Barbat si femeie care fac yoga.

Cum să fii în formă și sexy (5 metode distractive)

Pentru mulți oameni, gândul de a se plimba pe o banda de alergare sau de a ridica seturi interminabile de greutăți nu îi motivează când vine vorba de a fi în formă.

Cu toate acestea, nu există niciun motiv pentru care să fii în formă și să faci exerciții fizice ar trebui să fie în vreun fel monoton, plictisitor sau ceva de care te îngrozești.

Cei mai mulți dintre noi am mers la sala de fitness la un moment dat, doar pentru a fi vigilenți timp de trei săptămâni înainte de a ne pierde interesul și a reveni la o ședință foarte scumpă pe lună, ceea ce ne amintește de ce nu mergem la sală mai des.

Dacă găsești exercițiul fizic plictisitor și nu îți face plăcere, este puțin probabil să  continui pe termen lung, pentru că veți găsi întotdeauna o scuză pentru a face ceva care îți place mai mult.

În plus, atunci când exercițiul fizic nu se face regulat, devine mult mai greu de făcut atunci când chiar facem efort, ceea ce poate duce de asemenea la o atitudine de tipul „nu mai fac niciodată”.

S-au dus însă zilele, când era necesar să faci față plictiselii sau durerii pentru a fi în formă și sănătoși, iar acum există sute de tipuri de clase, grupuri și diferite tipuri de exerciții fizice dintre care poți să alegi.

De la o plimbare plăcută în parc, cu un grup de persoane care îți seamănă, până la o clasă de biciclete de înaltă intensitate care scoate din tine latura competitivă în mod natural, există câte ceva pentru toată lumea.

Iată câteva dintre cele mai populare moduri distractive de a fi în formă.

Yoga

Yoga este o modalitate excelentă de a intra în forma fizică dorită și de a elimina stresul în același timp.

Pozițiile / posturile implicate într-o ședință de yoga ajută la îmbunătățirea flexibilității, a forței și a tonificării corpului tău, în timp ce atmosfera calmă curăță mintea.

Deoarece yoga este mai mult un antrenament de forță, mai degrabă decât unul bazat pe cardio, nu este cel mai mare arzător de calorii, însă cu toate acestea, forme mai intense, precum Bikram și power yoga oferă un potențial mai mare de ardere a energiei, deoarece implică menținerea de poziții / posturi complexe pentru perioade mai lungi de timp.

Yoga face, de asemenea, o grozavă activitate de forță, combinată cu o activitate cardio pentru a întinde mușchii și a tonifica corpul fără a apela la greutăți mari.

Yoga este adecvată pentru orice nivel de pregătire, deoarece clasele sunt de obicei adaptate la niveluri diferite și pe măsură ce devii mai bun poți alege o clasă mai dificilă care oferă mai multă provocare.

O clasă obișnuită de o oră de yoga arde aproximativ 258 de calorii la o persoană de 70 de kilograme, cu beneficiile adăugate de forță, flexibilitate și tonifiere.

Citește și: Te ajută yoga să slăbești?

Zumba

Această alternativă distractivă la antrenamentele convenționale cucerește lumea ca o furtună.

Descrisă ca o „petrecere dansantă de fitness pentru arderea de calorii, plină de veselie, eficientă, inspirată din dansul Latino și ușor de executat”, este ușor de înțeles  de ce atât de mulți oameni preferă acest tip de activitate fizică față de alte exerciții fizice mai tradiționale.

Cursurile de Zumba sunt un mix în viteză de dans și mișcări de aerobic, desfășurate  într-un ritm alert, oferind mai mult senzația că ești într-un club de dans decât că te antrenezi.

Deși dansul nu este pe gustul tuturor, Zumba a fost adaptată la diferite cerințe, grupe de vârstă și niveluri pentru a ne asigura că există ceva distractiv pentru toată lumea.

Există adesea clase special concepute pentru a tonifica, pentru a arde calorii și există chiar și o versiune distractivă doar pentru copii.

Pentru a face Zumba cu prietenii sau chiar în intimitatea propriei tale case cu versiuni bazate pe Wii, acesta este, fără îndoială, un antrenament care îți va face inima să pompeze fără ca tu să simți măcar că faci exerciții fizice.

Un antrenament de o oră cu zumba arde aproximativ 550 de calorii la o persoană de 70 de kilograme dacă este efectuat la intensitate medie.

Citește și: Pierzi în greutate cu Zumba

Pilates

Acest antrenament distractiv este potrivit pentru oameni de toate nivelurile de fitness (de formă fizică) și poate ajuta la creșterea gamei de mișcare, flexibilitate, forță, rezistență și chiar poate fi îmbunătățită circulația și postura.

Sistemul de exerciții de forță și întindere (stretching) este conceput pentru a crește  flexibilitatea și a mobiliza mușchii trunchiului.

Cele șase principii esențiale ale Pilates sunt concentrarea, controlul, centrarea, respirația, mișcarea continuă și constantă, precum și precizia, toate contribuind la construirea unui corp mai puternic, care se mișcă mai eficient, cu un impact minim.

Combinația de exerciții fizice, fie pe saltele, fie la aparate, reprezintă un antrenament bun pentru toate grupele musculare, ceea ce duce la un corp mai slab.

O ședință de o oră arde aproximativ 180 de calorii la o persoană de 70 de kilograme.

Obligatoriu de citit și: Este Pilates indicat pentru pierderea în greutate?

Tabata

Acest antrenament japonez poate dura atât de puțin cât înseamnă patru minute, ceea ce îl face un mod ideal de exercițiu fizic pentru cei cu un program încărcat. Cu un interval de timp atât de scurt, cu siguranță nu ai timp să te plictisești!

Totuși, nu te lăsa păcălit, deși antrenamentul este scurt, vor fi cele mai istovitoare  patru minute din viața voastră.

Un exemplu de antrenament tabata ar putea fi opt sprinturi de 20 de secunde, cu intensitate foarte mare, cu 10 secunde de repaus între ele, timp de patru minute.

Un studiu care a utilizat acest tip de antrenament a fost realizat la studenții de universitate timp de șase săptămâni cu îmbunătățiri mai mari ale fitnessului aerobic decât un grup de studenți care s-au antrenat pe bicicletă timp de o oră într-un ritm moderat de același număr de ori.

Antrenamentul este versatil prin faptul că sprintul se realizează într-o varietate de moduri, nu doar folosind o bicicletă.

Pentru a arde câte de multe calorii dorești, poate fi necesar să crești timpul de la patru minute la puțin mai mult și trebuie să muncești din greu în timpul sprinturilor, dar este totuși un antrenament rapid și eficient în comparație cu alte tipuri de exerciții fizice.

Dacă este distractiv sau nu depinde probabil de persoana cu care faci antrenamentul  și de plăcerea ta pentru antrenamentul de mare intensitate, totuși, este atât de scurt încât nu este prea greu să te descurci cu disconfortul.

O serie de patru minute de Tabata arde în jur de 160 de calorii, dar s-a sugerat că arderea de calorii poate crește până la 780 din cauza consumului de oxigen în exces după exercițiu, ceea ce înseamnă că organismul consumă mai mult oxigen în perioada de după antrenament.

Obligatoriu de citit și: Intră în formă cu Tabata!

Dansul la bară

Deși acest tip de antrenament nu este pentru cei timizi, cu siguranță poate fi distractiv bine dacă nu îți este frică să te comporți liber și să te simți bine.

Acest exercițiu combină mișcări de dans, precum și mișcări mai tradiționale de  gimnastică, cum ar fi genuflexiuni, cu mișcări centrate pe bara verticală.

Aceste mișcări fac exercițiul la bară o modalitate variată de a te antrena fără să fie  niciodată plictisitor.

Dansul la bară se pretează să stabilească obiective mici și realizabile care te pot motiva să continui și să stabilești noi obiective pentru tine.

Dansul la bară funcționează într-o mică măsură ca antrenamentul la intervale și, astfel, poate fi un mod eficient de a arde calorii.

Nu numai asta, dar combină exerciții izotonice, unde mușchii opuși lucrează unul cu celălalt prin mișcări izometrice, unde mușchii împing împotriva unui obiect rezistent, fix.

De aceea este un antrenament minunat al întregului corp, care întărește, tonifiază și arde calorii.

Caloriile totale arse într-un antrenament vor depinde de intensitatea ședinței, de timpul antrenamentului și de greutatea corpului tău, dar se consideră că numărul de calorii arse este în medie de aproximativ 250 de calorii pentru o clasă de intensitate moderată.

Verifică preț saltele yoga/pilates aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *