Persoana care doarme in pat.

Cum să lupți cu scuzele de a te antrena și să câștigi

Știm cu toții că ar trebui să facem exerciții fizice. Nu există nici o îndoială că a face  activitate fizică ne îmbunătățește sănătatea, bunăstarea mentală și ne face mai productivi și, în general, să ne simțim mai bine. Nu mai vorbim de avantajele legate de cum arătăm…

Cu toate acestea, în ciuda tuturor acestor avantaje, este ușor să găsești scuze pentru a sări peste antrenamente. Iată câteva dintre scuzele cele mai folosite și cum să le învingi pentru a-ți face rutina de exerciții fizice pe termen lung.

Nu am timp să fac exerciții fizice

Fă-ți timp. Acest lucru poate părea dificil, dar exercițiile fizice sunt esențiale pentru o sănătate bună și, prin urmare, merită să le acorzi prioritate.

Cu un loc de muncă, copii de care să ai grijă, treburi casnice și alte angajamente de îndeplinit, să-ți faci timp pentru a te antrena poate părea total imposibil, dar beneficiile pe care le obții dacă îți faci timp merită tot efortul tău.

În primul rând, ia în considerare activitățile pe care le faci și care nu sunt la fel de importante ca exercițiul fizic sau activitățile care pot fi combinate cu exercițiile fizice.

De exemplu, dacă te întâlnești cu prietenii o dată pe săptămână la o cafea sau la masă, ce-ai zice de o plimbare în parc împreună în schimb, să stați de vorbă despre ultimele noutăți?

Dacă te uiți la televizor ca o modalitate de a te relaxa după muncă în fiecare seară, încearcă să înlocuiești acest obicei cu un antrenament sau o plimbare de seară sau dacă într-adevăr nu dorești să pierzi un program, investește într-o bicicletă de fitness sau în niște greutăți pe care le poți folosi în fața televizorului.

Nu uita că exercițiile fizice te vor ajuta să te relaxezi și să te detensionezi.

O altă modalitate bună de a găsi un pic de timp suplimentar pentru a te antrena este să te trezești puțin mai devreme dimineața, chiar și un jogging rapid de 20 de minute înainte de serviciu poate face o diferență uriașă pentru sănătatea ta și nu va face o diferență prea mare pentru somnul tău.

O altă posibilitate este să te antrenezi în pauza de prânz sau după muncă, dar folosește acest timp cât mai eficient, mergând la o sală de fitness care este aproape de locul tău de muncă sau de casă, astfel încât timpul suplimentar de călătorie să nu-ți consume ziua.

Organizează exercițiul fizic cât mai eficient ca timp, făcând antrenament la intervale pentru a maximiza rezultatele într-un timp scurt, sau înscrie-te la o sală de fitness specializată în antrenamente rapide de aproximativ 30 de minute.

Nu-mi permit să mă înscriu la o sală de fitness

Nu este nevoie de un card de membru scump la o sală de fitness pentru a te menține în formă și sănătos. Ieși în aer liber și plimbă-te, aleargă sau mergi cu bicicleta pentru un exercițiu cardio rapid sau chiar sari coarda în casa sau în garaj dacă vremea nu este atât de bună.

Investește în câteva greutăți libere, într-un extensor (coardă de rezistență), într-o minge de fitness sau într-o saltea de exerciții și ai la tine acasă o sală de sport perfectă, la costuri reduse.

Videoclipurile de exerciții și yoga sunt, de asemenea, modalități excelente de a te menține în formă acasă și de aceea costurile sunt reduse.

Am o accidentare veche care continuă să mă deranjeze

Du-te să te vadă un profesionist. Renunțarea la exercițiul fizic pentru tot restul vieții din cauza unei accidentări vechi care te agasează este nerezonabilă și există o mulțime de soluții.

Obținerea de sfaturi profesionale te poate ajuta să-ți fortifici corpul pentru a suporta accidentarea și a reduce la minimum daunele pe care ea le produce, sau chiar la recuperare.

Chiar dacă accidentarea ta nu poate fi rezolvată, există șanse să poți face anumite exerciții fizice, cum ar fi înotul sau alte sporturi cu impact scăzut, așa că vorbește cu un fizioterapeut sau cu un medic și vezi ce îți recomandă aceștia.

Este prea frig / cald / umed / cu vânt pentru a face exerciții fizice

Dacă nu trăiești într-unul dintre acele locuri încântătoare, unde vremea este de 22 de grade Celsius și 364 zile însorite pe an, vremea joacă un rol în programul tău de exerciții fizice.

Dar, mai degrabă decât să folosești caracteristicile vremii drept scuză pentru a lipsi de la antrenament, ai putea să le consideri o provocare.

Îmbracă-te gros și ieși la un jogging pe vreme umedă  și rece, ceea poate fi uneori revigorant, iar alergatul contra vântului reprezintă un antrenament de rezistență excelent.

Desigur, există situații în care nu este atât de înțelept să faci pe curajosul cu natura, iar zăpada, gheața, temperaturile extreme etc. pot determina o pauză de la  activitățile în aer liber.

În acest caz, du-te la o sală de fitness sau la o clasă de grup care se desfășoară înăuntru sau organizează-te pentru antrenamente la domiciliu cu câteva recuzite utile, cum ar fi benzile elastice de rezistență pentru fitness și o minge de fitness.

M-am antrenat mult săptămâna trecută

Ideea este că exercițiul fizic este ceva ce faci în mod regulat și pe care clădești mai mult pe măsură ce devii mai în formă și mai puternic.

Dacă vezi o săptămână bună de antrenament ca pe o scuză pentru a renunța la antrenament în următoarea, nu vei face niciodată progrese și nu vei avea rezultate.

Încearcă să-ți formezi un obicei care înseamnă că antrenamentul face parte din programul tău zilnic indiferent de ce se întâmplă, cel puțin trei zile pe săptămână minim, apoi poți adăuga ședințe suplimentare dacă ai o săptămână bună sau ai mai mult timp.

Sunt prea obosit să fac efort

Somnul este cu siguranță important pentru sănătatea noastră și este adesea foarte tentant să folosim acest argument pentru a justifica o jumătate de oră suplimentară se somn, mai degrabă decât să ieșim pe străzi pentru o alergare.

Cu toate acestea, nu uita că exercițiile fizice pun endorfinele în mișcare și pot stimula efectiv nivelul de energie, deci un antrenament poate fi exact ceea ce îți trebuie să te simțiți energizat și activ pe parcursul zilei.

Dacă în mod normal faci exerciții fizice seara, dar adesea te simți prea obosit, încearcă să schimbi asta, antrenându-te dimineața sau la amiază.

Dacă să te dai jos din pat dimineața este prea greu, fă efortul de a te culca puțin mai devreme și nu uita  că este posibil să te simți obosit dacă începi să te trezești mai devreme decât de obicei, totuși, dacă perseverezi, corpul tău se obișnuiește cu acest tipar și apoi îți va fi  mai ușor.

Exercițiul fizic este plictisitor

Așadar, găsește să faci ceva care îți place. A persevera pe o bandă de alergare sau a ridica greutăți, care ar putea să funcționeze pentru unii oameni, nu este pe gustul tuturor, așa că găsește o activitate care să îți facă plăcere și este mai probabil să continui să o faci.

Există o cantitate imensă de activități care pot ajuta la îmbunătățirea nivelului de fitness și sănătatea, așa că sunt șanse să descoperi una pe care nu o vei considera plictisitoare.

Dacă îți plac activitățile mai interactive, alătură-te unei clase de aerobic sau de dans, iar dacă ești competitiv, încearcă sporturi de echipă sau de competiție, cum ar fi tenisul.

Dacă preferi să fii în aer liber, mergi la o plimbare cu bicicleta sau dacă îți place ceva diferit, încearcă dansul la bară sau zumba. Cerul este limita, deci nu trebuie să te plictisești.

Oricum o să renunț în câteva săptămâni

O atitudine negativă nu este niciodată o modalitate bună de a începe un program de exerciții fizice și de a continua să-l faci. Stabilește obiective realiste mici care să te motiveze să continui și nu este nevoie ca aceasta să fie o scuză.

Obiectivele ar putea include să iei parte la o alergare necompetitivă, de plăcere sau caritabilă, să pierzi câteva kilograme, să scazi o mărime a rochiei sau să-ți îmbunătățești timpul pe o distanță determinată. Privește exercițiul fizic ca pe un angajament pe termen lung și va deveni unul.

Trebuie să am grijă de copii

Nu există niciun motiv pentru care nu poți face exerciții fizice împreună cu copiii, așa că această scuză nu prea stă în picioare. Și copiii au nevoie de exerciții fizice, așa că mergi cu ei în parc și jucați un joc de fotbal sau pur și simplu jucați-vă cu un frisbee (disc).

Mergeți la o plimbare cu bicicleta în familie sau duceți-i la piscina locală pentru câteva ture și nu uita că copiii mai mici pot fi întotdeauna puși într-un cărucior pentru un antrenament de rezistență suplimentar.

Unele săli de fitness oferă îngrijire de zi pentru copiii mai mici, iar adolescenții se pot bucura să facă o clasă cu tine, cum ar fi yoga sau Pilates.

Oricum nu face nicio diferență

Această scuză nu este de succes, deoarece chiar dacă nu observi rezultate vizibile, cu siguranță îi faci un bine corpului tău. Nu uita că schimbările vizibile, în special în ceea ce privește greutatea, durează timp și stăruință și nu se vor întâmpla peste noapte.

Uneori, măsurătorile circumferinței taliei sau mărimile rochiei sunt o modalitate mai bună de a evalua rezultatele, deoarece greutatea poate fi afectată de compoziția corpului și dacă îți crești masa musculară prin antrenament s-ar putea să nu se vadă pe cântar.

Nu uita că schimbările fizice sunt doar o parte din motivul pentru care faci exerciții fizice și că antrenamentul este bun pentru sănătatea ta generală, bunăstarea mentală și starea de spirit, deci întotdeauna face diferența.

Verifică preț saltele fitness aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *