Cum poți să faci jogging pentru a pierde în greutate?

Dacă dorești să pierzi în greutate într-un mod sănătos, încorporarea exercițiilor fizice în stilul tău de viață este o necesitate. Jogging-ul este o alegere populară pentru pierderea în greutate deoarece poți arde un nivel ridicat de calorii și practicarea acestui sport poate fi încununată de foarte multe satisfacții.

Este important să îți amintești că, atunci când începi un program de jogging, dacă nu poți alerga, poți face plimbări până când corpul este gata de o alergare ușoară.

Iată câteva sfaturi și recomandări care trebuie urmate atunci când începi să faci jogging pentru a pierde în greutate.

Urmați un plan de antrenament

Un plan de antrenament îți va oferi detalii privind cât de mult, când și cât de repede poți alerga.

Un program de antrenament special pentru începători este recomandat dacă acum începi să faci jogging sau dacă ai mai practicat și te-ai reapucat.

Planurile de antrenament pentru începători prevăd, de obicei, unele pauze pentru mers pe jos, încorporate în program, acestea reducându-se pe măsură ce antrenamentul avansează.

Dacă ești pregătiți pentru o cursă, un plan de training este conceput pentru a te ajuta să îți crești rezistența astfel încât să poți duce cursa la bun sfârșit. Planurile de instruire sunt specifice; un plan pentru alergarea a 10.000 m va fi mult diferit față de un plan de a alerga la maraton.

Când începeți joggingul pentru a pierde în greutate este important să vă creșteți progresiv lungimea și intensitatea anternamentului.

Urmând un plan de antrenament corect, veți ține cont de acest lucru și veți avea în vedere antrenamentele astfel încât veți creste rezistența, reducând riscul apariției unei accidentări.

Dacă ai întrebări specifice despre un plan de antrenament, discută cu un specialist în exerciții fizice.

Fii consecvent

Perseverența este cheia pentru rezultatele pe termen lung. Dacă practici jogging-ul pentru a pierde în greutate doar pentru câteva săptămâni, nu veți reuși să faceți o schimbare. Dacă ești decis să reușești să-ți scazi greutatea, prin jogging, trebuie să îl practici o perioadă mai lungă de timp.

Uneori nu vei avea chef de jogging sau să-ți depășești recordurile de lungime ale alergării. Totuși, depășirea acestor bariere mentale este o parte importantă în atingerea obiectivelor.

Stabilește-ți o dietă echilibrată

O concepție greșită în momentul în care începi să faci exerciții este că acum poți mânca orice dorești deoarece tocmai ai ars atâtea calorii, prin antrenament.

Din păcate, această mentalitate va acționa împotriva ta, atunci când începi jogging, pentru a pierde în greutate.

Dieta ta trebuie să fie echilibrată odată ce începi programul de antrenament. Consumul unor alimente bogate în nutrienți este important deoarece va putea alimenta corect mușchii pentru a-i putea utiliza. Alți antioxidanți din alimente, cum ar fi cele din fructe, legumele, cerealele integrale și leguminoasele sunt ideale  pe măsură ce avansezi cu antrenamentele.

Obținerea proteinelor bune, a grasimilor sănătoase și a fibrelor sunt este esențială pe parcursul pierderii în greutate.

Concentrează-te pe dietă, dar începe și antrenamentele. Astfel vei obține cele mai bune rezultate. Nu trebuie să crezi că dacă faci jogging poți mânca orice.

Dacă dorești mai multe detalii sau un plan individualizat de alimentație, trebuie să discuți cu un nutriționist.

Faceți si alte tipuri de antrenamente

Dacă tocmai ai început să faci jogging, adăugarea altor tipuri de antrenamente poate să te ajute să reduci riscul apariției unei accidentări. Antrenamentele de forță pot, de asemenea, să îți permită să păstrezi masa musculară, pe măsură ce pierzi în greutate.

În cazul în care un genunchi te deranjează, este recomandat să faci exerciții de fitness de câteva ori pe săptămână. Printre exercițiile care nu implică ridicarea de greutăți se numără ciclismul sau înotul.

Variază intensitățile

Folosind un plan de antrenament sunt necesare niște coordonate generale pentru a varia intensitatea exercițiilor.

Există mai multe tipuri de fibre musculare în organism, iar, în funcție de intensitatea exercițiilor, organismul va folosi diferite surse generatoare de energie.

De exemplu, în timpul exercițiilor de intensități medii sau mici, corpul este capabil să utilizeze mai eficient grăsimea drept combustibil. Pe măsură ce intensitatea crește, fibrele musculare încep să acționeze și carbohidratii devin principalul combustibil.

Efectuarea antrenamentelor într-un ritm confortabil, crescător, ajută corpul tău să învețe să utilizeze grăsimile drept combustibil.

Efectuarea unor antrenamente la o intensitate mai mare, cum ar fi antrenamentele de interval, ajută la menținerea metabolismului la parametri ridicați un timp mai îndeulngat. Puteți alerga mai repede, pe termen lung. Ambele tipuri de antrenament vă ajută să obțineți rezultate de scădere în greutate.

Modificări ale tonusului muscular, nu doar în arderi

Este recomandat să practici exerciții fizice nu neapărat ca să scazi în greutate. Circumferința taliei sau creșterea masei musculare sunt, de asemenea, indicatori importanți ai sănătății și nu ar trebui să fie trecuți cu vederea atunci când începi antrenamentul.

Concluzie

Dacă dorești să începi joggingul pentru a slăbi trebuie să urmezi un plan de antrenament. Alătură-te unui grup activ cu un program prestabilit. Membrii îți pot răspunde diferitelor întrebări.

Trebuie să practici jogging o perioadă mai îndelungată pentru a obține cele mai bune rezultate; nu renunța după doar câteva săptămâni!

Varierea intensității în timpul antrenamentelor te pot ajuta să utilizezi grăsimile drept combustibil și astfel să îți stimulezi metabolismul. Începerea exercițiilor de forță și a altor tipuri de exerciții poate reduce riscurile asociate cu acestea. În plus, poți mări masa musculară prin scăderea în greutate.

Nu în ultimul rând, este necesară o dietă echilibrată atunci când începi joggingul pentru a pierde în greutate.

Verifică preț pantofi sport pentru alergat aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *