Femei cu diferite tipuri de corp.

Care este cel mai bun exercițiu pentru tipul tău de corp?

Toată lumea este diferită în ceea ce privește tipul sau forma corpului, așa că nu este deloc surprinzător faptul că nu există o „dimensiune unică pentru toți”.

Persoanele cu tipuri de corp diferite se confruntă cu provocări diferite atunci când este vorba de a pierde sau de a câștiga în greutate, de a acumula masă musculară sau de a se tonifia și, în timp ce este imposibil să-ți schimbi complet tipul de corp, făcând antrenamentul corect pentru corpul tău poți profita la maxim de ceea ce ești tu, prin îmbunătățirea și echilibrarea fizicului tău.

Care sunt cele mai frecvente tipuri de corp?

Există trei tipuri principale de corp:

Tip de corp barbati si femei.

  • Tipul Endomorf. Endomorfii, care au tendința de a stoca grăsimea, fie în regiunea abdominală, fie în partea posterioară (fund) și a coapselor
  • Tipul Ectomorf. Ectomorfii, care se luptă pentru a câștiga în greutate și a crește masa musculară și sunt în general slabi
  • Tipul Mezomorf. Mezomorfii, care sunt considerați a avea o constituție atletică cu multă masă musculară și foarte puțină grăsime.

Toate tipurile de corp au provocări diferite atunci când vine vorba despre activitate fizică, de la dificultatea de a slăbi cu care se confruntă endomorfii, la bătălia continuă de a câștiga în greutate și de a nu arăta prea slabi pentru ectomorfi, până la  provocarea de a se antrena fără a avea mușchi exagerat de mari pentru mezomorfi.

În consecință, tipurile diferite de corp au nevoie de diferite antrenamente pentru a viza domeniile problematice specifice.

Cel mai bun exercițiu pentru tipul tău de corp

Endomorfii

Chiar dacă persoanelor cu acest tip de corp le poate fi mai greu pentru a menține o greutate sănătoasă, cu o alimentație bună și exerciții fizice, nu există niciun motiv pentru care să nu poată avea un aspect suplu.

Deoarece greutatea suplimentară este o zonă-problemă-cheie pentru persoanele cu acest tip de corp, primul lucru care trebuie luat în considerare atunci când se antrenează este un program care arde calorii, în combinație cu o dietă scăzută în calorii.

Antrenamentele de tip cardio sunt considerate în general cele mai eficiente pentru acest lucru, însă, dacă un individ are un exces de greutate, poate fi necesar să aleagă o activitate cardio cu impact scăzut, cum ar fi înotul, mersul pe jos sau ciclismul, cel puțin la început, pentru a evita solicitarea inutilă a articulațiilor.

Ridicarea greutăților poate fi, de asemenea, încorporată într-un „antrenament endo”, deoarece acest lucru ajută la întărirea mușchilor și a articulațiilor și la creșterea masei musculare, ceea ce la rândul său poate crește rata metabolică.

Acest lucru poate fi, de asemenea, cheia pentru femeile cu sâni mari, pentru a consolida mușchii spatelui și pentru a îmbunătăți postura.

Antrenamentul cu greutăți sau de rezistență care se concentrează pe anumite zone poate ajuta, de asemenea, la tonifierea membrelor și la eliminarea problemelor comune, cum ar fi brațe superioare sau coapse netonifiate.

Dacă ești mai mult un endomorf cu corp în formă de pară și ai tendința de a acumula greutate în partea inferioară a corpului, poate fi de asemenea benefic să-ți tonifici mușchii din parea superioară a corpului pentru a da un aspect mai echilibrat întregului ansamblu.

Ectomorfii

Chiar dacă fiind ectomorf poate părea de dorit, pentru cei care se confruntă în mod constant cu provocarea pierderii în greutate, incapacitatea de a câștiga în greutate poate fi la fel de frustrantă.

Ectomorfii, în special femeile, adesea își doresc foarte mult forme sau curbe mai feminine. Scopul acestui tip de corp atunci când mănâncă și se antrenează este de a maximiza aportul de calorii, de a conserva caloriile arse și de a crește masa musculară.

Diete înțelepte, mese mici și frecvente bogate în grăsimi sănătoase sunt adesea cea mai realizabilă modalitate de a maximiza aportul caloric pentru acest tip de corp.

Trebuie totuși menționat că, deși alimentele nesănătoase pot să nu determine creștere în greutate la această populație, acestea pot cu siguranță să crească riscul de boli de inimă și alte boli, astfel încât o dietă sănătoasă este tot o necesitate.

Ectomorfii sunt adesea buni în activități precum alergarea la distanță mare, datorită greutății lor ușoare, dar pentru a câștiga câteva curbe și mușchi, este mai bine să mențină activitatea cardio la minimum și să se concentreze în schimb pe  antrenamentul de rezistență cu propria greutate a corpului.

Acest lucru poate adăuga mușchi la un corp subțire, oferind mai multă formă și care are, de asemenea, beneficii privind întărirea oaselor și reducerea riscului de osteoporoză.

Mezomorfii

Deși au tendința de a acumula mai mult mușchi decât grăsime, persoanele cu acest tip de corp pot deveni supraponderale dacă nu au activitate fizică sau nu mănâncă corect.

De asemenea, ei se confruntă cu problema de a acumula masă musculară foarte ușor atunci când se antrenează, ceea ce este adesea considerat neatractiv de către femei.

Folosirea antrenamentului cu ridicarea de greutăți tonifică corpul, dar poate duce la formarea de mușchi proeminenți la acest tip de corp, astfel încât scopul lor este să se tonifice fără a crește prea mult mușchii, să mențină musculara și să facă activități de tonifiere precum yoga și Pilates, care sunt ideale.

Datorită procentului lor mai mare de mușchi, mezomorfii au adesea un metabolism ușor mai ridicat și, prin urmare, pot mânca puțin mai mult decât endomorfii.

Cu toate acestea, deși mezomorfii nu pot vedea efectele unei alimentații sărace sau ale supraalimentării la fel de evident ca endomorfii, ei sunt totuși în pericol de boli asociate cu alimentația nesănătoasă și vor crește în greutate dacă mănâncă mai multe calorii decât ard.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *