Fata care face exercitii fizice la sala.
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Cum să te antrenezi când ești deprimat

Exercițiul vă poate ajuta să vă îmbunătățiți starea de spirit atunci când vă simțiți deprimat datorită eliberării unor substanțe în creier numite endorfine. Aceste endorfine vă pot face să vă simțiți bine, deoarece ele creează efecte euforice în creier.

Cu toate acestea, chiar dacă există multe efecte pozitive din partea antrenamentului care poate ajuta la depresie, poate fi dificil să vă hotărâți să faceți sport atunci când sunteți deprimați. Adesea începutul poate fi cel mai mare obstacol.

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să faceți sport când sunteți deprimat.

1. Faceți ceea ce vă place

Nu treceți cu vederea acest sfat atât de scurt și la obiect. Dacă aveți de gând să faceți ceva ce vă place, veți avea mult mai multe șanse să duceți la bun sfârșit și veți avea mai multă motivație pentru a începe. Acest lucru nu înseamnă că exercițiul va fi întotdeauna ușor, dar înseamnă că trebuie să faci ceva de care să te bucuri.

Încercați exerciții fizice mai neobișnuite, mai ales dacă sportul pare să vă intimideze. Antrenamentul nu înseamna neapărat  să mergeți la sala de sport sau să alergați pe pistă. Gândiți-vă cum puteți petrece timp pe afară, cum ar fi cu bicicleta, jucând tenis sau mergând pe role. În loc să mergeți la o sală de gimnastică, puteți merge la cursuri de dans, arte marțiale sau orice altceva care e pe placul vostru.

2. Obiective mici și recompense

Atingerea unui scop poate fi satisfăcătoare și poate oferi motivație pentru a continua. Obiectivele mici pot duce la creșterea efortului și a motivației de a face sport atunci când sunteți deprimat. Un obiectiv poate fi la fel de simplu ca mersul pe jos timp de 10 minute, sau poate fi mai avansat ca ridicarea unei anumite greutăți.

Dacă aveți un scop major, cum ar fi terminarea unui maraton, împărțiți această provocare în țeluri mărunte. De exemplu, puteți planifica o cursă de maraton de 5000m, 10000m sau o jumătate din distanța maratonului pentru a vă oferi un scop palpabil asupra căruia să vă concentrați.

Pentru a avea o motivație suplimentară, atunci când atingi un obiectiv, oferă-ți o recompensă. Acest lucru nu trebuie neapărat să fie legat  de alimente, dar ar putea fi un masaj, un echipament sportiv nou, o manichiură etc.

3. Socializați în timpul exercițiilor fizice

A face sport alături de alți oameni poate face să evadezi din stări depresive. De asemenea, vă poate oferi motivație să ajungeți la toate antrenamentele. Unele cercetări susțin faptul că antrenamentul alături de o altă persoană sau în  grup vă poate ajuta să aveți un randament mai bun decât atunci când susțineți un antrenament de unul singur.

Antrenamentul  într-un cadru social poate fi făcut în diferite moduri, dar poți pur și simplu să te antrenezi alături de un prieten. De asemenea, poți lua parte la un grup de antrenament  sau poți apela la un antrenor personal. Exercițiul fizic poate încuraja socializarea și detașarea de singurătate, asociată cu depresia.

4. Schimbați exercițiile

Sportul, alături de monotonie, poate fi sinonim cu depresia. Este important să vă mențineți rutina de exerciții atunci când sunteți deprimați pentru a crește stimularea și motivația pentru exerciții fizice. Așa cum am scris mai sus, este esențial să faceți ceea ce vă place, dar adăugarea varietății este, de asemenea, foarte importantă.

Nu numai că varietatea este importantă pentru stimularea mentală, dar poate, de asemenea, să prevină rănirea cauzată de suprasolicitare. Nu doriți să aveți dureri ca efect advers al progresului sau să pierdeți din consistență.

Colegiul American de Medicina Sportiva (ACSM) recomandă, de asemenea, o combinație de aerobic (cardiovascular) si rezistență, flexibilitate si exercitii neuromusculare pe parcursul săptămânii. În urma orientării ACSM, puteți contribui la sporirea și echilibrul unui program de exerciții fizice.

5. Adaugă exerciții fizice la programul tău

Exercitiile fizice pot fi usor de amânat și e ușor să te convingi pe tine însuți  că nu ai timp sau energie pentru asta, mai ales dacă ești deprimat. Cu toate acestea, prioretizarea sportului este vitală. Programați antrenamentul în  calendarul sau în planificatorul de zi și tratați-l ca pe orice altă întrevedere. Dacă apare ceva, reprogramați-l în aceeași zi.

Nu vă bazați pe sentimente sau nivelul de motivație pentru a face exerciții fizice. Șansele sunt ca în cele mai multe zile să nu aveți chef de  sport  sau să optați pentru alte activități. Cu toate acestea, după ședința de antrenament, nu veți regreta timpul petrecut făcând sport  și s-ar putea chiar să vă ajute la depresie.

6. Atenționări

Dacă aveți  antecedente medicale sau sunteți afectați de boli cardiovasculare, discutați cu un medic înainte de a începe un program de exerciții fizice. Sportul poate fi benefic pentru sănătatea mentală, dar nu trebuie utilizat în locul medicamentelor. Vorbiți cu medicul dumneavoastră dacă aveți întrebări desprea starea de sănătate și suținerea exercițiilor fizice.

Concluzie

Sportul poate fi principalul inamic al depresiei deoarece exercițiile fizice pot avea multe efecte pozitive asupra acestei afecțiuni psihice. Deși exercițiile fizice nu ar trebui utilizate în locul medicamentelor, ar putea fi un instrument util pentru combaterea depresiei într-un mod sănătos.

Alegeți practicarea sportului preferat pentru a obține consecvență și motivație. Dansul, artele marțiale, rolele sunt variante interactive și interesante. Nu trebuie să fie o activitate anume.

Setați-vă  mici obiective și oferiți-vă mici recompense. Aceste obiective se pot schimba în timp ce progresați cu exercițiile fizice, iar stabilirea de recompense pe parcurs vă poate ajuta să vă motivați.

În loc să faceți sport singur, alegeți să practicarea acestuia cu un prieten sau cu un grup pentru a vă oferi sprijin și un antrenament mai productiv. În cele din urmă, asigurați-vă că adăugați ceva nou la programul de exerciții fizice, în loc să faceți același în mod repetitiv.

Verifică preț echipament sportiv aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Somon la cuptor cu salată

Ce este dieta pe bază de pește?

Peștele și fructele de mare sunt o sursă importantă de proteine, omega 3, minerale și vitamine. Majoritatea peștilor au un conținut scăzut de grăsimi și

Salată sănătoasă recomandată de nutriționist

Cum vă poate ajuta un nutriționist?

Un nutriționist (sau un dietetician) este un expert specializat în știința modului în care mâncarea pe care o consumăm are un impact asupra organismului. Acesta