Bărbat în vârstă lucrând genuflexiuni cu greutăți cu discuri

Cum să te motivezi pentru a începe sa te antrenezi din nou

De multe ori, din postura de antrenor, vei fi întrebat „Ce pot face pentru a rămâne motivat:”. Fiind un bun antrenor care dorește cu adevărat să-i ajute pe oameni să-și schimbe viețile în bine, răspunsul nu este niciodată ușor.

Care este motivația reală?

Pentru a obține rezultate deosebite în acest domeniu, indiferent dacă obiectivul tău este să începi o dietă de slăbire, să reduci grăsimea de pe abdomen, să acumulezi masă musculară sau să poți ridica multe kilograme, răspunsul este întotdeauna același.

Trebuie să înțelegeți că aveți nevoie de mai multă mișcare decât să alergați un kilometru, să faceți ridicări cu o ganteră sau să faceți flotări. Trebuie să existe un anumit nivel de dragoste și de dăruire pentru ceea ce faci.

Sigur, o melodie sau o poză te pot motiva să treci peste un antrenament, dar acest lucru nu reprezintă o motivație reală. Motivația reală de lungă durată trebuie să vină din interiorul tău, din sufletul tău; un mare vorbitor a spus cândva că „dacă nu crezi în tine însuți 100%, cine altcineva o va face?”.

Trebuie să-ți găsești propria motivație pentru a îmbunătăți acel lucru unic care te va conduce înainte, indiferent de cât de greu va fi. De-a lungul carierei mele de antrenor, motivația mea a fost întotdeauna aceeași, să inspir oamenii să-și îmbunătățească viața și să le arăt că nimic nu este imposibil.

Povestea mea

Am crezut întotdeauna că totul se întâmplă dintr-un motiv. Boala mea timp de 7 ani mi-a făcut viața lipsită de speranță și nedreaptă la acea vreme. Asta m-a lăsat la sfârșit epuizat, cântărind 54 de kilograme. Așa a început călătoria mea către persoana care sunt astăzi.

Știu cum este să te simți slab, bolnav și obosit. Să simți că obiectivul tău este imposibil și, indiferent de ceea ce faci, nu pari să te apropii de atingerea lui. Am petrecut săptămâni la rând în spitale și am avut multe intervenții chirurgicale și modificări de medicație pe parcurs.

Cu toate acestea, mai știu cum se simte să depășești o luptă de genul ăsta, să te ridici de jos și să continui să mergi mai departe. Amintiți-vă, chiar dacă se întâmplă să cădeți de șapte ori, asigurați-vă doar că vă ridicați a opta oară.

Și, când te ridici a opta oară este cu adevărat un sentiment minunat, mai ales atunci când depășești ceva ce anterior ai crezut imposibil. Amintiți-vă întotdeauna, indiferent de situațiile și momentele prin care treceți, va exista întotdeauna o modalitate de a trece peste ele și de a învinge.

Nu cunosc fiecare dintre obiectivele voastre, în afară de slăbit, însă îți pot spune acest lucru, dacă găsești adevărata motivație de care ai nevoie pentru a reuși, vei atinge aceste obiective. S-ar putea să nu știu fiecare luptă cu care te confrunți, dar dacă găsești acea motivație de a nu renunța, oricât de greu ar fi, până la urmă vei reuși.

Poate că încerci să slăbești 5, 9, 14, 23 sau 90 de kilograme.

Poate că încerci să renunți la un obicei nesănătos, cum ar fi fumatul.

Poate că încercați să vă îmbunătățiți sănătatea generală, astfel încât într-o bună zi să puteți alerga și juca cu nepoții voștri.

Poate că încercați să obțineți o formă fizică mai bună pentru a lucra în departamentul de poliție locală sau în armată.

Poate că încercați să vă îmbunătățiți condiția fizică pentru un sport anume sau să acumulați masă musculară.

Poate că încerci doar să găsești motivația de a studia pentru cariera ta.

Sau poate că încercați să depășiți o boală, așa cum am făcut eu.

Dacă veți crede că o puteți face, o veți face!

Sunt aici să vă spun că puteți face asta, puteți face orice. Găsiți doar motivația de care aveți nevoie  pentru a continua indiferent de ce se întâmplă și veți reuși.

Dar trebuie să realizezi și altceva foarte important: pe parcursul timpului în care lucrezi la atingerea obiectivului tău vor exista mereu oameni care îți vor spune că nu poți face asta.

Oamenii mi-au spus că nu voi ajunge niciodată la greutate corporală tonifiată de 90 kg după ce am fost bolnav atât de mult timp, mi-au spus că nu voi ridica 140 kilograme, dar am făcut-o.

Luați toate negativitatea pe care oamenii o orientează spre dvs. și folosiți-o drept combustibil suplimentar, de fiecare dată când ei spun că nu vă puteți îndeplini obiectivul, indiferent de care ar fi acesta, vedeți ceea ce spun ei ca pe un stimulent suplimentar pentru a realiza obiectivul pe care ți l-ai propus.

Când am ridicat 57 kilograme și am spus cuiva că într-o zi voi ridica 140 de kilograme, mi-a spus că nu o voi face. Momentul a fost atunci când am știut că obiectivul meu este suficient de înalt pentru ca cineva să creadă că l-aș putea atinge vreodată. În plus, când mi-am realizat obiectivul, m-am simțit chiar și mai bine decât atunci când am știut că voi reuși.

Amintiți-vă că puteți face orice vă setați mintea să faceți, iar a slăbi nu este atât de greu precum spun companiile care încearcă să vă vândă produse pentru slăbit. Sunt sigur că ați îndeplinit sarcini mult mai grele în viață; tot ceea ce trebuie să faceți acum este să găsiți propria motivație personală și să o folosiți.

Acum că ați cunoscut motivația cea mai importantă pe care va trebui să vă bazați pentru a reuși cu adevărat pe termen lung, este de asemenea esențial să rețineți că nu este nimic în neregulă cu stimulatorii de motivație pe termen scurt. Am inclus o listă de sfaturi mai jos, care vă vor ajuta, de asemenea, să vă creșteți motivația și să perseverați spre atingerea scopului propus.

5 sfaturi de motivație pentru succes

Țineți un jurnal de fitness

Nimic nu te va ține motivat de la o zi la alta cum ar fi să poți privi înapoi la antrenamentele din ultimele luni și să vezi cât de mult te-ai îmbunătățit. Sau să te uiți înapoi la măsurătorile din ultimele luni și să vezi câți centrimetri ai pierdut în total.

Implică-i pe alții

Pierderea în greutate, la fel ca majoritatea lucrurilor pe care le întreprinzi în viață, se face cel mai bine împreună cu alții, indiferent dacă ei sunt colegi de serviciu, prieteni sau familia ta.

Anunță care sunt obiectivele tale

Informarea prietenilor și familiei despre obiectivele pe care le aveți vă va ajuta să vă străduiți mai mult pentru a le atinge decât dacă țineți obiectivele doar pentru voi. După cum am menționat în ultimul sfat, implicarea celorlalți este întotdeauna un lucru pozitiv până la urmă, chiar dacă ei nu ni se alătură. Este de ajutor să le spuneți obiectivele pe care le aveți și datele când ar trebui să le atingeți.

Evitați negativitatea

Așa cum am spus înainte, vor exista întotdeauna oameni care vă spun că nu puteți face ceva sau că este imposibil. Fie evitați acești oameni, fie le spuneți că nu aveți timp pentru negativitatea lor și să sperăm că se vor opri. Ați dori un partener de afaceri care vorbește constant despre modul în care cariera voastră va eșua?

Ascultați muzică motivantă și citiți citate pozitive

Acest lucru poate suna banal, dar multe studii au arătat că ascultarea muzicii și citirea citatelor pozitive ajută indivizii să performeze și să facă mai bine ceea ce își propun. Trebuie să folosiți fiecare avantaj pe care îl dețineți pentru a vă asigura că vă atingeți obiectivul final. Muzica vă ajută întotdeauna să obțineți starea necesară pentru a face alt antrenament dificil.

Verifică preț greutăți fitness aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *