Fata care se odihneste
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Când să nu mergi la sală

Știm cu toții că exercițiile fizice sunt bune pentru noi și importante în lupta pentru a menține o greutate sănătoasă, iar sala de fitness a făcut să fie mai ușor pentru noi să găsim timp și motivație pentru a face activitate fizică. Cu toate acestea, poate exista întotdeauna prea mult chiar și când te referi la un lucru bun. Uneori este reconfortant să faci o pauză de sală iar corpul tău îți va mulțumi pentru asta.

Când ești bolnav

Evident, dacă ești prea bolnav pentru a te ridica din pat, este puțin probabil să ajungi la sală, cu toate acestea este surprinzător cât de mulți oameni se târăsc de-a lungul ședinței lor zilnice, trăgându-și nasul și tușind. Nu numai că acest lucru este neplăcut pentru toți cei din jurul lor, ci poate încetini procesul de recuperare și face ca boala să dureze mai mult în anumite situații, deși motivația lor este admirabilă.

Când ai febră sau gripă, corpul trebuie să-și concentreze energiile pentru a lupta cu virusul sau infecția și încercând să efectueze un antrenament în aceste circumstanțe, secătuiește corpul de energie. Febra crește, de asemenea, ritmul cardiac în repaus și determină organismul să fie mai fierbinte și mai predispus la deshidratare, care desigur sunt exacerbate prin efectuarea de exerciții fizice, ceea ce te face să te simți și mai rău.

Dacă ai o boală mai puțin gravă, cum ar fi o răceală, se consideră că nu există niciun rău în efectuarea exercițiilor fizice moderate, deoarece acest lucru nu pare să înrăutățească răceala. Cu toate acestea, în general este neplăcut pentru cei din jurul tău și riști să infectezi alți membri ai sălii de fitness, așa că ar fi înțelept să faci o plimbare rapidă în aer liber ca alternativă.

Lectură suplimentară: Pot suplimentele alimentare să prevină răcelile obișnuite?

Când ești accidentat/ă

Dacă ai o accidentare care provoacă durere sau face exercițiul fizic inconfortabil, este recomandat să te prezinți la un medic sau la un fizioterapeut pentru a determina cauza durerii și să stabiliți un plan de recuperare. Aceasta poate însemna să renunți la sală pentru un timp sau poate însemna evitarea anumitor exerciții care agravează afecțiunea. Lucrul bun despre sală este faptul că există diferite tipuri de aparate pe care le poți utiliza, astfel încât poate exista o opțiune care să nu afecteze zona afectată.

A continua exercițiul fizic când ești accidentat/ă este cea mai bună modalitate de a dezvolta o problemă mai gravă, care durează mai mult timp pentru a se vindeca, de aceea este esențial să obții o opinie de la un profesionist pentru cea mai bună recuperare.

Recuperarea corectă

Dacă ai făcut un antrenament deosebit de intens cu o zi înainte și îi simți efectele, poate fi recomandat să urmeze o zi de pauză sau cel puțin să reduci intensitatea următorului antrenament. Chiar și sportivii profesioniști au, de obicei, o zi de antrenament de intensitate foarte mică sau nu se antrenează deloc pentru a permite mușchilor să se refacă.

Alternând antrenamentul te poate ajuta și la promovarea recuperării, mai ales dacă variezi mușchii folosiți, oferindu-le celorlalți timp de refacere. Este important să-ți asculți corpul și să te odihnești când simți nevoia, însă trebuie să știi că antrenamentul poate provoca unele dureri musculare ușoare, mai ales dacă ești începător, deci nu folosi brațele ușor dureroase drept o scuză pentru a rămâne acasă pe canapea, ci alege pur și simplu o activitate care îți folosește mai mult picioarele în ziua respectivă.

Lectură suplimentară: Recuperarea de după antrenament – Sfaturi și trucuri pentru recuperare rapidă

Dacă ești însărcinată

Unele exercitii fizice pot fi benefice atunci cand ești însărcinată; cu toate acestea, trebuie să-ți consulți medicul pentru a afla ce tipuri de exerciții sunt cele mai potrivite pentru tine. Este posibil să fii nevoită să reduci numărul și intensitatea antrenamentelor, deoarece este important ca ritmul cardiac să nu fie crescut prea mult în timpul sarcinii, și să te menții hidratată corespunzător este, de asemenea, esențial în această perioadă.

Activitățile de joasă intensitate, precum înotul și yoga sunt, în general, cele mai potrivite, dar sfaturile unui profesionist din domeniul sănătății ar trebui să fie căutate pentru o evaluare mai personală, ținând cont de istoricul medical al fiecăruia.

Lectură suplimentară: Cum să slăbești sănătos după sarcină

Reluarea exercițiului fizic după o perioadă de pauză

Dacă nu ai putut să te antrenezi o perioadă de timp, din orice motiv, nu te aștepta să poți relua activitatea fizică de unde ai lasat-o. Dacă ai stat departe de sală din motive medicale sau din cauză de accidentare, este esențial să te consulți cu medicul tău cu privire la cât de mult și ce tip de exercițiu fizic reprezintă un punct de plecare adecvat.

Dacă nu este vorba de afecțiuni medicale, nu uita că pauza a determinat pierderea nivelului de fitness, deci a formei fizice, și nu dorești să te accidentezi sau să exagerezi reluând exercițiul fizic prea brusc. Începe cu o intensitate ușoară până la moderată și crește treptat timpul, intensitatea și numărul de antrenamente pe săptămână, pe măsură ce te simți mai pregătit/ă și mai capabil/ă.

Începi să-ți pierzi interesul de a te antrena

Dacă găsești că antrenamentul tău devine plictisitor și nu ai motivație să îl faci, este timpul să agiți/schimbi puțin lucrurile. Uneori, dacă mergi mereu la aceeași sală cu aceleași aparate, ești tentat să faci mereu același program, pentru că necesită mai puțin gândire și efort. Acest lucru face să dispară plăcerea de a te antrena, dar este, de asemenea, și un mod ineficient de a arde calorii, deoarece corpul tău tinde să se adapteze la acest program de antrenament.

Pentru a rupe această rutină, poate fi necesar să îți iei la revedere de la sală pentru o perioadă și să iei în considerare diferite forme de exercițiu fizic pentru a te remotiva. Încercă să alergi afară, în special dacă vremea este bună, sau să te alături unui club sportiv, să te implici într-un sport de echipă sau într-o clasă de grup, unde întâlnirea și antrenamentul cu alții pot ajuta la creșterea motivației.

Nu uita, a merge la sală și a te antrena reprezintă o modalitate excelentă de a te alimenta cu energie, de a reduce stresul și de a menține o greutate sănătoasă, dar există întotdeauna situații în care cel mai bine este să faci pauză pentru o zi sau două.

Verifică preț accesorii fitness aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Carne macră de porc

Este sănătoasă carnea de porc?

Carnea de porc este cea mai consumată carne din lume, dar este ea, oare, sănătoasă? Nu există un răspuns simplu la această întrebare. Răspunsul poate