Fata blonda care face abdomene

Fii în formă fără să pleci din casă

Să mergi la o sală de sport sau la un club de fitness poate fi o modalitate ușoară de a face  exercițiu fizic. Cu toate acestea, dacă cineva nu își poate permite, nu se simte confortabil sau nu locuiește în apropierea unei săli de sport, a nu face exercițiu fizic pare a fi o opțiune viabilă.

Uneori, oamenii nu se simt confortabil să meargă la săli de sport, deoarece consideră că nu sunt suficient de în formă sau nu sunt familiarizați cu exercițiile fizice pe care le-ar putea face la un club de fitness.

Nu ai nevoie de un carnet de membru la o sală de sport pentru a face exerciții fizice și, urmând aceste sfaturi de mai jos, oricine poate avea o rutină de antrenament fără a pleca de acasă.

Fără scuze

Nefiind capabil să mergi la o sală de sport sau să nu ai timp să faci exerciții fizice sunt scuze obișnuite pentru ca cineva să nu facă exerciții fizice. Cu toate acestea, aceste scuze nu se aplică atunci când cineva poate face exerciții fizice fără să părăsească domiciliul.

Dacă vremea este rea și nu poți ajunge la sală, totuși poți să îți faci antrenamentul acasă. Nu ai timp sau bani pentru a obține un carnet de membru la o sală de sport? Antrenamentul acasă este o soluție rezonabilă și din aceste motive.

Antrenamentul la domiciliu necesită totuși multă muncă, dăruire și motivație. Uneori poate fi nevoie de mai multă motivație deoarece sunteți singurul care se antrenează, în comparație cu o sală de sport, unde îi poți vedea pe toți ceilalți care se antrenează deopotrivă.

Exerciții de casă

Există multe exerciții fizice simple pe care le poți face acasă, care nu necesită echipament suplimentar. Aceste exerciții pot fi făcute și într-o cameră de hotel pentru cei care călătoresc des.

American Council on Exercise (ACE) – Consiliul American pentru Exercițiu Fizic – are o listă de exerciții care pot fi făcute acasă doar cu greutatea corpului tău; poți, de asemenea, să te uiți în secțiunea noastră de fitness pentru diferite antrenamente ale corpului (cu demonstrații), pe care le poți face cu ușurință acasă.

Unul dintre dezavantajele de a face exerciții fizice acasă în comparație cu a face exerciții la o sală de sport este că nimeni nu îți verifică execuția corectă a exercițiului și nu are grijă de siguranța ta atunci când te antrenezi.

Asigură-te că urmărești demonstrații de exerciții și că urmezi recomandările sugerate pentru efectuarea corectă a fiecărui exercițiu fizic.

Ține cont de alte activități care nu includ niciun echipament, cum ar fi săritul cu coarda, urcarea scărilor (dacă ai scări în casă), sprinturi în exterior sau burpees (așează-te în poziție de flotare, fă o flotare, apoi, sprijinit pe mâini, adu picioarele. Acum ridică mâinile si sări în sus cât de mult poți).

Echipamente pentru casă

Dacă dorești să folosești niște echipamente, există lucruri ușor de utilizat pe care le poți lua în călătorie sau pe care le poți folosi acasă. Benzile de rezistență pot fi utilizate pentru a adăuga greutate suplimentară la ridicare, fiind ușor de depozitat.

Poți utiliza bidoane de apă puse în pungi de plastic drept greutăți în ridicările pentru biceps. O coardă de sărit este un echipament simplu care îți poate oferi un antrenament cardio excelent și poate fi făcut acasă.

Poți cumpăra, de asemenea, o bară de tracțiune care poate fi instalată cu ușurință undeva în casa sau apartamentul tău. Un alt echipament care este popular în sălile de sport este TRX-ul (sistem de antrenament tip suspensie). Acesta este un sistem de antrenament bazat pe suspensie, care generează exerciții simple; poți achiziționa un astfel de echipament ușor de instalat în casă.

DVD-uri sau alte videoclipuri

Există multe videoclipuri pe YouTube, DVD-uri de antrenament sau aplicații de fitness care te pot ajuta să te înscrii într-un antrenament excelent în limitele casei tale. De asemenea, ele te pot ajuta să ai varietate în antrenament, îți oferă motivație și îți arată execuția corectă a exercițiilor.

Varietate

Care sunt obiectivele tale de fitness? Vrei să faci antrenament de rezistență, exerciții aerobice sau o combinație între acestea? Poți combina exerciții de forță cu exerciții de tip cardio pentru a avea un antrenament dinamic acasă, ceva similar cu un antrenament de tip cross-fit (combinație de exerciții funcționale de gimnastică, atletism, haltere și izometrie).

Încearcă să faci un circuit de antrenament unde să schimbi aparatele la fiecare 1-2 minute (poți varia durata de timp). Ai putea face o combinație de rezistență și exerciții aerobice și poți parcurge fiecare exercițiu de 2-3 ori. De exemplu, exercițiile tale pot fi:

  • Fandările – tipuri de fandări
  • Flotări
  • Săritul coardei
  • Ridicări pentru biceps
  • Sărituri – Jumping Jacks
  • Plank-uri (tipuri de exercitiu izometric de rezistență centrală care presupune menținerea unei poziții similare cu o împingere în sus pentru timpul maxim posibil)
  • Abdomene de tip Sit-up
  • Genuflexiuni

Dacă efectuați antrenament de rezistență, Colegiul American de Medicină Sportivă recomandă antrenarea fiecărui grup muscular major de 2-3 ori pe săptămână, 2-4 serii pe exercițiu și 8-15 repetări pe serie.

Informații în plus aici: Cât de mult exercițiu fizic este necesar pentru a pierde în greutate?

Pentru exerciții cardio, recomandarea este de 150 de minute de exerciții moderate pe săptămână (adică 30 de minute de exerciții cardio 5 zile pe săptămână). Nu dispuneți de cea mai bună stare de sănătate, discutați cu un profesionist înainte de a începe un program de exerciții fizice.

Concluzie

Oricine poate obține un antrenament de calitate acasă. Dacă nu îți permiți să fii membru la sală de sport, nu ai timp sau ai orice alt motiv, nu lăsa aceste lucruri să te împiedice să faci exerciții fizice. Există multe exerciții pe care le poți face acasă fără echipament și cu echipamente minime pe care le poți cumpăra.

Elimină rutina din activitatea fizică și include o combinație de exerciții cardio și exerciții de rezistență . De asemenea, folosește un videoclip pentru varietate și motivație.

Verifică preț saltele fitness aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *