Femeie apucând greutăți în timp ce se privește în oglindă

Cum să vă mențineți motivația pentru antrenament pe tot parcursul anului

A fi motivați să vă antrenați la începutul anului sau atunci când va stabiliți pentru prima oară obiective ale sănătății este destul de simplu. Cu toate acestea, menținerea motivației odată cu trecerea timpului este mai dificilă pentru majoritatea oamenilor. O influență pozitivă pe termen lung asupra sănătății necesită mai mult decât a face exercitii câteva săptămâni. Este nevoie de o dedicare constantă pe termen lung.

Pentru menținerea motivației după Anul Nou, urmați aceste sfaturi nu doar câteva săptămâni ci tot anul.

Scrieți obiectivele

Când începeți să faceți exerciții, motivația trebuie să fie mereu cu dumneavoastră. Totuși, pe măsură ce timpul trece, motivația de a va antrena devine tot mai slabă.

Alte angajamente devin prioritare și este din ce în ce mai dificil să va faceți timp pentru exerciții. Fie scăderea în greutate, alergarea mai rapidă sau creșterea masei musculare va reamintesc în mod constant motivul pentru care exercițiile fizice ar trebui să fie o prioritate.

Scrierea obiectivelor va poate aminti pe parcursul anului de ce faceți exerciții.

Scrieți obiectivul antrenamentului și păstrați nota într-un loc unde o puteți vedea mereu. Când apare tentația de nu mai susține exerciții, citirea obiectivelor va adăuga o motivație suplimentară și astfel veți continua.

Faceți din exerciții o prioritate

Exercițiile reprezintă o prioritate  la începuturi, atunci când sunteți motivați. Cu toate acestea, pe măsură ce trec săptămâni și luni din anul calendaristic, exercițiile fizice pot coborî poziții importante în clasamentul priorităților dumneavoastră.

Cheia menținerii motivației pentru antrenament de-a lungul anului este de a face din exerciții o prioritate a dumneavoastră din ianuarie pana în decembrie.

Programați sesiunile de exerciții și notați-le în calendar. Stabiliți clar și limpede  în mintea dumneavoastră că timpul de antrenament este la fel de important ca orice altă întâlnire sau prioritate.

Dacă sunteți nevoiți să faceți o modificare, reprogramați-o în calendar. Continuați această rutină de la începutul anului până la sfârșit și mersul la antrenament nu va mai fi o luptă pe măsură ce anul calendaristic se scurge.

Nu vă bazați pe sentimente

La începutul anului doriți să faceți exerciții pentru că sunteți motivați. Totuși, pe măsură ce hotărârea de Anul Nou devine mai puțin importantă, nu veți mai avea chef de antrenament în unele zile, ceea ce e normal.

Nu decideți privind exercițiile fizice bazându-vă pe sentimentele dumneavoastră deoarece când nu aveți chef de exerciții fizice trebuie să fiți în continuare capabili să vă motivați și să ajungeți la antrenament.

În loc de a face exerciții pe baza sentimentelor sau nivelului motivației, antrenați-vă prin prisma obiectivelor setate și faceți din antrenament o prioritate.

Abordați exercițiile fizice precum o activitate automată, cum ar fi a manca, a dormi, a merge la serviciu, a munci în gradină etc. Aceste lucruri le veți face fără a fi „motivați” deoarece fac parte din sarcinile zilnice obligatorii.

Exercițiile pot pătrunde în categoria lucrurilor ce trebuie făcute indiferent de stare. În plus, după exerciții, nu veți regreta!

Începerea exercițiilor poate fi cel mai dificil pas. Așadar, dacă puteți depăși această fază, cresc șansele apariției motivației continue pe tot parcursul anului.

Sprijinul social

A avea un sistem de sprijin care să ofere motivație și încurajare când acestea va lipsesc poate fi de ajutor. Sprijinul social poate fi o motivație constantă pentru a susține exerciții; daca știți că vă întâlniți cu alte persoane pentru a face exerciții, va fi mai puțin probabil să săriți peste antrenament atunci când nu aveți chef să mergeți la sala de forță.

De asemenea, alte persoane va pot aminti obiectivele dumneavoastră și motivele pentru care faceți exerciții pe tot parcursul anului.

Sprijinul social va poate reoferi tăria necesară atunci când vreți să renunțați sau când sunteți frustrați ca nu avansați în drumul spre atingerea obiectivelor.

Un secret pentru atingerea oricărui obiectiv este perseverența pe termen lung. Pierderea motivației de a face exerciții la un moment dat poate periclita rezultatele chiar dacă pare ca nu progresați spre atingerea țintei stabilite.

Sistemul de sprijin social vă poate face sinceri în ceea ce privește ruina exercițiilor și dacă sunteți consecvenți. E ușor să săriți peste exerciții doar pentru că nu aveți chef, însă dacă trebuie să spuneți cuiva acest lucru, probabil vă va fi mai greu să săriți peste antrenament.

Concluzie

Menținerea motivației pentru antrenament tot timpul anului este necesară multor persoane.

Motivația pentru exerciții este mare în primele săptămâni ale lunii ianuarie, dar, din păcate, după aceea, dorința de a susține exerciții fizice poate deveni la fel de scăzută.

Pentru menținerea motivației pe termen lung, începeți să vă notați obiectivele.

Păstrați nota intra-un loc unde o puteți vedea permanent pentru a vă reaminti la fiecare pas de ce faceți exerciții.

Nu vă așteptați să faceți exerciții numai când aveți chef. Rutina exercițiilor trebuie să devină o prioritate și, dacă trebuie să anulați un antrenament, reprogramați-l în calendar.

În ultimul rând, trebuie să beneficiați de un sistem de sprijin social care să vă încurajeze, să vă ofere motivație suplimentară și responsabilitate. E ușor ca rutina exercițiilor să scape de sub control atunci când sunteți doar de unul singur, fiind mai ușor să vă descurajați.

Daca aveți oameni în viața dumneavoastră alături puteți lupta pentru împlinirea obiectivelor, aceștia vă pot ajuta să va mențineți pe drumul cel bun spre sănătatea optimă!

Verifică preț accesorii fitness aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *