Barbat care alearga pe sosea.

E bine să alergi în fiecare zi?

Alergarea poate fi o formă excelentă de antrenament deoarece arde calorii, consolidează mușchii picioarelor și poate ajuta la ameliorarea stresului mental. Antrenarea pentru o cursă poate fi, de asemenea, foarte plăcută, odată ce îți atingi obiectivul.

Ori de câte ori începi un nou exercițiu cum ar fi alergatul, este mai bine să începi treptat. Dacă nu ai mai făcut astfel de antrenamente, probabil că nu ar trebui să alergi zilnic. Orice alergător experimentat va spune că este mai bine să îți asculți corpul și să te odihnești atunci când este nevoie.

Ascultați-vă corpul

Ce înseamnă să îți asculți corpul? Înseamnă că dacă îți este rău sau acuzi dureri, acesta este modul în care organismul încearcă să îți spună că ar avea nevoie de odihnă. Alergarea în fiecare zi poate fi dăunătoare pentru dumneavoastră, mai ales dacă acuzați dureri, acestea putând conduce la afecțiuni mai grave. Este ideal să-ți iei o zi de odihnă dacă te deranjează ceva, în loc să te antrenezi atunci când ai dureri.

Dacă mușchii te dor pur și simplu de la un anternament intens poți opta pentru o alergare ușoară. O problemă mai mare se creează atunci când durerea nu provine din mușchii inflamați, ci dintr-o afecțiune mai profundă care ar putea conduce la ceva mai grav. Ascultarea corpului este importantă și poate fi trecută cu vederea de către alergători, mai ales dacă sunt preocupați prea intens de performanțe.

Să-ți asculți corpul se aplică și atunci când ești obosit în mod nejustificat. Organismul poate avea nevoie de odihnă fizică. Dacă ești epuizat sau dacă nu reușești să faci o alergare ușoară, poate este cazul să-ți asculți corpul și să te odihnești.

Ascultarea corpului tău nu înseamnă că nu alergi doar pentru că nu ai chef. Nu confunda un blocaj mental cu faptul că există un simptom clar.

Importanța zilelor de odihnă

Zilele de odihnă ar trebui să fie încorporate în rutina antrenamentului deoarece odihna este importantă. În timpul odihnei, corpul dumneavoastră repară mușchii. Antrenamentele solicită mușchii, iar odihna poate ajuta la dezvoltarea lor.

Zilele de odihnă permit, de asemenea, ca articulațiile să scape de presiune, în cazul genunchilor și al șoldului, atunci când alergăm. Așadar, câteva zile fără alergat, mai precis câteva zile de odihnă, ar putea ajuta la prevenirea accidentelor.

Odihna, nu te va face să stagnezi și îți poate oferi o pauză mentală necesară. O zi liberă vă poate ajuta să rămâneți motivați pentru următoarea alergare.

Există mulți factori care pot determina cât de mult este nevoie de odihnă inclusiv vârsta, nivelul de antrenament la care corpul face față cu brio, forma fizică, obiectivele etc.

Cu alte cuvinte, fiecare din noi are un mod diferit pentru care se va odihni. Unele persoane au nevoie de foarte puțin timp pentru a se odihni, dar este posibil ca alte persoane să aibă nevoie de câteva zile libere pe săptămână.

Variați intensitatea exercițiilor

A varia intensitatea exercițiilor în timpul antrenamentelor este important din mai multe motive. În primul rând, dacă veți varia intensitățile alergării, veți putea să alergați mai multe zile pe săptămână, lucru mai greu de atins dacă veți alerga în același ritm. Unele zile de „odihnă” ar putea să se transforme tot în antrenamente, dar atunci este vorba despre un ritm mai lent și de o distanță mai scurtă.

Există diferite metode pentru a stabili un program de antrenament care să se bazeze pe ritmul cardiac sau pe efortul perceput. Cele mai multe linii ginerale se referă la faptul că zilele de antrenament ușor trebuie să alterneze cu cele în care intensitatea antrenamentelor este mai mare. Chiar dacă variați intensitatea alergării, este posibil să aveți totuși nevoie de zile ce nu implică alergarea.

Antrenament dublu

Existența unor zile complet libere poate permite tonifierea musculară echilibrată și întărirea zonelor slabe din corpul dumneavoastră. Efectuarea aceluiași tip de exercițiu în mod repetat poate crește riscul de rănire, mai ales dacă nu faceți pauză în niciuna din zile.

Antrenamentul mixt poate fi considerat orice exercițiu care nu implică alergare. De exemplu, ar putea consta în ciclism, drumeții, urcarea de trepte, bicicletă eliptică etc. Veți lucra mușchii în continuare, dar în mod diferit. Susținerea antrenametului mixt poate contribui, într-adevăr, la reducerea riscului de rănire pentru unii oameni. Se poate, de asemenea, să ajute la consolidarea altor mușchi pe care alergarea nu îi vizează.

Antrenamentul de tonifiere nu ar trebui să fie neglijat, fiind considerat o parte importantă a unui program în derulare. În zilele în care nu alergi, te poți concentra asupra antrenamentului de forță care poate, de asemenea, să reducă riscul de rănire.

Concluzie

Alergarea în fiecare zi poate fi dăunătoare corpului tău întrucât este posibil să nu aloci corpului o perioadă adecvată dedicată odihnei pentru a putea reface mușchii și pentru a elibera presiunea supusă pe articulații. Unii dintre noi pot alerga în fiecare zi fără probleme, dar acest lucru nu este general valabil

Zilele de odihnă pot fi definite ca zilele în care te antrenezi mult mai lent, zile complet libere sau zile în care practici alte forme de antrenament, în locul alergării. În cele din urmă, este cel mai important să-ți asculți corpul înainte de a decide dacă ai nevoie de o zi libera sau nu.

Verifică preț bandă alergat aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *