Barbat cu durere la genunchi
Adriana Banu

Adriana Banu

Sunt încântată să scriu pentru acest site! Este o adevărată resursă imparțială pentru sfaturi despre nutriție, slăbit și fitness. În zilele noastre, este greu să găsești un astfel de loc de unde poți obține păreri calificate despre lucruri de care corpul tău are nevoie.

Ar trebui să nu mă antrenez azi?

În majoritatea cazurilor în care te întrebi dacă să faci antrenament sau nu, probabil că ar trebui să-l faci.

Dacă nu ești sigur asupra antrenamentului, ci doar vrei să nu faci antrenament pentru că așa simți, este mai bine să-l faci, pentru că nu vei regreta.

Totuși, sunt momente în care ar fi mai bine să elimini antrenamentul, în loc să-ți forțezi corpul prin exerciții.

Mai jos sunt câteva întrebări pe care ar trebui să ți le pui, atunci când vrei să te decizi dacă vei face antrenament în ziua respectivă sau nu.

Te doare ceva?

Un motiv bun pentru a lăsa antrenamentele poate fi faptul că ai dureri, după o accidentare. A te forța, în timp ce ai dureri după o accidentare, nu este foarte bine. Durerea este modul în care corpul transmite creierului să se oprească din activitatea respectivă.

Durerea după oboseală musculară sau cea datorată acidului lactic care apare după un antrenament intens este diferită de durerea pe care o simți datorită unei accidentări.

Este important să poți să deosebești durerea datorată unei accidentări de cea datorată unui exercițiu mai obositor.

Dacă o parte a corpului te doare încă înainte de a începe antrenamentul, ar putea să fie mai bine dacă ai renunța la el.

Dacă corpul tău se vindecă mai repede în cazul în care te odihnești, ar fi o idee bună să-ți iei o zi liberă de la antrenamente, în loc să fii nevoit să te refaci un timp mai îndelungat, datorită unei accidentări.

Dacă nu ești sigur, este bine să fii precaut și să vizitezi chiar un medic.

Ești bolnav?

Dacă ești ușor răcit, ai putea încerca, totuși, să faci un antrenament. Totuși, dacă ești foarte obosit, te doare corpul, dacă ai temperatură sau nu poți să calci pe picior, este o idee bună să nu te antrenezi.

Dacă ești bolnav, antrenamentul poate să nu fie cea mai bună variantă de utilizare a energiei. Chiar dacă este vorba despre o banală răceală, ascultă-ți corpul.

Dacă nu te simți bine, eliminarea antrenamentului ar putea să-i permită corpului tău să se refacă mai repede, față de a te vindeca după o boală. Dacă nu ești sigur ce să faci, întreabă medicul și fii precaut.

Tocmai ai terminat o întrecere sau o competiție atletică importantă?

Zilele de odihnă, după o întrecere sau o competiție atletică importantă îți ajută corpul să se refacă mai rapid și previn oboseala mentală. Dacă ești în dilemă cu privire la antrenamentul de după o zi în care ai participat la o competiție sau o întrecere atletică importantă, trebuie să-ți asculți corpul.

Un antrenament ușor și mai scurt este benefic, comparativ cu adăugarea de acid lactic în mușchi, dar ar fi și mai bine dacă te-ai odihni complet, pentru ca să permiți mușchilor tăi să se refacă.

Vezi, de asemenea:

Cele mai bune mâncăruri și băuturi pentru refacerea musculară

Recuperarea de după antrenament

 Ai dormit suficient?

Dacă nu poți dormi suficient noaptea, fie din cauza stresului, a serviciului sau datorită unor probleme personale, ar putea să fie foarte bine să lași antrenamentele, pentru o zi sau două. Somnul este vital pentru starea generală de sănătate, pentru reglarea greutății și echilibrul hormonal.

Dacă te simți ca un zombi care merge, cel mai bine pentru corpul tău ar fi să încerci să tragi un pui de somn, în loc să mai faci un antrenament. De îndată ce nivelul energiei se reface, poți să reîncepi cu antrenamentele.

Ți-a spus cineva că ar fi bine să te odihnești?

Dacă un medic, un terapeut, un membru al familiei sau un prieten apropiat ți-a recomandat să lași antrenamentul de azi, probabil că ar trebui să-l asculți.

Dacă te simți epuizat mental sau fizic, o zi de odihnă te va ajuta să te resetezi. Dacă simți că trupul îți este epuizat, ascultă-l și odihnește-te!

Chiar dacă este vorba doar despre o durere mică, dar sâcâitoare, tot ar fi bine să lași antrenamentul. Un medic sau un terapeut ar putea să-și dea seama ce s-ar putea întâmpla dacă nu te oprești din antrenament și nu previi, în acest mod, producerea unui accident mult mai mare.

Este vorba despre oboseală mentală?

Dacă corpul tău este bine d.p.d.v. fizic și, totuși, te întrebi dacă să te antrenezi sau nu astăzi, atunci ar fi mai bine să faci exercițiile.

Totuși, dacă d.p.d.v. mental nu te simți în stare, încearcă să depășești această stare. După exerciții te vei simți mult mai bine și, de obicei, nu vei regreta că te-ai antrenat, dacă ești sănătos.

Dacă mintea îți spune să nu te antrenezi, nu asculta. Dacă corpul îți spune să te odihnești, atunci ar fi mai bine, probabil, să lași antrenamentul.

Dacă exercițiile, fitness-ul sau starea de sănătate te obsedează, atunci eliminarea unui antrenament poate să fie benefică, în așa fel încât să aducă echilibru în mintea ta.

Dacă ești preocupat permanent de gânduri legate de regimul alimentar sau de antrenamente, vorbește cu un consilier sau un nutriționist, pentru ca să te ajute să-ți echilibreze viața.

Concluzie:

Dacă ai dubii cu privire la efectuarea antrenamentului de azi, întreabă-te dacă această situație are doar o cauză legată de starea mentală sau are și un motiv legat de corpul tău.

Dacă te doare, ești accidentat, ești bolnav, te refaci după o competiție atletică importantă sau ai insomnii, eliminarea antrenamentului este mai benefică, comparativ cu a încerca să răzbești într-o astfel de situație.

Verifică preț produse recuperare sportivă aici!

DĂ SHARE LA ARTICOL:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Porție de cartofi prăjiți

Sunt cartofii prăjiți sănătoși?

Cartofii prăjiți pot avea un conținut ridicat de calorii, grăsimi și o valoare nutritivă scăzută în special în comparație cu alte legume. Dacă sunt gătiți

Cât de ușor este să slăbești?

Cât de ușor este să slăbești?

Pierderea în greutate este simplă în teorie; mâncați mai puține calorii decât ardeți. Puteți pierde în greutate cu aproape orice dietă dacă aportul de calorii