Doua fete care se antreneaza dimineata.

De ce ar trebui să îți începi ziua cu exerciții fizice

Exercițiul fizic are numeroase beneficii pentru sănătate, dar cei care pot face exerciții fizice dimineața se pot bucura și de avantajele antrenamentului matinal.

Cele mai importante 10 beneficii ale exercițiului fizic efectuat dimineața, potrivit cercetărilor, sunt prezentate mai jos.

1. Te energizează pentru ziua care te așteaptă

În loc să-ți bei cafeaua din dorința de a avea energia necesară pentru a ajunge la timp la birou, exercițiile fizice dimineața îți pot oferi acea explozie de energie de care ai nevoie ca să fii în mișcare prin eliberarea de endorfine și a altor hormoni care te fac să te simți bine.

De asemenea, spre deosebire de energia dată de cafea, energia din exercițiu fizic tinde să dureze pe tot parcursul zilei, mai degrabă decât să aluneci în butoiul cu letargie pe la mijlocul dimineții. Fie că este vorba de o alergare pe străzile goale sau de o ședință de sport la sala de fitness cu un fundal muzical energizant, nu există niciun dubiu că activitatea fizică înainte de a-ți începe ziua îți va da energie și te va pregăti să înfrunți orice îți rezervă ziua.

2. Îți limpezește/curăță mintea

Exercițiul fizic poate fi o modalitate foarte bună de a te detensiona și de a elimina stresul și îți oferă timp de reflexie. Deși este diferit pentru fiecare în parte, mulți oameni consideră că exercițiile fizice sunt cel mai bun mod de a reduce stresul din viața lor și de a fi mai calmi și mai productivi.

Exercițiul de dimineață este o modalitate excelentă de a alunga problemele și stresul din ziua precedentă și de a-ți curăța mintea pentru a începe noua zi într-o notă mai pozitivă.

3. Îți lasă ziua liberă ulterior

Exercițiile fizice dimineața sunt minunate, deoarece este puțin probabil ca să intervină ceva care să te împiedice să le faci.

În timp ce intențiile tale bune de a merge la sală în pauza de prânz sau să faci jogging după muncă pot fi adesea împiedicate din cauza unor sarcini neprevăzute sau a angajamentelor de familie, aceste tipuri de distrageri sunt mult mai puțin probabil să apară devreme dimineața, ceea ce înseamnă că este mai probabil să fii capabil să-ți faci antrenamentul.

Antrenamentul efectuat înainte ca lumea să pornească la treabă lasă, de asemenea, timp pentru mai târziu în cursul zilei să faci diverse comisioane, să duci la îndeplinire  toate lucrurile esențiale care trebuie făcute în viață și chiar să te relaxezi, să te  întâlnești cu prietenii și să socializezi.

În general, acest lucru îți face ziua mai productivă și previne orice sentiment de vinovăție pe care o poți simți dacă renunți la mersul la sală pentru a te întâlni cu prietenii la o cafea sau de a merge la cumpărături.

4. Te motivează să fii sănătos toată ziua

Dacă-ți începi ziua într-o notă sănătoasă, este mai probabil să continui în această notă și pentru restul zilei.

În loc să anulezi toată munca grea pe care ai depus-o deja, este mai probabil să îți menții ziua sănătoasă, făcând alegeri alimentare mai sănătoase.

5. Te poate ajuta să dormi mai bine

În general, exercițiile fizice îmbunătățesc somnul, dar persoanele care se antrenează  seara pot constata că a fi activ atât de aproape de ora de culcare poate face dificilă relaxarea și implicit somnul.

Exercițiul fizic dimineața elimină acest risc, dar îți permite totuși să obții beneficiile pe care exercițiul fizic le aduce obiceiurilor legate  de somn.

6. Ești proaspăt, astfel încât te poți antrena mai intens

După o zi lungă la serviciu ești adesea obosit, iritabil și îți lipsește energia necesară pentru a ajunge la sală și a te antrena din greu.

La sfârșitul unei zile, există întotdeauna tendința de a te îndrepta spre canapea și televizor, în loc să te antrenezi, sau să alegi o opțiune de antrenament mai ușoară, deoarece te simți obosit.

Dimineața, cu toate acestea, ești reîmprospătat și reîncărcat cu energie după o noapte de somn și, de aceea ai destulă energie pentru a da tot ce ai mai bun în timpul antrenamentului.

Acest lucru poate duce la rezultate mai bune, fie că este vorba de slăbit sau de îmbunătățiri de timp sau de rezistență, dacă acesta este obiectivul tău.

7. Ai putea arde mai multă grăsime corporală

Un studiu recent a sugerat că cei care se antrenează înainte de micul dejun ard cu până la 20% mai multă grăsime corporală decât cei care lucrează după ce au mâncat.

Ambelor grupuri li s-a dat același milkshake (băutură pe bază de lapte) de refacere  după antrenament.

Ei au descoperit că participanții care nu au mâncat înainte de antrenament în ziua respectivă mai târziu nu au mâncat mai mult pentru a compensa lipsa de aport alimentar de mai devreme și, prin urmare, au avut un aport de mai puține calorii și au pierdut mai mult în greutate.

8. Îmbunătățește disciplina

Ca să tragi de tine să te dai jos din pat în zori necesită multă auto-disciplină și este foarte ușor să alegi calea ușoară și să te bagi înapoi în patul tău călduros, mai ales în lunile reci și întunecate de iarnă.

Dacă te mobilizezi să faci efortul de a ieși afară, îți sporești autodisciplina, care se poate reflecta și în alte domenii ale vieții tale, fie în muncă, fie pe plan personal.

9. Ajută la dezvoltarea unui stil de viață sănătos

Oamenii care se trezesc devreme pentru a face exerciții fizice au, în general, stiluri de viață rezonabil sănătoase, datorită faptului că este nevoie să facă anumite alegeri sănătoase pentru a putea să se trezească devreme în fiecare dimineață.

Cei care se antrenează dimineața, în general merg la culcare mai devreme, deoarece au nevoie de somn pentru a compensa somnul pe care nu-l mai au dimineața și, prin urmare, sunt mai puțin susceptibili să aibă probleme cu gustarea de seară formată din alimente nesănătoase sau cu consumul de alcool.

10. Este posibil să vă facă mai sensibil la insulină.

Un studiu din 2010 a sugerat că exercițiul fizic făcut pe nemâncate, de exemplu înainte de micul dejun, poate crește sensibilitatea la insulină și poate îmbunătăți toleranța la glucoză.

Acest lucru ar putea fi important în prevenirea diabetului de tip 2 și, de asemenea, benefic pentru cei care se confruntă deja cu simptome de rezistență la insulină.

Trebuie menționat, totuși, că unii oameni care fac exerciții fizice pe stomacul gol se pot simți amețiți sau li se poate reduce performanța.

Dacă acesta este cazul tău, asigură-te că înainte de antrenament iei o gustare mică, cu un conținut scăzut de calorii, cu indice glicemic scăzut, cum ar fi o felie de pâine prăjită integrală sau o banană.

Verifică preț accesorii fitness aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *