Silueta unei fete care face yoga.

Pilates versus Yoga – Care este mai bun pentru tine?

Pilates și yoga au deopotrivă calități și pot părea foarte asemănătoare. Cu toate acestea, cunoașterea diferențelor dintre cele două te poate ajuta să te orientezi către care practică îți poate satisface mai bine nevoile. Iată câteva dintre diferențele de bază dintre yoga și Pilates.

Originea Pilates

Pilates a fost creat de Joseph Pilates la începutul anilor 1900. Joseph era un nativ german care locuia în Anglia în jurul anului 1912. Când a început primul război mondial, Iosif a fost considerat un inamic străin în Anglia. Iosif a început să antreneze alți „inamici străini” și să pună arcuri la paturile pacienților din spital, astfel încât ei să se poată antrena.

Joseph s-a întors în Germania după război și exercițiile sale au câștigat popularitate în comunitățile de dans. Pilates a fost cunoscut ca un fel de exercițiu de „elită”. În anii 1920 Pilates a ajuns în SUA, iar baletul din New York a practicat exercițiile lui Joseph, cunoscute sub numele de Pilates.

În anii 1980, Pilates a câștigat popularitate. A devenit mai cunoscut maselor drept o formă de exercițiu fizic care întărește puterea mușchilor trunchiului și a coloanei vertebrale prin exerciții reglementate. Exercițiile de Pilates rămân fidele celor concepute de Joseph la începutul anilor 1900.

Cu toate acestea, acum există o creștere a claselor inspirate din Pilates, care poate nu sunt exerciții tradiționale de Pilates.

(Vezi de asemenea și: Este Pilates indicat pentru pierderea în greutate?)

Originea Yoga

Yoga este o practică mult mai veche care a fost începută cu mii de ani în urmă în India. Există multe tipuri diferite de yoga, cum ar fi Vineyasa, Bikram și Ashtanga. Fiecare au elemente de bază ușor diferite, dar, în general, yoga combină mentalul, fizicul și spiritualul.

Yoga a fost adusă în cultura occidentală la începutul anilor 1900 de către călugării indieni. Alte forme de yoga au fost dezvoltate mai târziu în anii 1900. De exemplu, yoga Bikram a fost dezvoltată în anii ’70. Bikram yoga se face într-o cameră foarte caldă, cu exerciții specifice executate într-o secvență specifică.

(Vezi de asemenea și: Te ajută yoga să slăbești?)

Diferențele dintre cele două tipuri de exercițiu fizic

Aproape toate tipurile de yoga sunt concepute pentru a lucra în mod egal fiecare parte a corpului. În yoga există posturi/poziții diferite care ajută la forța, echilibrul și rezistența musculară. Yoga tinde să se concentreze mai mult pe echilibrul general al corpului.

Pe de altă parte, Pilates tinde să se concentreze mai direct pe flexibilitatea coloanei vertebrale și tonifierea mușchilor trunchiului (musculatura abdominală și mușchii spatelui).

Pilates-ul tradițional are o secvență definită de exerciții care pot fi făcute pe o saltea folosind greutatea corporală proprie sau o trambulină elastică specială cu greutăți. Yoga utilizează doar greutatea corporală proprie și salteaua de sport.

Pilates și yoga sunt deopotrivă menite să te ajute să intri în rezonanță cu corpul tău. De exemplu, în Pilates ești adesea provocat/ă să încerci să angajezi mușchi diferiți ai trunchiului și de-a lungul coloanei vertebrale pentru diverse exerciții.

De asemenea, yoga te va determina să folosești o varietate de mușchi pentru anumite poziții, dar se concentrează și pe conexiunea mentală și spirituală. Unele variații ale yoga includ un puternic aspect de meditație.

Beneficii pentru sănătate

Yoga poate avea un efect pozitiv asupra sănătății mintale și reduce stresul. Un studiu realizat în anul 2010 de Jurnalul de Medicină Alternativă și Complementară (The Journal of Alternative and Complementary Medicine) sugerează că yoga poate ajuta efectiv la reglarea sistemului nervos simpatic, ceea ce ar putea scădea riscul pentru anumite boli cronice și pentru depresie.

Yoga ar putea avea un efect pozitiv asupra altor afecțiuni, cum ar fi artrita, boala Alzheimer, durerile de spate și bunăstarea psihologică.

Conform unui articol din 2007 apărut în Recenzii Curente în Medicina Musculo-Scheletică (Current Review in Musculoskeletal Medicine), atât yoga, cât și Pilates pot fi tratamente eficiente pentru durerile cronice inferioare ale spatelui.

Yoga poate ajuta durerea de spate inferioară (lombară) corectând dezechilibrele musculare ale spatelui, relaxând mușchii încordați și tonifiindu-i. Pilates poate ajuta durerea de spate inferioară (lombară) prin creșterea rezistenței mușchilor trunchiului și conexiunea neuro-musculară din jurul coloanei vertebrale.

Beneficii sportive

Sportivii de elită ar putea beneficia de yoga și / sau Pilates ca parte a unui program de exerciții pentru relaxare sau liniștire după efort. Yoga poate ajuta la flexibilitatea musculară, echilibru și forță de care ar putea beneficia sportivii de rezistență sau sportivii de forță.

Pilates poate crește rezistența mușchilor trunchiului și flexibilitatea coloanei vertebrale, ceea ce poate fi benefic pentru postura generală a corpului și poate ajuta cu execuția corectă a alergării sau a mersului pe bicicletă.

Atât Pilates, cât și yoga se concentrează pe tehnica respirației în timpul mișcării. Conectarea respirației profunde la mișcare poate crește conexiunea mental – fizic și poate îmbunătăți fluxul de mișcare. Anumite tipuri de yoga au la bază un nivel mai profund de respirație exersată pentru scopuri de meditație.

Care este mai potrivit pentru tine?

Atât Pilates cât și yoga pot oferi o provocare fizică, pot crește flexibilitatea și tonifia mușchii trunchiului. Yoga se concentrează mai mult pe conexiunea mentală și spirituală.

Yoga se concentrează pe mai multe grupuri musculare, în timp ce Pilates se concentrează în primul rând pe forța mușchilor trunchiului și flexibilitatea coloanei vertebrale. Ambele pot ajuta cu durerile de spate inferioare (lombare).

Yoga poate ajuta mai mult la reducerea stresului decât Pilates. Dacă tonifierea mușchilor trunchiului reprezintă scopul tău, Pilates ar putea satisface această nevoie mai bine. Dacă ești în căutarea unui antrenament mai general al corpului, yoga ar fi o alegere mai bună. Dacă ești în căutarea unei provocări fizice totale a corpului, yoga Bikram (hot – fierbinte) este considerată de mulți cea mai mare provocare din punct de vedere fizic.

Pentru a ști care este cel mai potrivit tip de exercițiu pentru tine, încearcă atât Pilates, cât și yoga sau o combinație a celor două. Reține că există multe tipuri de yoga, iar acum există o mulțime de variante ale Pilates-ului tradițional.

Verifică preț saltele yoga/pilates aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *