Care este cel mai bun antrenament ca să slăbești?

Nu există îndoieli cu privire la avantajele multiple ale sportului asupra sănătății, dar există multe forme diferite de exerciții fizice. De exemplu, Pilates este foarte diferit de alergare sau de ridicarea de greutăți. Toate pot avea beneficii, dar ce tip de exercițiu este cel mai bun pentru pierderea în greutate?

Deși nu poate exista un exercițiu unic care să fie mult mai benefic pentru scăderea în greutate față de alte exerciții, există diferite avantaje ale fiecărui tip de exerciții.

Iată câteva dintre beneficiile care pot le pot oferi diferite tipuri de exerciții fizice pentru pierderea în greutate.

Exerciții cardio

Acest tip de antrenament captează activitățile care vă mențin pulsul ridicat, cum ar fi alergarea, mersul pe jos, dansul, înotul etc. Exercițiul cardio sau aerobic este cunoscut pentru că are capacitatea de a arde multe calorii și care, implicit, este benefic pentru pierderea în greutate. În general, cu cât vă antrenați mai din greu, cu atât se vor arde mai multe calorii.

Asta înseamnă că este întotdeauna necesar să dedici cât mai mult timp exercițiilor cardio? Nu neaparat. Modificarea nivelurilor de intensitate cu exerciții cardio poate avea cel mai mare beneficiu pentru pierderea în greutate.

Nivelul de exercițiu moderat are un procent mai mare de ardere a grăsimii, dar este posibil să nu ardă la fel de multe calorii în total. Cu toate acestea, exercițiul de intensitate mai mare arde mai multe calorii, dar acestea provin mai mult din carbohidrați decât din grăsime.

Ambele niveluri de intensitate au un beneficiu pentru scăderea în greutate. Colegiul American de Medicina Sportiva (ACSM) recomandă adulților să facă 150 de minute de exercitii moderate pe săptămână, dar pentru pierderea in greutate, timpul total trebuie să fie mai mare.

Exercițiile de forță

Exercițiile de forță pot fi uneori trecute cu vederea în cazul pierderii în greutate deoarece arderea totală a caloriilor în timpul unei sesiuni de ridicare a greutăților nu va fi la fel de mare precum în cazul exercițiile cardio. Cu toate acestea, antrenamentul de forță poate avea un beneficiu semnificativ pentru pierderea în greutate.

Potrivit unui studiu din 2012, 10 săptămâni de antrenament de forță pot ajuta la creșterea masei musculare, la scăderea masei de grăsime și la creșterea ratei metabolice de odihnă cu 7%. Pierderea masei musculare și acumularea de grăsime are loc odată cu îmbătrânirea.

De fapt, adulții pot pierde 3-8% din masa musculară în fiecare deceniu. Forța de antrenare poate ajuta la reducerea pierderilor musculare și la reducerea acumulării de grăsimi odată cu vârsta.

ACSM recomandă antrenamentul de forță pentru fiecare grup major de muschi de 2-3 zile pe săptămână. Seturile pe exerciții și repetările totale vor varia în funcție de obiectivele de performanță stabilite.

Antrenamente de mare intensitate

Antrenamentul de mare intensitate de interval (AMII) devine un antrenament din ce în ce mai popular deoarece arde grăsimile și accelerează metabolismului.

În loc de un antrenament continuu timp de 30-60 de minute, AMII se face pentru perioade foarte scurte, dar cu intensitate ridicată, precedat de pauze de odihnă.

Are AMII beneficii pentru pierderea în greutate?

Există cercetări care sugerează că AMII poate crește rata metabolică la câteva ore după exercițiu, oferind un randament superior de arderii al grăsimilor. Exercițiile AMII pot, de asemenea, să dureze mai puțin timp decât un exercițiu cardio tradițional. Trebuie, totuși, să fiți conștienți că în cazul AMII, apariția leziunilor are un risc mai mare din cauza exercițiilor explozive și a intensității mari.

Ce vei alege?

Aceasta poate fi cea mai importantă întrebare pentru un antrenament concentrat pe pierderea în greutate. Dacă faceți va antrenați doar timp de o săptămână, nu nu veți beneficia de potențialul antrenamentului pentru organismul dumneavoastră. Consecvența este o componentă majoră pentru pierderea în greutate și pierderea masei de grăsime.

Alegeți o varietate de exerciții provocatoare și care vă vor face să continuați, în locul unui antrenament care nu vă face plăcere, dar care credeți că trebuie efectuat. De exemplu, dacă nu doriți să alergați sau să exersați pe o scară pentru exerciții cardio, puteți evita aceste activități. Găsiți o activitate sportivă plăcută pentru dumneavoastră!

Ce este cel mai bine pentru corpul tău?

Aceasta este o altă întrebare critică. Aveți probleme medicale, istoric medical sau leziuni anterioare? Acestea pot modifica efectul antrenamentelor considerate benefice inițial. De asemenea, doriți să vă puteți antrena mult timp, nu doar o săptămână sau două. Prevenirea vătămărilor este esențială pentru succesul continuu în pierderea greutății și pentru obținerea sănătății prin exercițiului fizic.

Dacă aveți o problemă medicală, luați medicamente sau aveți o accidentare anterioară, consultați un medic înainte de a începe un program de exerciții fizice.

Vezi și: Cel mai bun exercițiu pentru tipul tău de corp

Concluzie

Există multe antrenamente diferite care pot oferi beneficii prin exercițiile fizice din componență, iar un plan de antrenament ar trebui să includă diferite tipuri de exerciții pentru cele mai bune rezultate. Cele mai bune antrenamente sunt cele ce pot fi susținute pe termen lung, nu doar o săptămână sau două.

Exercițiile tip cardio oferă o ardere calorică ridicată, iar exercițiile de intensitate moderată îți pot ajuta organismul prin utilizarea grăsimii ca sursă primară de combustibil. Antrenamentul de forță crește masa musculară, scade masa de grăsime și poate contribui la creșterea ratei metabolice (adică arderi mai mari de calorii).

Un program adecvat de antrenare a forței poate contribui, de asemenea, la reducerea riscului de accidentare și poate ajuta la corectarea dezechilibrelor musculare.

Dacă aveți antecedente medicale sau leziuni anterioare, trebuie să consultați un medic pentru a evita rănirea înainte de a începe un program de exerciții.

Verifică preț saltele fitness aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *