Picioare de atleti.

Vino alături de noi cu aceste idei distractive în luna „Exercițiul fizic este medicament”

Toată luna mai este luna „Exercițiul este medicament” în Statele Unite ale Americii. Ce înseamnă asta?

Acest concept a fost lansat în anul 2008 și la nivel național sărbătorește importanța și valoarea exercițiului fizic și a activității fizice pentru sănătate.

Pentru multe organizații de sănătate și fitness este o oportunitate de a promova și de a răspândi exercițiul fizic ca medicament pentru public.

Aici aș argumenta parțial că exercițiul fizic nu trebuie amintit și sărbătorit doar o lună pe an, ci pe parcursul întregului an. Cu toate acestea, astfel de inițiative pot fi o ocazie bună de a te inspira pentru a intra în tabăra celor care fac exerciții fizice.

Deci, fie că ești în Statele Unite ale Americii sau în oricare altă parte a lumii, de ce să nu te alături diferitelor evenimente și lunii exercițiul fizic este medicament și să începi un stil de viață activ fizic.

1. Ia parte la un antrenament de încercare

Deseori oamenii vor spune că nu știu de unde să înceapă. Chiar și dacă se duc la sala de fitness nu este garantat că vor fi în formă și activi. Poate fi intimidant, nu toată lumea știe ce să facă și înainte să afli ce ai de făcut, a și sosit momentul să renunți.

Dacă acest lucru ți se pare cunoscut, atunci de ce să nu încerci înainte de a cumpăra? Există o serie de activități de exercițiu fizic diferite despre care poate nici nu știi. În luna Exercițiul este Medicament, garantat vor exista multe activități și clase de încercare în desfășurare.

Interesează-te la sala de sport locală, la școală sau la centrul comunitar pentru a vedea ce se întâmplă. Mergi și încearcă diferite lucruri și ai putea fi plăcut surprins de ceea ce vei descoperi.

Chiar dacă nu ești în Statele Unite, privește în jur și vei vedea că există numeroase clase de încercare la care poți lua parte. Dacă nu poți găsi una și dorești să încerci o activitate, sună și solicită una.

Majoritatea sălilor de fitness doresc să vândă un card de membru sau să-i facă pe oameni să meargă la clubul lor, la clasele lor etc. De obicei, ei sunt fericiți să ofere sesiuni de testare/încercare mai ieftine sau gratuite.

2. Vino împreună cu copiii tăi

Copiii au rezerve de energie și este firesc ca ei să alerge peste tot, să joace jocuri și să se cațere în copaci fără întrerupere toată ziua. Intră și tu în joc.

Joacă-te cu ei de-a v-ați  ascunselea, fotbal în parc, sări pe trambulină sau intră în castelul mișcător, umflat cu aer (bouncy castle), opțiunile sunt interminabile și de obicei gratuite.

Vei constata că râsul este contagios și s-ar putea să descoperi că te distrezi de minune.

(Vezi de asemenea și: 10 idei de fitness pentru familie care sunt și distractive)

De asemenea, este o oportunitate bună de a te conecta și de a petrece timp de bună calitate cu copiii tăi. Este ușor să te îngropi în muncă, copleșit de responsabilități și de viața de zi cu zi și să uiți cum e să alergi liber și fără griji.

3. Povestea avantajului vremii bune

Soarele și vremea caldă pot fi energizante. Folosește asta! Ieși la plimbare pe jos, cu bicicleta sau la o alergare. Din nou, opțiunile sunt fără sfârșit. Plimbările cu bicicleta și pe jos sunt de obicei opțiunile mai ușoare.

Totuși, ai putea încerca cățărări sau alpinism, ceea ce poate fi incitant, înot sau mers pe role și așa mai departe. Dacă preferi activități mai organizate, căută clase de exerciții fizice sau activități în aer liber.

Încearcă o tabără de exerciții intense în aer liber, în echipă, de tipul Boot Camp, care poate fi distractivă și, de asemenea, un loc unde să-ți faci  prieteni și să socializezi.

Dacă vrei mai multă aventură de ce să nu mergi într-o excursie cu cortul cu prietenii și / sau familia. Odată ce ai ajuns acolo, petrece-ți ziua explorând zona, înotând, alergând, pescuind și așa mai departe.

Poate că mersul cu cortul nu este o formă de activitate fizică pe care să o poți face în fiecare zi, dar uneori este nevoie de un lucru mic care să te determine să vrei să faci mai mult.

4. Acceptă o provocare

Nu sunt neapărat o adeptă a provocărilor, dar uneori acestea chiar te ajută să începi să-ți formezi un obicei și te motivează. Având în vedere că nu poți scăpa de sezonul bikinilor, am decis să accept provocarea genuflexiunilor pentru a mă modela un pic.

A trecut prima săptămână și odată ce durerea inevitabilă a scăzut și unele rezultate au început să fie vizibile, m-am agățat de provocare. Anume, să fac 50 de genuflexiuni la 7:00 dimineața și apoi din nou seara.

Pentru a crește miza, am decis să găsesc alte provocări pentru mușchii abdominali, pentru picioare etc. În concluzie, fac ce mi-am propus 30 de minute dimineața imediat după cafea și înainte de duș, și din nou seara.

Să încep ziua cu exerciții fizice mă umple de energie și îmi face ziua frumoasă. Rezultatele sunt, de asemenea, foarte motivante. Dacă nu vezi rezultate, atunci simți că pierzi timpul, deși o bună sănătate este cel mai bun rezultat dintre toate.

Nu toate provocările funcționează sau sunt bune pentru tine. Fă cercetări pe această temă și vezi dacă merită să încerci. Dezavantajul este că, odată ce provocarea trece, trebuie să fii motivat să continui activitatea fizică.

5. Exercițiul fizic care nu este exercițiu fizic

Într-adevăr, unii oameni urăsc sălile de sport, exercițiile fizice și tot ceea ce este asociat cu acestea. Deci, cum poți intra în starea fizică activă? Încearcă ceea ce eu numesc exercițiul fizic care nu este exercițiu fizic.

Ce înseamnă asta? Aceasta include toate acele activități pe care le facem ca parte a activității noastre zilnice, dar pe care nu le asociem de obicei cu exercițiile fizice.

Un exemplu este curățenia casei și grădinăritul. Nu tot ce facem în activitatea de curățenie sau de grădinărit este activ din punct de vedere fizic, dar unele părți te vor pune în mișcare non-stop.

Dansul este un alt exemplu și unul dintre preferatele mele. Unii vor susține că dansul se află în categoria exercițiilor fizice, dar în același timp este și ceva ce facem pentru distracție când ieșim în oraș.

Încearcă o clasă de salsa sau tango și dansează toată  noaptea. Dacă îți place sufrageria ta și consola ta de jocuri prea mult, atunci încearcă boxul sau schiul cu Wii.

Nu sunt un fan sau să susțin statul în casă pentru a juca jocuri video, cu toate acestea, dacă acesta este singurul mod în care vei dori să faci o activitate fizică, ei bine, ceva este mai bun decât nimic.

Cu jocurile video fii atent/ă la accidentări și asigură-te că efectuezi corect activitățile.

Vezi și: 5 moduri distractive de a fi în formă și sexy

6. Ia-ți un angajament solemn timp de 30 de minute

Este ușor să spui că voi fi activ, voi face una și alta și este și mai ușor să nu o fac. Iarna am spus „Voi alerga de 2 ori pe săptămână”, ceea ce nu s-a materializat niciodată.

Nu doar spune ce o să faci, ci fă o promisiune solemnă și un program pentru aceasta și apoi du la îndeplinire ce ai promis și planificat.

Promisiunile pot fi simple, cum ar fi „Voi opri televizorul între 17:00 și 17:30 și voi merge în grădină”.

Începe cu lucruri pe care știi că le vei duce la îndeplinire și care sunt fezabile. Să alergi un maraton în fiecare zi este posibil să nu fie realist pentru toată lumea.

Încearcă să-ți iei un angajament împreună cu un prieten sau cu familia. În acest fel vă veți avea reciproc pentru a face ce ați promis și pentru a vă motiva.

De asemenea, este mai amuzant uneori să faci lucruri împreună cu alții, mai degrabă decât să le faci singur.

Construiește pe angajamentul tău și transformă-l într-un obicei de zi cu zi.

7. Fii voluntar la un club sportiv local

De ce să nu fii activ, să te distrezi și să faci ceva plin de satisfacții? Fii voluntar la clubul tău de sport local sau la o organizație de caritate pentru copii.

Există câteva organizații de caritate care implică ducerea copiilor cu nevoi speciale în aer liber la diferite activități, cum ar fi bowling-ul sau mersul pe jos. Dacă o activitate cu copiii nu te atrage, atunci fă ceva similar pentru adulți. Fii voluntar pentru adulți.

Nu toate cluburile sportive au bani pentru a angaja tot personalul necesar, iar voluntarii ar fi bineveniți. Chiar dacă o oportunitate de voluntariat nu este anunțată, mediatizată, adresează o întrebare. Poate că nu s-au gândit cu adevărat să aibă voluntari, dar ajutorul tău ar fi apreciat.

Optează pentru ceva care ți-ar plăcea și dacă nu îți place ceea ce faci, discută cu cei  pentru care faci voluntariat sau încercați altceva împreună. Dacă nu îți place, este mai probabil să renunți.

Verifică preț saltele fitness aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *