7 fete intr-o sala de aerobic

Ce te motivează să sa te antrenezi?

Multe persoane fac gimnastică zi de zi din diverse motive, de la a arăta mai bine până la destresarea după o zi grea. Totuși, când faceți exerciții fizice, e important să le faceți având speranțe realiste privind ceea ce vreți să obțineți și să nu deveniți prizonieri ai unor scopuri de neatins ca motiv care vă determină să faceți exerciții în mod regulat.

Motivele pentru care alegeți să faceți exerciții fizice sunt personale și fiecare are o perspectivă diferită privind cauza pentru care merită să mergeți la sala de gimnastică. Cu toate acestea, dacă simțiți că motivele din spatele alegerii de a practica exerciții fizice sunt nerealiste sau negative, încercați să adoptați unele din aceste abordări pozitive.

Motive pentru a face exerciții fizice care pot fi nerealiste

Să deveniți supli

Acesta e probabil motivul principal pentru care majoritatea persoanelor merg la sală de antrenament pentru prima dată. Nevoia de a va încadra într-un stereotip ideal a ceea ce este atrăgător înseamnă că milioane de femei și bărbați merg la sală sau la un centru de fitness în încercarea de a obține fizicul de invidiat al persoanelor bogate și celebre.

Ceea ce majoritatea persoanelor nu își dau seama este că, deși antrenamentele pot contribui la un trup ideal, există mulți alți factori, precum dieta și, cel mai important, genetica. Mulți oameni încă asudă în sala de gimnastică ore întregi și totuși nu se apropie de obținerea corpului visat.

Aceasta se datorează faptului ca aceste persoane nu sunt genetic programate să arate în felul acela, indiferent de câte ore petrec pe banda de alergat sau de cate ori ridică greutăți. Aceste tipuri de idealuri pot fi demoralizante și pot induce stres și extenuare când nu obțineți ceea ce v-ați propus.

În timp ce exercițiile fizice sunt o metodă deosebită pentru scăderea în greutate, trebuie reținut că nu întotdeauna produc pierdere în greutate. Multe persoane pot face muschi cand încep să facă exerciții fizice, (care sunt mai grei decât grăsimea) și astfel pot ajunge să crească în greutate.

Acesta este motivul obișnuit invocat de persoane care renunță la exerciții deoarece consideră ca acestea înrăutățesc problema. Verificați alte măsuri precum circumferința taliei sau măsura rochiei daca e cazul deoarece probabil veți găsi îmbunătățiri evidente în acest sens.

Este perfect acceptabil și benefic pentru sănătatea voastră să faceți exerciții fizice ca să pierdeți în greutate, dar încercați să nu mergeți la extreme și să fiți realiști cu ceea ce puteți obține și ceea ce este o greutate normala și sănătoasă. Încercați să luați în considerare și alte beneficii pentru sănătate din exercițiile fizice, pe lângă aspectul fizic.

Pentru că toată lumea face acest lucru

Dacă faceți exerciții doar pentru că trebuie, probabil ca nu vă va place și nu veți continua pe termen lung. Activitatea fizică este benefică pentru sănătate, dar pentru a deveni parte din stilul de viață, e nevoie să fie distractiv și sustenabil.

Doar dacă clasele de spinning sunt ultima modă, nu înseamnă ca trebuie să le practicați și voi. Dacă preferați să mergeți pe jos sau să jucați baschet, alegeți una din aceste variante pentru că probabil va deveni obișnuință.

Pentru a mânca orice îți dorești

În timp ce e adevărat că dacă ardeți mai multe calorii prin exerciții atunci aveți un pic mai multă libertate pentru a mânca alimente nesănătoase, acest lucru nu înseamnă că puteți consuma orice doriți.

Majoritatea persoanelor supraestimează caloriile arse prin exerciții fizice și adesea sfârșesc prin a consuma mai mult decât pot arde deoarece cred ca au compensat aportul alimentar și sfârșesc prin a câștiga în greutate.

Folosirea alimentelor ca o răsplată pentru exerciții nu este un model sănătos de aplicat și amintiți-vă că nu doar caloriile contează ci și alte substanțe pe care le ingerați când consumați alimente nesănătoase.

Motive corecte pentru exerciții fizice

Pot îmbunătăți sănătatea generală

Nivelurile crescute de activitate fizică sunt asociate cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate, de la reducerea riscului de boli legate de stilul de viață, precum boli cardiace, diabet și unele tipuri de cancer, până la fortificarea oaselor și îmbunătățirea stării mentale.

S-a dovedit că exercițiile fizice sunt bune, deși în cazul de activități fizice extreme ca ultra-maratoane, se pune problema dacă nivelul exercițiului produce mai mult rău decât bine.

Pentru majoritatea persoanelor totuși, exercițiile fizice sunt o bună metodă de a îmbunătăți sănătatea, fie prin scăderea în greutate, controlul nivelurilor de zahăr în sânge sau creșterea nivelurilor de hormoni care aduc beneficii sănătății mentale.

Vă face mai puternici

A fi mai puternic vă aduce beneficii în diverse moduri. În primul rând înseamnă că aveți mai mulți mușchi, ceea ce facilitează arderea caloriilor și, în al doilea rând, vă ajuta la fortificarea oaselor, ceea ce va poate proteja față de osteoporoză și leziuni ale oaselor ce apar odată cu înaintarea în vârstă.

Deși poate nu va gândiți la acest lucru acum, a construi forță și a o menține pe măsură ce înaintați în vârstă poate avea mari beneficii când veți îmbătrâni, prevenind căzăturile și mărindu-vă mobilitatea.

A fi puternic este de asemenea foarte practic. Puterea vă dă abilitatea de a căra fără efort sacoșe, valize și copii mici.

Vă face plăcere

Acesta este poate motivul principal pentru exerciții fizice. Dacă este ceea ce vă place și vă face să vă simțiți bine, fie în timpul activității sau după, merită făcut.

A practica zilnic ceva ce vă face plăcere vă îmbunătățește spiritul și dispoziția pentru restul zilei.

Dacă exercițiile fizice nu vă fac plăcere, încercați o formă de activitate fizică care vă face să vă simțiți bine.

Pentru unele persoane, a fi în aer liber, pe apă sau folosirea unui anumit echipament, precum rolele, poate fi mai motivant și mai distractiv decât sala de gimnastică. Dacă vă aflați în această situație, e mai bine să alegeți una din aceste variante deoarece nu veți considera exercițiul fizic o povară și îl veți integra ca parte a rutinei zilnice.

Vă relaxează

Exercițiile tind să fie o buna metodă de relaxare înainte și după o zi lungă la serviciu. E timpul să vă gândiți bine și să eliminați orice activitate apăsătoare din rutina dumneaovastră. De asemenea, activitatea fizică a fost asociată cu un somn mai bun, eliberând endorfine care fac să vă simțiți bine și gata de o nouă zi.

Îmbunătățirea nivelurilor de energie

Exercițiile sunt o alternativă bună la cafea pentru a desmetici de dimineața deoarece vă energizează în mod natural. Persoanele care fac exerciții tind să aibă niveluri mai mari de energie față de ceilalți și pot dormi mai bine, ceea ce oferă de asemenea mai multă energie.

Amintiți-vă totuși că este important să oferiți organismului oportunitatea de a se recupera și relaxa între exerciții  sau vă veți simți în mod constant storși de vlagă și obosiți, în special dacă faceți multe exerciții fizice.

Verifică preț aparate fitness aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *