Fete care fac exercitii aerobice.
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Exercițiile aerobice vs anaerobe – care este cel mai bun pentru slăbit?

Una dintre principalele diferențe între exercițiile aerobice și anaerobe reprezintă nivelul de intensitate. Exercițiul aerobic este, de asemenea, denumit în mod obișnuit ca fiind de intensitate moderată, în timp ce exercițiile anaerobe sunt mai intense și nu pot fi susținute pentru perioade lungi de timp. Antrenamentul anaerob se face, de obicei, la intervale, cu perioade de odihnă între ele.

Orice exercițiu are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv pierderea de grăsime. O întrebare obișnuită este: ce tip de exercițiu este cel mai bun pentru slăbit, anaerob sau aerobic?

Deși există diferențe între cele două, ambele tipuri de exerciții pot fi benefice pentru arderea grăsimilor. Iată o perspectivă mai detaliată asupra diferențelor și similitudinilor dintre exercițiile aerobice și anaerobe.

Exerciții aerobice

Colegiul American de Medicină Sportivă (ACSM) recomandă adulților să facă cel puțin 150 de minute de exerciții moderate în fiecare săptămână. O modalitate ușoară de a îndeplini acest lucru este de a face sport aproximativ 30 de minute 5 zile pe săptămână. Exercițiul moderat înseamnă că lucrați din greu, dar cu siguranță organismul poate duce mai mult.

Puteți rămâne la acea intensitate pentru o vreme și puteți continua o conversație cu cineva care vă este alături în timpul exercițiilor. Exemple de exerciții aerobice includ înotul, mersul pe jos, alergatul, ciclismul, dansul, grădinăritul etc.

Beneficiile exercițiului de intensitate moderată includ: creșterea mușchilor inimii, creșterea mitocondriilor în mușchi (utilizată pentru descompunerea grăsimilor ca și combustibil) și creșterea oxidării țesutului adipos.

Când cineva începe să facă sport, corpul nu este foarte eficient în utilizarea grăsimilor drept combustibil. Pe măsură ce exercițiul fizic continuă, organismul devine mai eficient în utilizarea grăsimilor.

Exercițiile aerobe sunt benefice pentru sănătatea generală, dar pot avea și un beneficiu pentru scăderea grăsimii deoarece grăsimea este o sursă primară de combustibil atunci când faci exerciții la o intensitate mai mică.

Exerciții anaerobe

În cazul exercițiilor anaerobe, intensitatea este crescută și nu poți vorbi cu nimeni în timpul exercițiilor; ai putea spune doar câteva cuvinte. Durata va fi mai scurtă decât cea a exercițiilor moderate deoarece se lucrează mai intens.

Consumul de combustibil pentru exercițiile anaerobe este diferit față de cel rezultat în urma exercițiilor aerobice. Exercițiul aerobic utilizează carbohidrați (depozitați ca glicogen în mușchi și ficat) și grăsimi.

Activitatea anaerobă utilizează în principal carbohidrați și produce acid lactic ca produs secundar. Acidul lactic poate fi reciclat și utilizat drept combustibil în mușchi, dar o cantitate prea mare poate inhiba performanța exercițiilor fizice.

Deoarece exercițiile anaerobe utilizează în principal carbohidrați pentru combustibil, unii cercetători au sugerat că nu sunt la fel de benefice pentru pierderea de grăsimi. Cu toate acestea, antrenamentul intens sau cunoscut sub numele de antrenament cu interval de intensitate mare (HIIT) devine popular pentru pierderea în greutate.

Multe studii recente au arătat că antrenamentul intens poate să crească oxidarea grăsimilor și numărul orelor de metabolizare după exercițiu. HIIT se poate face, de asemenea, într-o perioadă mai scurtă de timp decât exercițiie la intensitate moderată, care sunt mai la îndemână.

Intervalul de antrenament, care este anaerob, poate fi benefic pentru pierderea de grăsime, la fel ca cel aerobic, chiar dacă mecanismul este ușor diferit.

Care exerciții sunt mai benefice? Cele aerobe sau cele anaerobe?

În privința arderilor de grăsimi se pot aduce argumente atât pentru exercițiile aerobice cât și pentru cele anaerobe. Pentru ambele tipuri de exerciții există studii științifice care arată beneficiile creșterii oxidării grăsimilor.

De exemplu, un studiu din 2008 a constatat o creștere a oxidării lipidelor la subiecții cercetării după 6 săptămâni de formare HIIT, 3 zile pe săptămână. Un studiu din 2007 a regăsit rezultate similare asupra subiectele de cercetare după numai 2 săptămâni de exercițiu HIIT.

Studiile multiple au arătat, de asemenea, beneficiul creșterii oxidării grăsimilor și al mitocondriilor musculare în urma exercițiilor aerobe. Deoarece ambele tipuri de exerciții fizice pot duce la creșterea arderilor de grăsimi, deși o fac în moduri diferite, ambele tipuri pot fi benefice.

Acest lucru va garanta mari câștiguri în creșterea musculară, anduranță și forță datorită efectuării exercițiilor aerobe și anaerobe.

Varietatea este cheia

O componentă importantă al antrenamentului este plăcerea oferită de acesta. Dacă faceți același lucru de mai multe ori, puteți să vă plictisiți psihic și să vă limitați dezvoltarea musculară. Efectuarea unei varietăți de exerciții poate reduce, de asemenea, riscul de accidentare.

Dacă aveți o problemă, sunteți în recuperare, luați medicamente sau aveți un istoric de boli de inimă, discutați cu un medic înainte de a face sport pentru a stabili ce plan de exerciții fizice ar fi cel mai potrivit pentru dumneavoastră.

Concluzie

Exercițiile anaerobe sunt mai intense și au o durată mai scurtă. Exercițiile aerobice au o intensitate moderată și se pot susține pe o perioadă de timp mai îndelungată. Ambele tipuri de exerciții fizice pot fi benefice pentru slăbit. Exercițiile aerobice cresc mitocondriile musculare si folosesc grăsimea ca sursă principală de combustibil, alături de carbohidrați.

Activitatea anaerobă utilizează în principal carbohidrați, dar pot crește orele de refacere după exercițiu. De asemenea, în timpul perioadelor de odihnă între intervale, se trece la folosirea grăsimii ca sursă primară de combustibil în antrenament. Consumul total de calorii poate fi, de asemenea, mai mare comparativ cu cel al exercițiilor aerobice moderate.

Pentru a obține cele mai mari beneficii în vederea arderii grăsimilor, combinații exerciții aerobice cu cele anaerobe. Acest lucru poate reduce riscul aparițiilor leziunilor și puteți beneficia de ambele tipuri de exerciții pentru pierderea de grăsime.

Verifică preț aparate fitness aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *