Doua femei care se antreneaza.

Cum să te antrenezi regulat

Atunci când te antrenezi, mai ales când începi prima dată, este esențial să fii consecvent în ceea ce faci pentru a obține rezultate bune.

La fel ca în cazul unei diete sănătoase, exercițiul fizic nu este un lucru pe care îl poți face doar o dată pe lună și să speri să obții recompense, ci trebuie făcut în mod regulat, pentru a îmbunătăți condiția ta cardiovasculară, pentru a pierde în greutate și pentru a-ți dezvolta mușchii.

Consecvența este importantă și pentru a preveni accidentarea. Dacă nu te antrenezi timp de săptămâni întregi, apoi vii la sală ca să recuperezi, este posibil să-ți afectezi corpul într-un fel oarecare, pentru că el nu este obișnuit să se antreneze.

Cu toate acestea, dacă faci exerciții fizice în mod regulat, corpul tău se adaptează și devine mai puternic și mai capabil de antrenamente intense. Exercițiul fizic regulat ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de stres și îți oferă timp pentru a te relaxa, astfel încât poate fi benefic atât pentru sănătatea ta fizică, cât și pentru cea mintală.

Să fii consecvent în antrenamentul tău depinde de puterea voinței, precum și de planificare atentă și motivație. La început poate fi dificil să dezvolți un antrenament  regulat, deoarece oamenii amână de multe ori și sunt descurajați atunci când reîncep să facă exerciții fizice după o pauză sau pentru prima dată.

Primele câteva săptămâni ale oricărui program de antrenament sunt întotdeauna dificile, dar dacă te străduiești să dezvolți o activitate fizică regulată de la început, mai târziu va fi mult mai ușor și vei vedea mult mai repede beneficiile muncii tale susținute.

Cum să faci antrenamente regulat

Începe cu puțin

Dacă îți începi antrenamentul cu greutăți cu sarcină mare sau cu serii de cardio intense care te lasă într-o lume a durerii, este puțin probabil să faci acest lucru în mod regulat.

Dacă începi cu un antrenament care nu este potrivit pentru nivelul tău de fitness, ai găsit cea mai rapidă modalitate de a te asigura că nu te vei întoarce niciodată, așa că în schimb alege să începi într-o cheie mai joasă și astfel să-ți oferi spațiu pentru a te pregăti.

Încercă să alegi un antrenament care ți se pare plăcut, deoarece ai mai multe șanse să faci acest lucru în mod regulat și să-ți fie ușor. Acest lucru îți oferă, de asemenea, spațiu pentru a dezvolta obiective viitoare, care au nevoie de motivație. Dacă începi cu puțin, vei preveni accidentările cauzate de suprasolicitarea – prea mult și prea curând – a corpului tău nepregătit.

Să ai un plan de rezervă

Chiar și cele mai bune planuri de pregătire a unui antrenament sunt uneori greșite și este destul de obișnuit ca viața să intervină în calea antrenamentului tău. Pentru a lucra în continuare consecvent, regulat, luând în calcul întreruperile inevitabile, este o idee bună să ai un plan de rezervă.

De exemplu, dacă nu poți participa la clasa ta obișnuită de la sală din cauza unui angajament de muncă, îți propun să ai un antrenament alternativ care poate fi făcut rapid și ușor acasă, când în sfârșit te întorci de la serviciu.

O minge de fitness, un extensor sau o coardă de sărit sunt achiziții simple care îți permit să te antrenezi oriunde în orice moment, fie că ești acasă în timp ce copiii dorm sau într-un hotel în timpul unei călătorii de afaceri.

Videoclipurile cu antrenamente sunt bune din acest motiv, și devine mai motivant să faci uz de ele  decât pur și simplu să te antrenezi singur/ă.

Stabilește un orar si un program

Dacă îți stabilești un program de antrenament la anumite ore, poate fi mai ușor să te antrenezi regulat. Rezervă-ți un anumit interval de timp, de cel puțin trei sau patru ori pe săptămână, care să fie dedicat antrenamentului și doar antrenamentului, și ai mai multe șanse să-l duci la îndeplinire.

Dezvoltarea unui program care implică exercițiu fizic, adică să te trezești devreme și să mergi la alergat, poate fi dificilă la început, dar după un timp vei descoperi că o faci fără să te gândești și, de fapt, nu te vei simți bine dacă nu o faci.

Dacă respectarea orelor din programul tău este dificilă pentru tine, înscrie-te la o clasă de antrenament în grup la care ești obligat/ă să vii la o anumită oră sau angajează un antrenor personal.

Știind că ai plătit pentru antrenament în avans poate fi o motivație suficientă de a te duce acolo, chiar dacă nu îți dorești cu adevărat.

Fii realist

În mod similar cu a începe cu puțin, este esențial să fii realist în ceea ce poți realiza prin antrenamentul tău. Stabilește-ți anumite obiective pentru a fi motivat, dar asigură-te că acestea pot fi atinse.

Pentru majoritatea persoanelor abdomenul cu pătrățele (6 pack abs) sau coapsele fără grăsime nu se vor întâmpla niciodată, așa că stabilirea acestui tip de scopuri te poate determina să-ți pierzi motivația când nu obții ceea ce-ți dorești.

Poate fi util să te consulți cu un antrenor personal pentru a stabili anumite obiective personale care sunt adecvate pentru tine și timpul pe care îl ai pentru antrenament.

Motivează-te tu însuți

Cel mai mare motiv pentru care oamenii încetează să se antreneze este lipsa motivației sau plictiseala. Este ușor să dai vina pe alte lucruri, dar când vine vorba de asta, dacă vrei să te antrenezi și te-ai decis să faci asta, vei găsi timpul și energia necesare pentru a acționa.

Motivația continuă este cheia consecvenței antrenamentelor (să te antrenezi regulat), deci descoperă ce te motivează pe tine, pentru a avea cele mai bune rezultate.

Cea mai bună motivație este ca antrenamentul pe care îl alegi să fie unul care îți face mare plăcere, deci găsește un sport care nu este o corvoadă, ci este de fapt plăcut și interesant pentru tine.

Alăturându-te unei echipe sau antrenându-te cu prietenii poate fi o motivație grozavă de asemenea și de multe ori antrenamentul ajunge să se transforme  într-un motiv de distracție.

Obiectivele mici realizabile care pot fi modificate pe măsură ce le atingi sunt o modalitate excelentă de a te motiva tu însuți, la fel ca și recompensele pe care ți le stabilești pentru atingerea obiectivelor tale de antrenament, dar să ai în vedere ca recompensele să nu fie legate de mâncare sau vei anula toată munca grea pe care ai depus-o în timpul antrenamentelor.

Participarea la o cursă sau într-o competiție poate, de asemenea, să  declanșeze spiritul tău competitiv și să-ți ofere motivație suplimentară.

În cele din urmă, antrenându-te în mod constant, consecvent ține de propria ta capacitate de a-ți planifica antrenamentele și de a te motiva pe tine însuți să continui, așa că găsește ceea ce te motivează cel mai mult și folosește acest lucru în avantajul tău.

Verifică preț smartwatch-uri fitness aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *