D și alți nutrienți din dieta americană. Mulți oameni se bazează pe lapte sau alte produse lactate ca sursă de proteine. Cu toate acestea, atunci când înlocuiți laptele de vacă cu lapte de orez, creați un deficit de proteine în organism.

O ceașcă de lapte de orez are doar 0-1 grame de proteine, dar o ceașcă de lapte de vacă de 1% are aproximativ 8 grame de proteine. Dacă cineva înlocuiește laptele de vacă cu lapte de orez, poate fi necesar să adauge proteine la dieta lor, mai ales dacă este vegană.

O ceașcă de lapte de orez poate avea aproximativ aceeași cantitate de calciu și vitamina D, comparativ cu un pahar de lapte de vacă dacă laptele de orez este fortifiat. Uită-te pe etichete înainte de a cumpăra pentru a vedea ce branduri de lapte de orez va fi, de asemenea, o sursă de calciu și vitamina D, similar laptelui obișnuit.

O ceașcă de 1% lapte are aproximativ 12 grame de carbohidrați și aproximativ 100 de calorii. Cu toate acestea, o ceașcă de lapte de orez are aproximativ 23 de grame de carbohidrați și 120 de calorii. Laptele de orez este mai bogat în carbohidrați, are un conținut mai scăzut în proteine ​​și conține cantități similare de grăsime, comparativ cu laptele 1%.

Cele mai multe tipuri de lapte de orez vor fi, de asemenea, fortifiate cu vitamina B12 și vitamina A. Laptele de orez poate conține și fier.

Probleme de sănătate

Dacă nu aveți alergii alimentare și nu urmați o dietă vegană, există vreun motiv întemeiat pentru a trece la lapte de orez? Poate dacă vă place gustul sau încercați să urmați o dietă mai slabă în proteine, ceea ce este necesar pentru anumite probleme de sănătate.

Cu toate acestea, ar putea exista motive pentru a evita, eventual, lapte de orez din cauza îngrijorării nivelurilor de arsenic din produsele de orez. Arsenicul este un element chimic găsit în natură și poate fi găsit în cantități mici în unele alimente care sunt extrase din sol.

Orezul absoarbe arsenic mai mult decât alte alimente din cauza condițiilor sale de creștere, astfel încât există o preocupare crescută pentru contaminarea cu arsenic din toate produsele de orez. Nivelurile ridicate de arsenic pot provoca probleme de sănătate pe termen lung.

FDA recomandă să se evite consumul excesiv al unui anumit produs alimentar și să se mănânce o dietă largă și variată pentru a reduce riscul de contaminare din alimente. Dacă deja mâncați o mulțime de produse cu orez, poate doriți să vă diversificați dieta.

Unii cercetători sugerează că femeile însărcinate și copiii nu ar trebui să bea lapte de orez datorită riscului de contaminare cu arsenic. În prezent, nivelurile de arsenic din alimente nu sunt reglementate, iar nivelurile sigure nu au fost clar definite.

Dacă aveți întrebări privind aportul de lapte de orez și riscul de intoxicare cu arsenic, adresați-vă medicului dumneavoastră.

Concluzie

Laptele de orez este o alternativă hipoalergenică, fără lactoză și vegană a laptelui de vacă. Dacă este fortifiat, are un profil nutrițional similar cu laptele de vacă în privința aportului de vitamine și minerale, dar laptele de orez va avea un conținut mai scăzut de proteine ​​și mai mare de carbohidrați comparativ cu cel din urmă.

Există unele îngrijorări privind nivelul de arsenic în produsele din orez, iar unii specialiști în domeniul sănătății susțin limitarea consumului laptelui de orez, în special pentru copii. Consultați-vă cu medicul dvs. dacă aveți mai multe întrebări privind sănătatea dumneavoastră și consumul de lapte de orez.

Verifică preț alte produse BIO pe bază de orez aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Bucăți de bacon cu grăsime prăjite în tigaie

E bine să mănânci slănină?

Pentru mulți, slănina este un aliment îndrăgit la mic dejun. Baconul este o sursă de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Aceste substanțe nutritive mâncate în exces

Masă sănătoasă inclusă într-o dietă de tip post intermitent

Post intermitent – ghidul complet

Postul intermitent câștigă popularitate, fiind asociat cu potențiale beneficii pentru sănătate, cum ar fi: risc mai mic de dezvoltare a unor boli cronice, creșterea arderilor

Floare de hibiscus

Ajută ceaiul de hibiscus la slăbit?

Unele cercetări au arătat că hibiscusul poate favoriza eforturile de pierdere în greutate. Cu toate acestea, consumul de ceai de hibiscus nu constituie un elixir

Cumpărarea de alimente organice a devenit mult mai frecventă în ultimii ani. Mai multe magazine alimentare încep să adauge secțiuni de alimente organice pentru persoanele