Mulți oameni abordează programul de exerciții fizice cu atitudinea că trebuie realizat perfect pentru a obține rezultate. Ei petrec ore întregi calculând numărul exact de calorii pe care ar trebui să le ardă, cantitatea de timp și tipul de exerciții necesare pentru a realiza acest lucru.
Ei citesc recomandări pentru cele mai bune modalități de a realiza antrenamentul perfect și aplică acest lucru la programul lor de zi cu zi, poate în detrimentul altor aspecte din viața lor.
Alții se străduiesc să obțină corpul perfect prin antrenamente intense, diete stricte și cantități uriașe de voință, doar pentru a reveni la obiceiurile proaste când acest obiectiv înalt pare să nu se apropie niciodată.
Depunerea eforturilor pentru perfecțiune în antrenamentul tău sau stabilirea unor obiective nerealiste de perfecțiune în ceea ce privește greutatea sau forma corporală înseamnă pur și simplu să te pregătești pentru dezamăgire.
Există atât de multe perspective diferite ale perfecțiunii, încât șansele sunt, chiar dacă atingi obiectivul tău ideal, să apară un alt standard de perfecțiune de atins.
Având drept scop perfecțiunea nu este o abordare sănătoasă pentru nicio parte a vieții, inclusiv în ceea ce privește antrenamentul tău.
În schimb, vizează progresul, sub forma unor obiective realizabile și sărbătorește momentul când ajungi acolo.
Conținut:
De ce perfecțiunea nu este realizabilă sau nici necesară
Prima întrebare la care trebuie să răspunzi este „ce este perfecțiunea”. În ceea ce privește exercițiul fizic, chiar și experții sunt de acord că același tip nu este cel mai eficient pentru fiecare persoană și că trebuie să găsești ceva unic care să funcționeze pentru tine.
În timp ce la unii funcționează antrenamentul pe intervale într-o sală de fitness ca modalitatea de a atinge o formă fizică optimă și de a arde cele mai multe calorii, la alții poate funcționa o cursă lungă de rezistență sau o clasă distractivă de aerobic cu prietenii și care este cea mai eficientă pentru ei.
Diferite persoane pot găsi diferite momente ale zilei, diferite intensități sau tipuri de exerciții fizice sau antrenamente diferite ca durată ca fiind cele mai benefice.
Nu există un antrenament perfect sau perfect pentru toată lumea și încercarea de a-ți adapta antrenamentul pentru a se potrivi cu ceea ce poți considera perfect îți poate prelua viața și poate începe să aibă efecte negative asupra altor aspecte.
De asemenea, antrenamentul perfect se schimbă constant, noi cercetări apărând aproape săptămânal cu fiind cel mai bun tip de urmat.
Cheia pentru a intra în formă și a pierde în greutate prin antrenament nu este să urmărești fiecare moft sau să încorporezi fiecare cercetare științifică disponibilă în antrenamentul tău, ci este să găsești ceva ce îți place, care să se potrivească stilului tău de viață, și să ai timp să îl faci în mod regulat, fără să sufere alte aspecte din viața ta.
Căutarea corpului perfect este, de asemenea, un obiectiv de neatins, care poate duce la demoralizare, depresie și, adesea, duce în cele din urmă la renunțarea la antrenament sau la regimul alimentar.
Din păcate, nu suntem toți programați genetic pentru a arăta ca niște supermodele, așa că, indiferent cât timp petreci la sală și de câtă mâncare te privezi, pentru unii va fi imposibil să aibă efecte complet satisfăcătoare.
Este mult mai bine să te concentrezi asupra unor îmbunătățiri mici ale corpul tău, cum ar fi tonifierea crescută sau reducerea mărimii pe care o porți la rochie și să accepți că nu există un corp perfect, iar atractivitatea poate veni în orice dimensiune și formă.
Țintește spre progres
În loc să urmărești perfecțiunea în antrenamentul tău, încearcă în schimb să progresezi. Acest lucru este cuantificat cel mai ușor prin stabilirea unor obiective mici, realizabile, care nu sunt copleșitoare, dar care marchează un pas înainte în procesul de a ajunge unde îți dorești.
În ceea ce privește antrenamentul tău, acesta ar putea avea ca scop să alergi prima ta cursă de cinci kilometri sau de a-ți îmbunătăți timpul la mersul cu bicicleta pe o distanță fixă în sala de sport.
Chiar și stabilirea unui obiectiv cum ar fi cel de a merge la sală de trei ori pe săptămână în loc de două, deși nu este cantitatea optimă care ar fi considerată perfecțiune, va avea efecte importante asupra sănătății și formei tale fizice.
După ce ai atins un obiectiv, stabilește-ți un nou obiectiv, mai dificil. Prin stabilirea și atingerea obiectivelor, îți dai o încurajare pozitivă care te va motiva să continui și să te descurci și mai bine, mai degrabă decât să amâni sau să renunți complet din cauza unui obiectiv care este imposibil de atins.
Făcând pași mici și lenți, poți să-și dai seama și ce este perfect pentru tine în ceea ce privește echilibrul de viață și sănătatea.
Același lucru este valabil și pentru slăbit. Stabilește obiective rezonabile, realizabile, care să fie sănătoase și potrivite tipului tău de corp. O scădere mică în greutate de 0,5 până la 1 kg pe săptămână, o scădere a mărimii rochiei sau chiar tonifierea brațelor într-o mică măsură sunt obiective bune care pot fi atinse.
Nu uita și faptul că aspectul nu este totul și, deși rezultatele antrenamentului tău ar putea să nu fie vizibile în exterior, cu siguranță starea ta de sănătate se îmbunătățește negreșit.
Sărbătorește rezultatele
Când atingi unul dintre aceste obiective sau simți că ai făcut progrese, este important să recunoști acest lucru și să te recompensezi. Acest lucru te va motiva să continui și să te facă să simți că munca ta grea a fost răsplătită.
O mică sesiune de cumpărături, un masaj sau o ținută nouă pentru sală pot fi motivații perfecte pentru a continua.
De ce poți aplica același lucru și pentru dieta ta
Dacă ai ca scop perfecțiunea în dieta ta este, de asemenea, o modalitate bună de a configura pentru eșec. Recomandările nutriționale sunt în permanență actualizate și modificate și în general variază în funcție de persoana cu care vorbești.
Ceea ce poate fi considerat dieta perfectă într-o săptămână de poate descoperi că are efecte extrem de nesănătoase asupra organismului tău în ziua următoare.
Din acest motiv este important să te orientezi către o dietă echilibrată, care să îți ofere suficiente calorii pentru a îndeplini sarcinile de zi cu zi cu ușurință, dar nu prea multe pentru a nu crește în greutate.
Progresele în alimentația ta, ca și în cazul programului tău de exerciții fizice, trebuie abordate cu pași mici realizabili pentru a obține cele mai bune rezultate.
Schimbări mici, cum ar fi trecerea de la pâine albă la pâine din cereale integrale, schimbarea batonului de ciocolată de la ora 15:00 cu un fruct sau gătirea cu ulei de măsline în loc de unt sunt toate ușor de realizat și pot face o diferență mare pentru sănătatea ta și ar trebui privite ca progrese pe calea ta către o dietă mai sănătoasă.
Nu uita că ești doar om și este firesc să nu fii perfect. Dacă ratezi antrenamentul într-o zi, nu te învinovăți, pur și simplu mergi mai departe și reia antrenamentul ziua următoare.
În mod similar, dacă mănânci o ciocolată într-un moment de slăbiciune, nu dispera, dar încercă să mănânci mai sănătos în restul zilei pentru a compensa aceasta, dacă este posibil.
A-ți propune să fii perfect este o modalitate excelentă de a fi dezamăgit/ă, dar să dorești să progresezi te poate ajuta să atingi obiectivele tale pe termen lung și să le menții.
Verifică preț aparate fitness multifuncționale aici!