Barbat care alearga pe banda.

Cum să arzi mai multe calorii pe banda de alergare

Eficiența este esențială. Stilul nostru de viață modern ne solicită să folosim cât mai bine fiecare minut. Deci, este de înțeles să vrei ca antrenamentul tău să fie productiv. Cu toate acestea, sănătatea nu este măsurată în câte calorii poți să consumi într-un minut.

Exercițiul este o modalitate excelentă de a ameliora tensiunea musculară și de a-ți elibera mintea. Deci prioritatea dumneavoastră ar fi să alegeți exercițiul care vă face să vă simțiți bine. Ori de câte ori urmați aceste sfaturi pentru a crește cantitatea de calorii consumate pe banda de alergare, trebuie să fiți moderați. Dacă vă creează disconfort, nu repetați acel exercițiu.

Cum să arzi mai multe calorii pe banda de alergare?

Înainte de a ajunge pe banda de alergare

 • Să mănânc micul dejun sau nu?

Acesta este întotdeauna un subiect controversat. Unele studii sugerează că micul dejun sporește arderea caloriilor pe parcursul zilei, ceea ce este minunat.

Alte studii sugerează că un antrenament fără carbohidrați consumați înainte învață corpul tău să folosească acizii grași drept combustibil în locul carbohidraților, ceea ce este benefic organismului.

Adevărul este că suntem, cu toții, foarte diferiți, iar ceea ce funcționează pentru cel mai bun prieten poate să nu funcționeze și pentru tine. Deci trebuie să observi singur dacă micul dejun îți face bine sau nu.

 • Cum să digeri mâncarea

Acest paragraf este, probabil, valabil pentru toată lumea. Pentru a efectua în mod optim antrenamente pe banda de alergat și pentru a arde mai multe calorii, stomacul nu trebuie să susțină procesul de digestie în acele momente. În funcție de cât de mult ai mâncat și de ceea ce conține masa, ai nevoie de mai mult sau mai puțin timp pentru o digestie corespunzătoare.

 • Antrenamentele de dimineață

Există multe avantaje în a te antrena de dimineață. Atunci vei profita de acțiunea hormonală. Vei fi mai concentrat în timpul zilei și mai odihnit pentru a te antrena și seara.

 • Să socializezi sau nu?

Antrenamentul cu un prieten îți distrage atenția? Sau te antrenezi mai mult atunci când un prieten aleargă împreună cu tine? Experimentează și fă tot ce crezi că te va determina să alergi mai mult pe bandă astfel încât să arzi mai multe calorii.

 • Ascultă muzică

O listă de melodii favorite îți poate relaxa mintea. Studiile au arătat că atunci când ascultă muzică, atleții au avut o percepție mai mică asupra nivelului de antrenament pe care-l efectuau. Înseamnă că poți face un antrenament mai greu, fără să te plângi de duritatea acestuia.

 • Efectuează întinderi dinamice

Întinderile dinamice sunt, de exemplu, mișcările de auto-îmbrățișare pe care înotătorii le fac înainte de a plonja în bazin. Corpul tău se mișcă în timp ce îți întinzi membrele, fiind un exercițiu de încălzire. Când utilizezi banda de alergare, organismul tău începe imediat să ardă caloriile fără a fi necesară vreun fel de încălzire.

 • Începe cu un antrenament de forță

Cu cât lucrezi mai multe grupuri musculare, cu atât vei arde mai multe calorii. Are sens, nu?

Pe banda de alergat

 • Înclinarea

O modalitate de a arde mai multe calorii, în timp ce ești pe banda de alergare, este de a crește înclinarea acesteia. Înclinarea simulează urcatul pe munte. Joacă-te cu butonul sus și jos.

 • Intervale

De asemenea, puteți face antrenamente cu intervale de viteză. Probabil ați auzit despre HIIT. Studiile au arătat că exploziile scurte (sprinturi), urmate de o perioadă de relaxare, sporesc sănătatea, indiferent de tonusul muscular. În plus, alternarea unor astfel de intervale se poate face foarte ușor pe banda de alergare. Antrenamentul capătă dinamism și nici nu vei conșitentiza cum trece timpul.

 • Antrenează-te mai mult timp

Stai pe banda de alergat mai mult timp, progresiv. Începe cu un volum de exerciții care îți pare rezonabil și adaugă câte un minut de fiecare dată când îl repeți. Cu cât te vei plusa mai des, cu atât vei consuma mai multe calorii.

 • Folosește-ți bratele

Îți place multitaskingul? În funcție de viteza cu care alergi, poți să faci un mic antrenament cu brațele sau chiar cu niște gantere. Cu toate acestea, fiți precauți. Acest tip de antrenament se poate solda cu un dezastru foarte ușor, mai ales atunci când ești începător.

În loc de banda de alergare

 • Variază

Ai observat toate aparatele fanteziste din sala de gimnastică? Nu trebuie să optezi tot timpul pentru banda de alergat, mai ales dacă ai folosit-o deja în mod obsesiv. Oferiți corpului noi mișcări, care ar arde mai multe calorii.

 • Aleargă în aer liber

Unii spun că alergarea pe bandă este extrem de plictisitoare. Să o mutăm în aer liber. Terenul neuniform, înclinația, coborârea, săritura peste rădăcini și fuga de câini, toate pregătesc diferite grupuri musculare și ard mai multe calorii decât dacă ai petrece același timp pe banda de alergare.

După ce ai terminat exercițiile de pe banda de alergare

 • Reîncărcarea după antrenament

Un antrenament nu se efectuează decât dacă te-ai alimentat corect. Antrenamentul nu se rezumă doar la a arde calorii, ci și educarea corpului spre a deveni mai puternic și mai eficient.

În timpul unui antrenament (dacă vei exersa suficient de intens), vei distruge țesuturi ce trebuie refăcute. Și dacă corpul tău nu are instrumentele necesare pentru a remedia pagubele, acest proces îl va lăsa mai vulnerabil. Pe termen lung, asta înseamnă că tonusul corpului scade și vei deveni mai puțin eficient.

Spor la alergat tuturor cititorilor noștri!

Verifică preț bandă alergat aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *