Femeie tânără ridică greutăți pentru a slăbi

Când este cel mai bun moment să te antrenezi ca să slăbești?

Persoanele care se antrenează doresc să-și folosească timpul în mod eficient și să profite la maxim de ședintele lor de exerciții. Dacă știți când să vă antrenați ca să pierdeți în greutate vă poate ajuta să obțineți rezultate mai rapide în mai puțin timp.

Acest lucru nu este doar pentru sportivi, ci pentru o persoană obișnuită care dorește să folosească exercițiile fizice pentru a pierde kilograme sau pentru a fi într-o formă fizică mai bună.

Timpul este doar unul dintre factorii care afectează performanța antrenamentului vostru.

După cum veți citi mai jos, există studii care arată când este cel mai bun moment al zilei pentru a face exerciții fizice cu rezultate mai bune de ardere a grăsimilor și pentru creșterea mușchilor, dar timpul este doar unul dintre factorii care pot afecta performanța antrenamentului vostru.

Mulți alți factori precum intensitatea și durata exercițiului joacă un rol foarte important și aceștia nu ar trebui neglijați.

Cel mai bun moment de antrenament pentru arderea grăsimilor este dimineața

Când faceți exerciții fizice dimineața, corpul vostru tinde să ardă mai multe grăsimi. Principalele motive pentru care se întâmplă acest lucru sunt:

Nivelurile scăzute de zahăr din sânge obligă organismul să caute alte surse de energie, astfel încât acesta începe să transforme grăsimea din rezerve în combustibil (energie).

Unii hormoni care accelerează arderea grăsimilor (precum cortizolul) sunt la niveluri ridicate dimineața.

Beneficiile antrenamentului efectuat dimineața

Persoanele care au participat la un studiu despre efectele exercițiilor fizice dimineața aveau mai multe șanse să continue un antrenament după ce își făceau exercițiul de dimineață. Cu alte cuvinte, persoanele care se antrenează dimineața au mai multe șanse să construiască un program de antrenament și să îl urmeze în timp.

Pentru unii oameni este mai ușor să se antreneze dimineața deoarece după-amiaza obosesc și își pierd dorința de a se antrena.

Dezavantaje ale exercițiilor fizice efectuate dimineața

Pot fi o sarcină stresantă pentru organism. Acest lucru nu se aplică tuturor, dar în funcție de nivelurile de hormoni, s-ar putea să fie foarte stresant să faci exerciții fizice dimineața.

Antrenamentul intens dimineața poate duce la pierderea mușchilor în loc de pierdere de grăsime. Dacă facii exerciții pe stomacul gol și ai un antrenament foarte intens, corpul tău poate ajunge să folosească masa musculară pentru energie. Acesta este motivul pentru care este important să aveți un mic dejun proteic, mai ales dacă intenționați să vă antrenați intens dimineața.

Dacă faci exercițiile fizice înainte de micul dejun, este posibil să nu poți menține intensitatea ridicată deoarece nivelul  de energie este scăzut.

Cel mai bun moment pentru antrenament pentru performanță este după-amiaza

Antrenamentul efectuat după-amiază vă poate oferi performanțe mai bune decât antrenamentul efectuat dimineața.

Mai multe studii au analizat performanța unui grup de oameni care se antrenează dimineața și după-amiaza.

Ședințele de după-amiază au produs rezultate mai bune în ceea ce privește performanța, forța și puterea.

Participanții au raportat că răspunsul corpului lor a fost mai bun și că au reușit să muncească mai mult și să obțină mai multe repetări decât dimineața.

Care este cel mai bun moment să te antrenezi pentru pierderea în greutate?

Diferitele studii și teorii sunt utile și pot fi utilizate pentru a vă educa în legătură cu cele mai bune practici, dar când vorbim despre momentul potrivit pentru antrenament, voi trebuie să decideți.

Câteva sfaturi care vă pot ajuta:

  1. Încercați să faceți câteva exerciții cardio dimineața (de exemplu, mersul pe jos aproximativ 10 minute) și vedeți cum este. Dacă credeți că este un lucru pe care îl puteți face timp îndelungat, încercați să adăugați și jogging (timp de 3-5 minute) în programul vostru.
  2. Dacă faceți exerciții fizice pe stomacul gol și vă simțiți obosit sau slabit, încercați mai întâi să mâncați micul dejun și apoi să vă antrenați. Aflați mai multe despre GI (Indicele Glicemic) și cum să controlați nivelul glicemiei din sânge prin alimente.
  3. Puteți combina întotdeauna antrenamentele de dimineață cu cele de după-amiază pentru rezultate mai bune. De exemplu, puteți face o ședință cardio rapidă de 10 minute dimineața și apoi o sesiune intensă de 20 de minute după-amiaza. Acest lucru va avea, de asemenea, un efect pozitiv în EPOC (consumul excesiv de oxigen după exercițiul fizic), care vă va ajuta să ardeți mai multe calorii după antrenament.
  4. Nu faceți exerciții fizice foarte intense dimineața fără a lua un mic dejun bun, așa cum am explicat mai sus, deoarece acest lucru poate duce la pierderea masei musculare, care nu este recomandată.
  5. Rețineți că exercițiile fizice prea intense efectuate târziu după-amiaza vă pot afecta negativ somnul. Este mai bine să faceți exerciții fizice cu cel puțin 4 ore înainte de a merge la culcare.
  6. Citiți sfaturile noastre de fitness pentru mai multe idei despre cum să vă eficientizați antrenamentele.

Exercițiul fizic este important pentru sănătate și slăbit și ar trebui să alocați o parte din timp pe zi pentru a face exerciții fizice, fie dimineața, fie după-amiaza.

Mie personal îmi place să fac antrenament dimineața și acest lucru mă ajută să mă trezesc și să mă simt energizat pe parcursul zilei, dar acest lucru nu funcționează pentru toți oamenii.

Găsiți ce funcționează cel mai bine pentru voi și continuați timp de câteva săptămâni dacă doriți să vedeți rezultate.

De asemenea, puteți citi și: cum să vă motivați pentru a începe să vă antrenați din nou.

În sfârșit, rețineți că timpul recomandat pentru a efectua o activitate fizică aerobă moderată pentru adulți este de 150 de minute pe săptămână sau 75 de minute pe săptămână pentru exerciții de mare intensitate, conform departamentului de Sănătate din SUA.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *