Barbat cu abdomen lucrat
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Cum mă pot motiva să mă antrenez?

Motivația antrenamentului poate fi dificilă, indiferent dacă ești la primii pași sau dacă antrenamentul reprezintă deja o parte din rutina ta zilnică obișnuită.

Motivația de a te antrena poate să nu vină dintr-o dată, dar dacă aloci timp și efort pentru exercițiul fizic, antrenamentul poate deveni în curând o parte plăcută a programului tău.

Iată câteva sfaturi pentru a te motiva să te antrenezi. (Vezi de asemenea și cele 10 citate motivaționale pe care noi le propunem).

Scrie-ți obiectivele

Oricare ar fi motivul tău pentru a începe să te antrenezi mai mult, scrie-l și pune-l undeva unde îl vei vedea în fiecare zi. Este ușor să renunți la un antrenament, pentru că ești obosit sau nu ai chef.

Cu toate acestea, dacă ai obiectivele în față, este posibil să ai mai multe șanse să lași deoparte sentimentele care te împiedică să te antrenezi și să treci la treabă.

Recunoaște că obiectivele tale nu se vor întâmpla dacă nu schimbi ceva. Dacă obiectivul tău este să slăbești 20 de kilograme, să-ți faci timp sau să te antrenezi din motive de sănătate, amintește-ți obiectivul tău data viitoare când eziți să te antrenezi.

Dacă ești serios în legătură cu obiectivele tale, păstrează-le ca scop/concentrare și motivație. Amintește-ți de ce alegi să te antrenezi și utilizează acest lucru ca motivație.

Mergi înainte chiar dacă nu ești motivat

Majoritatea oamenilor vor recunoaște că cea mai grea parte a antrenamentului este să fie prezenți la sală sau să înceapă efectiv exercițiul fizic, să pornească dvd-ul de antrenament sau să înceapă alergarea.

Chiar dacă ai activitate fizică de ceva vreme, motivația de a te antrena poate să vină și să plece. Cu toate acestea, odată ce începi să faci exerciții fizice, starea ta de spirit se va schimba și nu vei regreta că ai început să te antrenezi.

Chiar dacă nu ai chef să te antrenezi, fă-o oricum și vei fi bucuros că ai făcut-o. De asemenea, data următoare când nu vei avea chef de efort va fi mai ușor de depășit și vei merge totuși la antrenament.

Du-te cu un prieten

A avea o anumită responsabilitate și încurajare te poate ajuta în momentele de fluctuație a  motivației. Este mult mai ușor să sari peste un antrenament dacă ești singurul care observă, dar dacă ai stabilit să te întâlnești cu cineva pentru a vă antrena, va fi mai puțin probabil să renunți.

Să lucrezi cu cineva poate face antrenamentul mai distractiv și probabil vei fi mai motivat și te vei antrena mai intens decât dacă ești singur. Împărtășește-ți obiectivele cu persoanele în care ai încredere, pentru ca ei să te poată încuraja la rândul lor pentru îndeplinirea obiectivelor pe care ți le-ai propus.

Găsește prieteni, colegi, membri ai familiei sau alți membri ai comunității care au obiective similare de activitate fizică precum ai și tu și începeți să vă atingeți obiectivele împreună.

Programează antrenamentul ca o întâlnire importantă

Tratează antrenamentul tău ca o prioritate, programându-l în agenda ta. Este exact la fel de important ca o întâlnire de afaceri. Motivația de a te antrena poate fi dificilă dacă alte evenimente de viață par să-ți stea în cale. Un program de exerciții fizice consecvent poate necesita multă muncă, disciplină și uneori sacrificiu.

Dacă ai doar o anumită oră liberă pe zi pentru antrenament în programul tău, nu programa alte întâlniri în acest timp. Dacă trebuie să folosești acest timp pentru altceva, găsește un mod în care vei putea totuși să îți faci și antrenamentul.

Nu continua să renunți la antrenament din cauza altor situații de viață. Vezi de asemenea și: Cum să găsești timp pentru exerciții fizice

Fă antrenamentul distractiv

Găsește ceva care îți place să faci ca antrenament. Uneori, o barieră în calea antrenamentului este aceea că oamenilor nu le place să facă exerciții fizice. Exercițiul fizic nu trebuie să însemne să mergi la o sală de sport, la o anumită clasă sau să alergi.

Ar putea fi și altceva: să mergi cu bicicleta afară, să dansezi zumba, să joci fotbal, să înoți sau să faci pilates.

Dacă simți că te-ai plictisit de rutina ta de exerciții fizice, schimb-o. În loc să mergi mereu pe banda de alergare, încearcă bicicleta, bicicleta eliptică, drumețiile, cursul de aerobic sau înotul. Joacă-te cu o varietate de exerciții cardio, exerciții de forță și flexibilitate pe parcursul întregii săptămâni.

Vorbește cu alții care au avut succes

Găsește exemple și povești de succes ale oamenilor care și-au îndeplinit obiectivele de sănătate și de exercițiu fizic. Te ajută să știi că nu ești singurul care s-a luptat cu lipsa motivației.

Să auzi exemple ale altor oameni despre modul în care ei au depășit lipsa de motivație și și-au îndeplinit obiectivele lor poate fi motivația ta pentru a nu renunța.

Să auzi cum alți oameni au depășit obstacole pentru a-și îndeplini obiectivele îți poate oferi câteva instrumente practice pe care le poți folosi pentru a-ți crește propria motivație și, în același timp, pentru a rămâne motivat pe termen lung.

Concluzie

Găsirea motivației de a te antrena nu este întotdeauna ușoară, chiar dacă faci deja exerciții fizice de ceva vreme. Antrenează-te oricum, în ciuda faptului că nu simți asta și nu ai chef.

Există cu siguranță șanse ca starea ta de spirit să se schimbe pe măsură ce te antrenezi, iar la sfârșitul antrenamentului nu vei regreta efortul depus.

Să te antrenezi cu cineva și să aveți obiective comune îți poate crește motivația, la fel ca notarea pe hârtie a obiectivelor repetarea zilnică a acestora. Este important să îți păstrezi timpul alocat exercițiilor fizice ca prioritate și să programezi alte evenimente în jurul perioadei de timp alocate antrenamentului, dacă este posibil.

Exercițiile fizice ar trebui să fie plăcute, așa că găsește ceva care îți place să faci pe post de antrenamente.

Verifică preț bănci și aparate fitness multifuncționale aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *