Antrenamentele au numeroase beneficii pentru sănătate care depășesc beneficiile corporale cum ar fi beneficii mentale și emoționale. Un stil de viață sedentar poate crește riscul depresiei și poate crește riscul apariției unor boli cronice.
Efectuarea unor exerciții fizice poate fi ultimul lucru pe care îl dorești, atunci când ești depresiv. Totuși, jogging-ul poate ajuta în cazul depresiei sau al altor factori.
Iată câteva sugestii practice ce te vor motiva să te antrenezi chiar și atunci când ești deprimat.
Bucură-te că faci sport
Uneori exercițiul este văzut ca o povară sau alt lucru pe care trebuie să-l înduri. Cu toate acestea, exercițiul ar trebui să fie plăcut, și a face ceva ce îți place va crește, în mod natural, dorința ta de a merge la antrenament.
Gândește-te că acesta nu este un „exercițiu”, ci „mișcare”, dacă asta te ajută. Dacă mersul la o sală de gimnastică pare nerealist sau ultimul lucru pe care dorești să-l faci, găsește alte modalități de a face mișcare.
Exemple ar putea fi: mersul pe jos, mersul cu bicicleta, fotbalul, voleiul, baschetul, dansul, drumețiile, înotul etc. Schimbarea rutinei vieții va crește interesul pentru sportul respectiv și nu îl va face plictisitor și previzibil.
Antrenamentele în aer liber
Mișcarea în natură este un tratament de tip terapeutic pentru mulți oameni și are un efect stimulant. Cu cât există mai multă mișcare în natură, cu atât mai bine. Dacă soarele strălucește, profită de el și petrece-ți timpul practicând sport în aer liber.
Lumina soarelui este o sursă naturală de vitamină D, care poate avea un efect benefic în cazurile de depresie.
Cercetătorii afirmă că vitamina D poate fi determinantă pentru sănătatea mintală, iar legătura dintre vitamina D și depresia este încă studiată. Unele studii sugerează că există o corespondență între nivelurile scăzute ale vitaminei D și depresia.
Ascultă muzică în timp ce te antrenezi
A te concentra pe altceva în afara exercițiului fizic te poate ajuta să te miști. Ascultarea unei cărți în timpul mersului sau al antrenamentului te poate ajuta să adaugi o motivație suplimentară pentru a face exerciții.
Acest lucru poate, de asemenea, crește plăcerea de a începe antrenamentul, dar și de a-l continua. Încearcă să alegi o poveste de acțiune sau de aventură – poate vei dori să te antrenezi mai mult decât ai anticipat pentru a auzi mai mult din poveste!
Ascultarea muzicii poate aduce și mai mult entuziasm în antrenamente. Concentrează-te pe ascultarea tipului de muzică sau al povestirii pe care îl/o asculți atunci când te antrenezi. Dacă îți place să auzi emisiuni de radio, aceasta ar putea fi un mod plăcut pentru a-ți petrece timpul, dar și pentru a continua antrenamentul.
Antrenează-te împreună cu un prieten
Având o prezență amicală în timpul antrenamentului poate ajuta foarte mult și poate motiva pe oricine. Să relaționezi cu cineva în timpul unui exercițiu pe care ambii îl plac poate aduce emoții și bucurie ambelor persoane.
De asemenea, participanții se vor stimula reciproc și, drept urmare, le va fi mai greu să piardă o sesiune de antrenament atunci când știu că altcineva se bazează pe prezența lor. Dacă nu ai pe nimeni alături de care să alergi,te poți alătura unui grup deja format.
Setează-ți un obiectiv
Antrenamentele cu un obiectiv pot fi comparate cu „a ucide două păsări dintr-o singură lovitură” și, desigur, poți economisi și timp. Dacă trebuie să faci niște trasee locale, gândește-te la mersul pe jos sau la bicicletă pentru a le face. Acest lucru va oferi antrenamentului tău mai multă motivație. Nu poți renunța la jumătatea drumului, doar pentru că nu mai ai chef.
Trebuie să te vezi cu un prieten? Stabiliți un punct la jumătatea drumului și întâlniți-vă acolo. Dacă este prea departe pentru a te plimba sau a merge pe bicicletă, atunci poți parca mașina undeva în apropiere, pentru a depune un mic efort fizic.
Ajutați pe altcineva prin exercițiul tău
Un mod concret de ieși din depresie este să nu îți mai concentrezi atenția doar asupra ta și să ajuți pe altcineva. Există numeroase programe în care adulții fac echipă cu copii pentru a crea diverse activități.
Puteți câștiga bani pentru o organizație de caritate, înscriindu-vă la diferite maratoane. Acest lucru îți va oferi motivația de a te antrena pentru a ajuta alte persoane, lucru ce îți va oferi determinare și satisfacție.
Concluzie
Beneficiile practicării antrenamentelor includ și combaterea depresiilor. A face exerciții care îți plac reprezintă o strategie foarte importantă întrucât ar trebui să îți dorești să faci ceva plăcut cu adevărat.
Antrenamentele în aer liber sunt nu numai revigorante, dar pot stimula nivelul de vitamina D, ce ar putea avea impact asupra depresiei. Ascultarea muzicii, a unei cărți sau a unei emisiuni la radio atunci când faci mișcare poate fi o motivație bună și te va ajuta să te bucuri de antrenament.
Antrenamentul alături de un prieten îți poate da o motivație suplimentară și poți deveni mai responsabil. De asemenea, poți să fixezi un punct de întâlnire, de exemplu un loc din clădirea de birou, unde te vei întâlni cu un coleg pentru a bea cafeaua sau a merge până la magazin.
Orientează-ți atenția pentru a ajuta pe altcineva; antrenează-te pentru o cursă care strânge fonduri sau transmite mai departe aceste metode prin care o persoană poate scăpa de depresie.
Verifică preț căști audio fitness aici!