Femeie care face antrenamente cu un instructor.
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Greșeli la antrenament care pot preveni slăbitul

Uneori îți pare că faci totul bine la antrenament dar, din anumite motive, tot nu slăbești. Dacă ai pierdut în greutate în mod constant și simți că nu mai poți să avansezi, aceasta ar putea fi din cauza unei greșeli la antrenament, care te împiedică să slăbești.

Există multe motive pentru care nu mai poți slăbi, așa că verifică lista acestor greșeli simple pe care le facem la antrenament, pentru a vedea dacă trebuie să modifici ceva.

Te extenuezi la fiecare antrenament

Intuitiv poate să pară corect: cu cât te vei antrena mai intens, cu atât vei arde mai multe calorii, cu atât vei slăbi mai repede. Deși există un sâmbure de adevăr pentru această regulă, totuși, probabil că nu utilizezi grăsimea drept combustibil.

Exercițiul de intensitate moderată este mai bun pentru că nu îți pierzi complet suflul. Dacă ai o activitate prea intensă, atunci nu poți vorbi și chiar îți pierzi suflul.

Deși arzi mai multe calorii în timpul unui antrenament extrem de intens, aceasta se întâmplă, în special, la nivelul carbohidraților.

Activitatea moderată conduce la un consum mai mare de grăsime și poate ajuta la „învățarea” organismului să ardă grăsimea mai eficient.

Dacă exersezi în intervale este, de asemenea, bine, întrucât aduci ritmul cardiac în sus și din nou la normal, ceea ce poate crește ritmul metabolismul timp de câteva ore după antrenament.

Concluzia este să variezi intensitatea exercițiilor din timpul antrenamentelor. Nu te antrena întotdeauna la aceeași intensitate.

Cum pot să strice exercițiile suplimentare

Mai mult nu înseamnă întotdeauna mai bine, dacă faci exerciții greșite sau îți folosești mușchii care nu trebuie doar pentru a ridica mai multe greutăți. A face mai repede și cu mai multe repetări nu înseamnă întotdeauna că ai un antrenament mai bun.

Atunci când te grăbești la antrenament sau faci exercițiile mai repede decât poate corpul tău, probabil că folosești mai puțini mușchi pentru a-ți face treaba.

Încearcă să faci exercițiile mai lent, atunci când faci intervale sau când ridici greutăți. Asigură-te că simți exact mușchii care ar trebui să funcționeze la acele exerciții.

Antrenarea atunci când ești deshidratat

Antrenarea când ești deshidratat, chiar și doar 1-2%, îți poate afecta drastic performanța. Dacă ești deshidratat, mușchii nu vor putea să funcționeze la fel de bine și te vei simți mai obosit.

Nu vei putea ridica atât de multe greutăți, nu vei putea să alergi la fel de repede pe bandă sau s-ar putea să trebuiască să reduci antrenamentul mai devreme, decât în ​​mod normal.

Asigură-te că te hidratezi tot timpul, mai ales înainte de a începe antrenamentul. Ideal ar fi să ai urina de culoare galben pal, care să se limpezească pe parcursul zilei. Asigură-te că bei apă (sau alte lichide) pe tot parcursul antrenamentului.

Faci doar un singur tip de exercițiu

Ar trebui să faci mai multe tipuri de exerciții la un antrenament. Dacă faci un singur tip de exercițiu, atunci nu îți utilizezi corpul în mai multe moduri.

Schimbarea intensității și antrenarea mai multor grupe de mușchi se pot face cu ușurință prin diversificarea antrenamentelor. Iată câteva exemple de activități pe care le poți adăuga la rutina ta:

  • Adaugă antrenament de forță, dacă nu-l faci deja. Dacă-l faci, atunci încearcă câteva ridicări diferite, în loc să faci exact aceleași exerciții.
  • Zumba sau alte tipuri de dans îți pot oferi un excelent antrenament cardio.
  • Dacă ești obișnuit să alergi, să lucrezi la bicicleta eliptică, la stepper sau să mergi cu bicicleta, încearcă să mergi la înot, pentru ca să îți diversifici antrenamentele cardio. Înotul este un antrenament complet pentru corp, arde caloriile înalte și nu îți forțează articulațiile.
  • Antrenamentul în intervale îți poate ridica ritmul cardiac ridicat, însă nu pentru mult timp. Poate fi o întrerupere stimulantă între antrenamentele la care ai aceeași intensitate tot timpul.
  • Găsește pe cineva cu care să joci squash, fotbal, tenis sau alte sporturi, de câteva ori pe săptămână, în locul sau în plus față de antrenamentele tale. Astfel vei obține un exercițiu cardio dar, de asemenea, îți vei modifica intensitatea exercițiilor.

Mănânci în plus, pentru că faci exerciții

A face antrenamente nu implică automat că slăbești. Oamenii sunt, în mod natural, capabili să compenseze caloriile pe care le ard; astfel, începem să mâncăm mai mult, atunci când începem să facem mai mult efort.

Doar pentru că ai făcut un antrenament la sală nu înseamnă că poți mânca orice vrei, dacă dorești să slăbești.

Dieta joacă un rol extrem de important în echilibrarea greutății. Dacă simți că faci mult efort, dar nu slăbești, verifică aportul alimentar.

Poți ține un jurnal de alimentație, timp de câteva zile, pentru ca să-ți dai seama dacă exagerezi cu o anumită mâncare sau poți chiar să discuți cu un dietetician, pentru o consiliere mai bună.

Concluzie

Dacă nu poți să-ți atingi obiectivele de slăbit, aceasta poate fi din cauza unor greșeli simple pe care o faci atunci când te antrenezi, dar pe care o poți remedia. Variază intensitatea în loc să fii mereu pe maxim sau doar pe un ritm moderat.

Schimbarea intensității exercițiilor poate să te ajute în slăbit.

Nu încerca să faci câteva repetări suplimentare sau să crești greutățile pe care le ridici doar pentru ca să încerci. Rămâi în zona de repetări pe care o poți susține pe termen lung.

Asigură-te că rămâi hidratat pe tot parcursul antrenamentului, întrucât o ușoară deshidratare poate afecta capacitatea mușchilor de a lucra. Urmărește-ți aportul alimentar din mâncare; nu cumva mănânci prea mult, față de consumul de calorii din timpul antrenamentului?

Verifică preț suplimente slăbire aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *