Bărbații slăbesc mai repede decât femeile și de ce?

Există mulți factori care duc la pierderea în greutate, inclusiv factori incontrolabili precum genetica, sexul și vârsta. Majoritatea oamenilor presupun că bărbații slăbesc mai repede decât femeile, dar este adevărat?

Există multe motive fiziologice pentru care bărbații pot slăbi mai repede decât femeile, dar nu este întotdeauna adevărat pe termen lung. Iată câteva motive pentru diferențele de pierdere în greutate între bărbați și femei.

Hormonii

Femeile au în primul rând hormoni de estrogen și progesteron, în timp ce bărbații au în principal hormon de testosteron. Acești hormoni pot cu toții influența locul unde grăsimea este depozitată în corp.

Testosteronul va favoriza stocarea grăsimilor în jurul burții (forma mărului), iar estrogenul favorizează în primul rând depozitarea grăsimilor în jurul corpului inferior și al șoldurilor (formă de pară).

Hormonii femeilor vor favoriza o stocare mai mare de grăsimi decât testosteronul, motiv pentru care femeile au, în mod natural, procente mai mari de grăsime corporală decât bărbații. Acest model are sens deoarece femeile au nevoie de un conținut mai mare de grăsimi utilizate în perioada sarcinii.

Testosteronul poate contribui la un metabolism mai rapid, care poate fi un alt motiv pentru care bărbații pot slăbi mai repede decât femeile. Dacă nivelurile de hormoni sunt limitate, acest lucru va afecta metabolismul și eforturile de pierdere în greutate.

Există mulți hormoni implicați în reglarea greutății, așa că reține că aceștia sunt doar doi dintre hormonii care contribuie la echilibrul în ceea ce privește greutatea.

După menopauză, nivelul de estrogen al femeilor va fi mai mic. Acesta este un motiv pentru care creșterea în greutate abdominală este mai frecventă după menopauză la femei.

Rata metabolică

În general, bărbații sunt în mod natural pregătiți pentru a arde calorii mai repede decât femeile. Bărbații au o rată metabolică mai mare din cauza hormonilor, așa cum s-a menționat mai sus, și, de asemenea, pentru că bărbații au, în medie, o dimensiune mai mare a corpului și o masă musculară mai mare în comparație cu femeile.

De asemenea, femeile au mai multe șanse să urmeze diete cu conținut scăzut de calorii, care pot scădea ratele metabolice.

Pierderea inițială în greutate sau pe termen lung

Un studiu din 2014 al British Journal of Nutrition (Jurnalul Britanic de Nutriție) a studiat femeile și bărbații care au trecut prin 4 programe comerciale diferite de pierdere în greutate pentru a analiza diferența dintre pierderea în greutate la bărbați și femei.

După două luni, bărbații pierduseră de două ori mai multă masă liberă de grăsimi și de trei ori mai multă grăsime decât femeile pentru fiecare dietă.

Conform acestui studiu, da, într-adevăr, bărbații au pierdut în greutate mai repede decât femeile.

Cu toate acestea, un procent din pierderea în greutate a fost atribuit pierderii de masă fără grăsime. Așa că, chiar dacă aceștia au pierdut mai mult în greutate, ei au pierdut și mai multă masă musculară pentru că au avut inițial un nivel mai ridicat. (Vezi și: Cum să pierzi grăsime corporală fără să pierzi mușchi)

În timp, pierderea de masă fără grăsimi la bărbați a fost apropiată de cea a femeilor. La sfârșitul studiului, pierderea în greutate între ambele grupuri a fost similară.

Unde se pierde greutatea?

Inițial, bărbații pot slăbi mai repede decât femeile, dar pe termen lung femeile și bărbații pot pierde în greutate cam în același ritm. Deoarece bărbații au, de obicei, cea mai mare parte a grăsimii depozitată în apropierea abdomenului, pierderea în greutate poate fi mai vizibilă, pentru că greutatea se reduce dintr-un loc vizibil.

Pe de altă parte, femeile, de obicei, au depozitele de grăsimi mai răspândite pe corp. Din această cauză, pierderea în greutate poate să nu fie la fel de vizibilă în comparație cu cea a bărbaților.

Pierderea rapidă de masă liberă de grăsimi care se găsește mai mult la bărbați poate fi, de asemenea, foarte remarcată, iar asta se întâmplă la începutul pierderii în greutate.

Există unele avantaje pentru femei?

Deci, se pare că bărbații au o rată metabolică mai mare, alături de testosteron, lucruri ce favorizează creșterea mușchilor ajută la accelerarea pierderii în greutate, există vreun avantaj pentru femei?

Un beneficiu de reținut este faptul că femeile pot avea aceleași rezultate de pierdere în greutate ca bărbații, după cum a concluzionat studiul din 2014. Probabil procesul de slăbire va fi unul mai lent și constant.

În mod natural, femeile au un procent mai mare de grăsime decât bărbații din cauza diferențelor hormonale și fiziologice.

Cu toate acestea, întrucât femeile acumulează în principal grăsimea sub formă de pară, acesta este un beneficiu pentru sănătate în ceea ce privește stocarea grăsimii.

Stocarea de grăsime corporală suplimentară în jurul stomacului este asociată cu creșterea riscului în ceea ce privește bolile cardiovasculare, insă stocarea grăsimii în zone inferioare nu implică același risc.

Rețineți, însă, că, după menopauză, femeile au mai multe șanse să depoziteze mai multe grăsimi în zona de mijloc a corpului. De asemenea, genetica va determina depozitarea grăsimilor. Asigură-te că citești și:

10 Sfaturi pentru pierderea în greutate pentru femei

10 Beneficii ale antrenamentului de forță pentru femei

Sfaturi pentru cele mai eficiente 5 exerciții pentru femei

Cum să obții un corp tonifiat pentru femei – Partea 1, Introducere

Concluzie

De obicei, bărbații pot pierde în greutate mai repede decât femeile datorită diferiților hormoni și prin faptul că au pierderi mai mari de țesut slab în timpul pierderii inițiale în greutate, comparativ cu femeile.

În general, bărbații au o rată metabolică mai mare în comparație cu femeile, ceea ce este avantajos atunci când încearcă să slăbească.

Cu toate acestea, pe termen lung, bărbații și femeile au tendința de a fi egali în ceea ce privește pierderea în greutate. Bărbații vor pierde inițial grăsime din zona mediană, ceea ce poate fi foarte vizibil.

Femeile, pe de altă parte, tind să slăbească treptat de peste tot față de un loc specific pe corp. Femeile au, de obicei, o distribuție a grăsimii în formă de pară, ceea ce este de fapt considerat mai sănătos decât distribuția grăsimii în formă de măr, pe care o au de obicei bărbații.

Verifică preț suplimente nutritive pentru slăbit aici!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *