Cum să scapi de un corp în formă de pară

Trupurile oamenilor pot fi împărțite în două categorii: în formă de măr sau de formă de pară. În general, femeile au corpul în formă de pară, cu partea superioară și talia mai reduse, în timp ce coapsele și șoldurile sunt mai mari.

Bărbații au, de obicei, o distribuire a grăsimii în formă de măr, mai multe grăsimi fiind acumulate în jurul mijlocului. La femeile aflate după menopauză, poate fi întâlnită mai des o constituție corporală în formă de măr.

Se consideră că un corp în formă de pară implică un risc mai mic pentru boli cardiovasculare și diabet de tip 2 față de cel în formă de măr. Totuși, conform studiului realizat de UC Davis, a avea grăsime excesivă în partea de jos a corpului ar trebui să reprezinte o preocupare.

Cercetătorii au descoperit că celulele adipoase din mușchii fesieri pot spori, de asemenea, inflamația și pot crește riscul de rezistență la insulină. Acest lucru a fost surprinzător deoarece nu se cunoștea faptul că celulele grase din zona inferioară pot produce vreun rău organismului.

Zona în care corpul nostru depozitează grăsime depinde, în mare parte, de zestrea genetică și de hormonii sexuali. Pierderea în greutate, în general, te poate ajuta să devii mai suplu, indiferent de locul în care a fost depozitată grăsimea pe corp.

Cu toate acestea, nu putem determina reducerea grăsimilor prin exerciții și dietă. Oamenii vor pierde în greutate, în diferite locuri din corpul lor și, din păcate, nu putem izola zonele în care ne-am dorit ca grăsimea să dispară.

Vrei să pierzi din greutate în partea de jos a corpului, dar corpul tău este în formă de pară, nu prea aveți nimic special de făcut.

Vezi de asemenea: Care este cel mai bun exercițiu pentru corpul tău?

Pentru a slăbi, indiferent de forma corpului, este foarte important să aveți o dietă sănătoasă, să faceți exerciții fizice, să dormiți suficient, să aveți un nivel ridicat de hidratare și un nivel mai scăzut de stres.

Cardio

Cardio este o parte esențială a oricărui plan de menținere sau de pierdere în greutate. Exercițiul cardio poate să ardă caloriile în plus și, în mod special, exercițiul moderat poate ajuta organismul să utilizeze grăsimile ca sursă principală de energie.

Efectuarea unei combinații de exerciții cu intensități moderate și mai ridicate este cea mai bună pentru organism. Exercițiul cardio de intensiate mare este benefic deoarece arde calorii superioare, dar utilizează mai mult carbohidrații, ca sursă de combustibil.

Antrenamentul care combină exercițiile de intensitate ridicată cu perioade de odihnă poate revigora metabolismul pentru mai multe ore, după ce a fost practicat.

Necesarul de exerciții cardio pentru pierderea în greutate depinde de fiecare organism în parte.

Recomandarea generală este să faceți 150 de minute de exerciții cardio pe săptămână, dar pentru a pierde în greutate este necesar să efectuați mai multe exerciții față de acest barem.

Ambele tipuri de exerciții cardio vă pot ajuta să topiți din grăsime; totuși, amintiți-vă că nu puteți ști din ce zonă a corpului vețo arde grăsimi.

Antrenament de rezistență

Antrenamentul de rezistență vă poate ajuta să vă mențineți în formă și să vă păstrați masa musculară, în timpul pierderii în greutate.

Oamenii cu corp în formă de pară sunt, uneori, îngrijorați de exercițiile de rezistență pentru picioare sau fese deoarece nu doresc să-și dezvolte musculatura din acea zonă.

Cu toate acestea, persoanele cu corpul în formă de pară nu ar trebui să se ferească de creșterea masei musculare în partea inferioară a corpului.

Consolidarea părții inferioare a corpului poate contribui la creșterea tonusului muscular, iar exercițiile cardio pot mări mitocondriile din mușchii dumneavoastră. Aceste mitocondrii sunt folosite de mușchii dumneavoastră pentru a utiliza grăsimile, drept combustibil pentru corp.

Exercițiul de rezistență nu implică ridicarea repetată de greutăți mari. Exercițiile cu greutatea corporală și utilizarea greutăților moderate vă pot ajuta să obțineți un corp tonifiat. În cazul în care aparatele de fitness nu vă motivează să frecventați sala de forță, încercați să faceți unele exerciții de flexibilitate corporală, cum ar fi exerciții inspirate din balet.

Cei cu corpul în formă de pară au, de obicei, partea superioară a corpului de dimensiune mai redusă. Astfel, exercițiile de consolidare a brațelor, pieptului, spatelui și secțiunii mediane, îi pot ajuta să-și echilibreze corpul.

Rețineți că obiectivul general nu trebuie să fie doar atingerea unui anumit număr de exerciții; ar trebui să aveți în vedere, de asemenea, creșterea nivelului de rezistență și tonifiere.

Dieta

Deși există câteva site-uri ce promovează diete concepute pentru pierderea în greutate destinate celor care au corpul în de formă de pară, în prezent nu există cercetări care să susțină o dietă specifică mai bună pentru pierderea în greutate, dedicată acestor persoane.

Cu alte cuvinte, urmați indicațiile generale pentru pierderea în greutate, indiferent dacă aveți corpul în formă de pară sau de măr.

Fiți atenți la acele diete care promit rezultate rapide și ușoare în lupta cu kilogramele, în special pentru zonele cu probleme, cum ar fi șoldurile sau coapsele. Amintiți-vă că fiecare din noi pierde din greutate în mod diferit.

Concentrați-vă pe obținerea unei diete echilibrate, cu cantități mari de carbohidrați bogați în fibre, în proteine ​​și în grăsimi sănătoase pentru inimă.

Concluzie

Din păcate, nu puteți determina scăderea grăsimii corporale doar prin pierderea în greutate. Doar pentru că vă doriți să eliminați grăsimea depusă pe coapse, nu înseamnă că asta se va și întâmpla.

Pierderea de grăsimi este, în cea mai mare parte, determinată de genetică și există o mare varietate de zone ale corpului, din care oamenii pierd grăsimea în exces.

Nu te descuraja atunci când încerci să slăbești sau dacă vrei să-ți schimbi forma corpului.

Incorporarea exercițiilor de cardio și rezistență vă poate ajuta corpul să utilizeze grăsimea drept combustibil și, astfel, să consolideze tonusul muscular.

Nu evitați exercițiile de întărire a mușchilor corpului dumneavoastră doar pentru că nu doriți să vă creșteți masa musculară.

Nu este recomandat să acceptați dietele-minune care promit pierderea rapidă în greutate din anumite părți ale corpului. Urmați o dietă sănătoasă, echilibrată pentru sănătate!

Verifică preț suplimente pentru slăbit aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *